Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Hyvinvointi
 

Työn mielekkyys

Marina Lindströmin menneisyyteen kuuluu näyttävä ura vaatebisneksessä. Tuotesuunnittelu ja moninaiset muut tehtävät mm. Seppälässä, Kinossa, Moda Groupissa ja Aleksi 13:ssa veivät naista myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Seitsemäntoista vuotta uran ja rahan perässä kuitenkin riitti Marinalle.

 

Hortoilua

Kun Jouko Isometsä lähtee kerämään villivihanneksia luonnosta, hän sanoo lähtevänsä hortoilemaan. Termi on kehitetty Kreikan sanasta horta, jolla tarkoitetaan kaikkea vihreää syötävää.

 

Sydän on siellä, missä on koti

Koti ei siirry paikkakunnalta toiselle muuttolaatikoiden mukana. Tavaroiden lisäksi koti vaatii ympärilleen tutut ja mieluisat ihmiset, maisemat ja turvallisuuden tunteen.

 

Tee on ikivanha muotijuoma

Tuhansia vuosia vanha tee on kuin uudelleen syntynyt. Valkoiset, keltaiset ja vihreät laadut hautuvat nyt eurooppalaistenkin nautiskelijoiden kannuissa.

 

Vitamiineja purkista vai lautaselta?

Väärät ihmiset käyvät vitamiinipurkilla. Ravintolisiä käyttävät ne, jotka saisivat tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet jo ruokavaliostaan.

 

Veda: Arkkitehtuuria sopusoinnussa luonnonlain kanssa

Veda-arkkitehtuuri huomioi suunnittelussa mm. ilmansuuntien, auringon, kuun ja planeettojen vaikutukset ja huolehtii näin, että yksilön elämä kytkeytyy kosmiseen elämään.

 

Akustinen horisontti

Äänimaisema voidaan määritellä akustiseksi horisontiksi. Aivan kuten visuaalinen horisontti, myös akustinen horisontti on kaikkien yhteistä tilaa. Ihmisen lisääntynyt liikkumisen tarve kuitenkin muokkaa ja täyttää tuota horisonttia kaiken aikaa.

 

VALOA IHMISILLE JA KUKILLE

Hyvinkääläiset Ari ja Tuija Matikka eivät kanna huolta pimeästä ja märästä talvesta. Heillä on kotona orkideaparatiisi, joka väriloistollaan tuo kesän synkkyyden keskelle.

 

Lihaskunto ei ole pelkkää pullistelua

Mies, missä kunnossa lihaksesi ovat? Toivottavasti hyvässä, sillä kyse on isommasta asiasta kuin pelkästä pullistelusta. Lihaskunto on sanapari, joka tuntuu nykyään olevan kaikkien huulilla.

 

Ammattiavulla hoikemmaksi?

Rasvarengas vyötärön ympärillä ei tunnu pienenevän millään. Sitkeät viimeiset sentit minän ja toiveminän välillä saavat monet hakemaan apua ammattilaisilta.