"Hyvällä junttiudella tästä selviää"

"Hyvällä junttiudella tästä selviää"

Saunoo tähtien kanssa - Pe 23.9.2011, klo 09.51

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1316703099709

188
tykkää tästä

Lauri Tähkä on ollut silmätikkuna ja kiinnostuksen kohteena pitkään ja monessa mielessä. Kansa rakastui pohjanmaan murteella laulavaan villiin raikulipoikaan, joka ei peitellyt esiintymisen riemuaan ja rakkauttaan musiikkiin. Mutta siinä missä toiselle poskelle satelee suukkoja, läiskitään toista poskea tiskirätillä.

Kun Lauri Tähkän ja Elonkerjuun levyt keikkuivat listakärjessä ja keikoilla oli hurmioitunut meno, niin samalla alkoi 'kivittäminen' ja kriittisten piirien halveksunta.  Viimeisin kohu oli Lauri Tähkän ja Elonkerjuun teiden eroaminen. Mutta saunan lämmössä Lauri Tähkä kertoo, että näin oli pakko käydä. Hän oli menettämässä riemun ja nautinnon musiikista ja rutinoitumista olisi seurannut katkera vanha mies. Nyt uuden soolouran äärellä Lauri Tähkä on innoissaan kuin pikkupoika, jolle maailma edessä on uusi ja ihmeitä täynnä.

Satumaan saunassa hän miettii julkisuuden kovia kasvoja ja sitä hintaa, minkä musiikintekijä joutuu suosiostaan maksamaan.

- Julkisuudessa paskan määrä on vakio, sanoo Lauri, mutta kaiken tämän kestää kuitenkin, kun on sopivalla tavalla juntti ja silmissä loistaa lauluntekemisen ja esiintymisen kuuma polte.

Lokakuussa 2011 julkaistaan Lauri Tähkän ensimmäinen soololevy ja tulossa on keikkoja uuden bändin kanssa. Nämä keikat hoidetaan selvinpäin, sillä kännistä Tähkää ei lavalla nähdä, tai sitten ollaan jo helvetin esikartanossa. Puhetta lauluntekemisen riemusta, suhteesta nurkan takana vaanivaan alkoholismiin ja elämän pienistä iloista kuullaan Satumaan lauteilla.

Lisää artisteista:Lauri Tähkä

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Kyllä Tarja on onnentyttö kun pääsee noin komeiden miesten kans saunomaan,ihan katteeks käypi :)))

Anonyymi Pe 30.9.2011, klo 23.09

Uusimmat

Saunoo tähtien kanssa

Satumaan viehkeä saunottajatar Tarja Närhi kartoittaa rakastettujen suomalaisartistien intiimialueet saunapuhtaana ja ilman turhaa tärkeilyä.

Voit tilata koko ohjelmasarjan podcastina kopioimalla tilausosoitteen podcastien vastaanotto-ohjelmaasi.

Saunoo tähtien kanssa -podcastin tilausosoite:
http://areena.yle.fi/ohjelma/f28cffe2f19a3c2916c5ee2d3e2a1144/feed/podcast

Mitä on podcast?

Muualla Yle.fi:ssä