Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Täydellinen nainen - Ihon alle
 
Kategoriat:

Joskus naisen arki tuntuu juoksumatkalta, johon on ympätty osuuksia niin pikamatkoilta kuin maratooneiltakin. Mistä löytyy energiaa ja iloa keski-ikäisen naisen elämään?

Näitä virtalähteitä ja uusia keinoja etsitään Priiman sarjassa Täydellinen nainen. Ensimmäisessä osassa toimittaja Regina Rask testaa ihon ikää.REGINA JA IHON IKÄ

Iho on ihmisen suurin elin. Se on myös se näkyvin. Ja rypistyvin. Ihon hyvinvointi on paitsi fyysinen myös psyykkinen juttu. Kuinka monen peilin edessä tälläkin hetkellä pohditaan ryppyjen syvyyttä? Tuijotamme peileihimme kuin Dorian Gray Wilden romaanissa toivoen salaisesti, että aika pysähtyisi. Se ei kuitenkaan pysähdy, onneksi.

Kaikkien iho käy vääjäämättä läpi samat vaiheet. Ilmejuonteet kolmikymppisenä, syvät rypyt nelikymppisenä ja siitä eteenpäin elo onkin yhtä ihon veltostumisen juhlaa. Jotkut tilaavat ajan kauneusleikkaukseen. Se heille sallittakoon. Itse pelkäisin, että kireys kasvoilla ei voisi olla tuntumatta myös jossain syvemmällä.

Minä olen vakaasti sitä mieltä, että ihmisellä on oikeus olla oman ikäisensä näköinen. Lisäksi olen myös sitä mieltä, että joskus pitää hemmotella itseään eikä tieto välttämättä lisää tuskaa. Monet tekijät vaikuttavat ihon ikääntymiseen, eikä ihon ikä aina ole sama kuin oma fyysinen ikä. Minkähän ikäinen minun ihoni mahtaa olla nyt, kohta 47-vuotiaana?


copyright YLE/videokuvaa

IHON ALLE

Lancomen Niina Paanasella on pelit ja vehkeet ihon iän selvittämiseen. Nyt kurkistetaan pintaa syvemmälle, sillä Niina mittaa ryppyjen syvyyden 10 kertaa suurentavalla kameralla. Ihohuokosten koko ja ihon tukiverkoston tila katsotaan 60 kertaa suurentavalla kameralla. Pigmenttikin tutkitaan, ja sen yhteydessä saan erinomaisen tilaisuuden tutkailla kasvojeni ihokarvoja 60 kertaa suurennettuna. Älkää kokeilko tätä kotona...

Kiinteys mitataan pikkuruisilla anturoilla, jotka imevät ihoa. Iho on sitä kiinteämpi, mitä ponnekkaammin se vastustaa imua. Koko testi kestää puolisen tuntia.

Lopuksi tuloksiani verrataan viisikymppisten naisten vastaaviin tuloksiin. Muuten pärjään vertailussa kaikin puolin mallikkaasti, mutta ryppyjä ja juonteita ihostani löytyy ikätovereitani enemmän. Lohduttaudun sillä, että kyseessä saattavat olla naururypyt ja testituloksista huolimatta päätän edelleenkin olla iloinen ihminen.

Niina Paananen suosittaa minulle kolmea tuotetta: hoitovoidetta, seerumia ja silmänympärysvoidetta. Vaikka testi oli maksuton, tuotteiden hintahaitari kuulostaa minun korvissani epävireiseltä...


Priima/Regina Rask