Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Täydellinen nainen ja tukkasyndrooma
 
Kategoriat:

Tukka hyvin, kaikki hyvin? Harvemmin kai meillä naisilla. Niin sanotusta tukkasyndroomasta kärsii myös Täydellinen nainen. Apua vaivaan toimittaja Regina Rask lähti hekemaan tietokonenanalyysistä.

Tukkaparkani on saanut tuta kaikenlaista. Siihen on mätetty hennaa ja vaalennus-ainetta, sitä on leikelty mitä erilaisimpiin muotoihin ja pituuksiin, siihen on suihkuteltu lakkaa ja lisäaineita. Onneksi sentään vältin tupeerausajan. Pehmennyksiä tuli kyllä harrastettua ja afroakin tuli kerran kokeiltua. Muisto vavisuttaa vieläkin.


PALJON MELUA SARVEISKUIDUISTA

Hiusten saamaan huomioon ja niiden aiheuttamaan vaivannäköön nähden on kummallista, että hiukset noin teknisesti ottaen ovat pelkkiä päänahasta kasvavia sarveiskuituja. Evoluutiotutkijat eivät edes tarkkaan tiedä, miksi säilytimme päälaen ja takaraivon karvoituksen, kun muu karvoituksemme väheni.

Mystistä on myös se, miten monimuotoinen sosiaalinen, kulttuurinen ja seksuaalinen merkitys hiuksilla meille on. Vähintään yhtä mystistä lienee se, miksi monet meistä ovat kroonisen tyytymättömiä pääkarvoituksemme tilaan.

Harvemmat meistä kuitenkaan loppujen lopuksi uskaltavat tehdä mitään kovin suuria muutoksia lookiinsa. Avuksi voi ottaa joissakin kampaamoissa käytettävissä olevan tietokoneanalyysin.


copyright YLE/videokuvaa

KÄYTÖSSÄ YLI 800 HIUSMALLIA

”Monikaan ei osaa hahmottaa omiin kasvoihinsa pitkää hiusta tai jotain uutta väriä”, sanoo hiusmuotoilija Marjo Rinne-Tammelin turkulaisesta Hiushuone V.O.G:stä. ”Tämä tietokoneanalyysi antaa siihen mahdollisuuden.”

Tietokoneelta löytyy malleja niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Miehille löytyy myös erilaisia parta-ja viiksimalleja. Lysti maksaa 50 euroa.

Ensimmäiseksi omat hiukset vedetään pinneillä mahdollisimman taakse ja huomaamattomiksi valokuvan ottoa varten. Sen jälkeen kuva ajetaan tietokoneelle ja aloitetaan muuttumisleikki - hiiren klikkauksella päähän voidaan sovittaa mitä moninaisimpia malleja.

Itse olin kiinnostunut lähinnä siitä, miltä näyttäisin tummahiuksisena. Kai naisen joskus pitää lopettaa blondin uransa? Tummat hiukset eivät näyttäneet yhtään hullummilta. Nyt ei puutu kuin uskallusta. Vai olisiko blondeilla sittenkin hauskempaa?


Priima/Regina Rask