Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Mitä kuuluu Irene Usvasalo?
 
Kategoriat:

Moni muistaa Irene Usvasalon tv-ruudun kautta. Irene työskenteli MTV:n kuuluttajana pitkän rupeaman, vuodet 1983-1992. Mutta jo kuuluttaja-aikanaan hän opiskeli liike-elämän saloja Hankkenilla.

Kansainvälinen ura pankkialalla veikin Irenen mennessään. Nykyinen päätukikohta on Brysselissä.
Hyvä pohja maailmalle

Irene muistelee menneitä kuuluttajavuosia hyvillä mielin. Työ antoi esiintymisvarmuutta ja rohkeutta, jota maailmalla tarvitaan. Irenen työ UniCash:in (kansainvälinen kassan-hallintapalvelu), palveluksessa lennättää häntä ympäri Eurooppaa projektipäällikön moninaisissa tehtävissä. - Mä olen sielultani reissunainen, nauraa Irene. Nuorena herännyt halu matkustaa ja nähdä maailmaa on toteutunut.

Vanhoja ja uusia harrastuksia

copyright YLE/videokuvaa

Kuuluttajavuosien aikana virinnyt neulomisharrastus jäi vuosiksi syrjään kiireisen työtahdin vuoksi. Nyt Irene on tarttunut uudestaan puikkoihin, mutta yhtä innokkaaksi ja nopeaksi kutojaksi hän ei enää aio ryhtyä. - Kaulaliinat ja muut pienemmät työt saavat riittää, toistaiseksi, hän arvelee.

Jatkuva matkustaminen asettaa rajoituksensa harrastuksille, mutta kuntosalin Irene löytää maasta kuin maasta. Myös puistokävelyt ja hölkät rentouttavat lentokoneessa puutuneet jäsenet. Ja mikä onkaan reissaajan suosikkiharrastus? - Mä olen shoppailu-holisti, Irene tuskailee. Brysselistä niinkään ei tule osteltua vaatteita ja kenkiä, mutta kun Irene pääsee esimerkiksi New Yorkiin, voi olla varma, että matkalaukkuun on kotimatkalla tullut huomattavasti lisäpainoa.

Moninainen ystäväpiiri

copyright YLE/videokuvaa

- Perinteinen perhemalli ei ole minua varten. Jos olisin mennyt naimisiin, ero olisi varmasti tullut ja sossu vienyt lapset, vitsailee Irene. Hän tuntee itsensä: työ on ykkönen ja halu panostaa työssä kehittymiseen korkealla. Suuri osa kansainvälisistä ystävistäkin on tullut työn kautta. Suomessa taas on suku ja vanhat ystävät. Heitäkin Irene tapaa säännöllisesti Suomessa käydessään, ja moni tulee mielellään Irenen vieraaksi Brysseliin.

Eräät parhaista ystävistä asuvat Amerikassa, joka on kaikkiaan Irenen suosikkimaa. Hän pitää amerikkalaisten avoimuudesta ja rentoudesta. - Amerikkalaiset ystävät kysyvät aina, koska muutat tänne…saa nähdä nyt, toteaa reissunainen.


Marjo Lundvall / PRIIMA