Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Täydellinen nainen ja keskitalven suklaaterapia
 
Kategoriat:

Pimeinä talvikuukausina keho vaatii suklaata. Miten tämä herkku mahtaisi vaikuttaa ulkoisesti nautittuna? Täydellinen nainen kävi suklaahieronnassa.

Suklaa on monille naisille vähän kimurantti juttu. Syntisen hyvää - ja erittäin lihottavaa. Suklaa on yksi niistä asioista, jonka popsimisesta naiset laajalla rintamalla säännönmukaisesti kantavat huonoa omaatuntoa. Nyt muotiin tullut suklaahieronta on kaloriton tapa nauttia suklaata. Sitä pitää siis ilman muuta kokeilla! Toimittaja Regina Rask selvittää onko suklaahieronta nimensä veroinen.


copyright YLE/videokuvaa


Huone on hämärä ja taustalta kuuluu musiikki, jonka arvaan balilaiseksi - tuleehan suklaahieronta sieltä. Kosmetologi Sirpa Pitkäkangas käärii minut isoihin oransseihin pyyhkeisiin. Kohta olo kuin vauvalla kapaloissa. Vielä hetken jaksan pähkäillä maksamattomia laskuja, putsaamatonta kissan hiekkalaatikkoa ja pojan alkavia ylioppilaskirjoituksia, sitten vaivun nirvanaan.

Ensin on vuorossa selkähieronta. Hierontaneste voisi kaakaoöljyn sijasta kai olla mitä vain, jutun juju on hetken pysähtyminen ja toisen käsiin antautuminen. Kuinka usein me ylisuorittavat suomalaisnaiset painamme jarruja ja annamme hetken itsellemme? Kerran vuodessa, jos joku äitienpäivänä on älynnyt muistaa lahjakortilla? Meillä on anteeksiantamaton taipumus satsata kaikkiin muihin paitsi itseemme.

Selkähieronnan jälkeen Sirpa laittaa kasvoille syväpuhdistavan kuorintanaamion. Vaikuttava ainesosa on riisi. Se tuntuu hieman karkealta, jopa kirvelevältä.
Sitten päästään itse asiaan. Kohta kasvoille leviää ruskeaa, paksua mössöä. Kerrankin saa piehtaroida suklaassa ilman että vaaka valittaa! Tuoksu on suklainen - mutta maku karvas. (Pitihän sitä tietysti maistaa.)Tämä on suklaata, jota pahinkaan suklaa-addikti ei isoimmassakaan hädässä suostuisi syömään.

Toimenpiteen jälkeen olo on todella raukea ja ihokin näyttää hehkeältä. Hintaa hoidolle tuli 62 euroa.

Seuraavana päivänä tulee takapakkia. Iho on punertava, vähän arkakin. Riisikuorinta taisi olla vähän liikaa. Pari päivää joudun lääkitsemään poskipäitä vaseliinilla. Suklaahieronta ei myöskään lupauksista huolimatta vienyt suklaahimoa. Illalla kului paketillinen suklaarusinoita.

Kaakaossa on yli 300 maku-ja tuoksuainesosaa. Sen terveysvaikutukset on tieteellisesti todistettu. Suklaa on terveellistä sydämelle ja mielialalle, varsinkin jos se on tummaa ja sitä tyytyy syömään palan, pari päivässä. Ehkä se jonain päivänä onnistuu minultakin?


Priima/Regina Rask