Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Esa Toivasen onni on Suomenlinna
 
Kategoriat:

Esa Toivanen työskenteli vielä 90-luvun lopussa henkilöstöhallinnon konsulttina. Viisikymppisenä häntä alkoi houkuttaa ajatus elämänmuutoksesta.

Muutos

-Tuli sellainen tunne, että täytyyhän tässä elämässä vielä muutakin olla, hän kertoo.
Kun vaimollakin olivat työt pankissa loppuneet ja uudelleenkoulutus oli edessä, niin pariskunta päätti pistää elämän kerralla uusiksi. Aluksi Esa hankki työhuoneen Suomenlinnasta, vuotta myöhemmin hän ja Annu-vaimo saivat sieltä viihtyisän kodinkin.

Itseoppinut

copyright YLE/videokuvaa

Itseään Esa Toivanen kutsuu ”itseoppineeksi palikanliimaajaksi”. Ihan mitä tahansa palikoita Toivanen ei liimaa, vaan hän on taidekäsityöläinen, jonka tekemiä paperiveitsiä on myyty New Yorkissa. Suomessa Esan tuotteita myy mm. Artek.
- Ei määrään kannata panostaa, vaan laatuun. Kyllä sitä ihmisillä on muutakin mielessä kuin jatkuva kuluttaminen, Esa toteaa.

Maisema

copyright YLE/videokuvaa

Esa Toivasen onni on Suomenlinnan maisemat ja saaren tarjoamat neljä vuodenaikaa. Vaikka lauttamatka Helsingin keskustaan on lyhyt, tulee kaupungissa harvoin asioitua. Oman yrityksen lisäksi Esaa pitää kiireisenä erilaiset Suomenlinnan tapahtumat. Hän on mm. Viapori Jazzin perustajajäsen. Vaikkei Esa myönnä koskaan olleensa mikään yhdistysihminen, saareen muuton jälkeen hän on ollut perustamassa sinne kolmea eri yhdistystä. Esa Toivasta ei hävetä myöntää, että tänä päivänä hän on onnellinen mies.

Kirsi Markkanen / PRIIMA