Supersunnuntai 2012

Juttuarkisto

Supersunnuntai 2012

Julkaistu torstaina 09.08.2012

Katso Supersunnuntain ohjelmakaavio

Supersunnuntai on 19–28 -vuotiaiden kanavakonsulttien näkemys siitä, minkälainen ainakin lähes täydellisen tv-sunnuntain ohjelmisto voisi olla – millainen Kakkosen tulisi heidän mielestään olla.

Kanavakonsultit ovat valinneet päivän ohjelmat oman makunsa mukaan annetuista vaihtoehdoista, mutta nimenomaan Yle TV2:n katsojaa ajatellen.

Kakkosen nuoret kanavakonsultit suunnittelivat toukokuun lopussa kolme erilaista vaihtoehtoa 26.8. järjestettävän Supersunnuntain ohjelmakaavioksi. Yle TV2:n katsojat äänestivät puolestaan kesäkuussa näistä vaihtoehdosta voittajan Supersunnuntain ohjelmistoksi. Tämän voittaneen ”kuningasidean” ohjelmat valtaavat kanavan elokuun viimeisenä sunnuntaina.

Supersunnuntai tuo ruutuun runsaasti helmiä etenkin kotimaisten ja ulkomaisten sarjojen ystäville.

Esimerkiksi HBO-faneja ilahduttavat Bored to Death (12) ja The Wire (16)-sarjojen avausjaksot. Bored to Death alkaa varsinaisesti 21.10. ja The Wire tammikuussa, mutta 26.8. ne nähdään ruudussa kello 21.15 ja kello 23.20. How to Make it in America -sarjasta nähdään toisen tuotantokauden ensimmäinen osa.

Kello 18.20 nähdään Studio Julmahuvin satiirinen ajankohtaismakasiini Jerico 2000 vuodelta 1999 ja Kummelin kohuttu klassikkosketsi Panomies saa kaikkien aikojen tv-ensi-iltansa Supersunnuntaina kello 21.45.

Myös Yle TV2:n tämän syksyn uutuusdraama Kimmo ottaa tähtinäyttelijöineen varaslähdön Supersunnuntaissa. Varsinaisesti Kimmo alkaa torstaina 6.9.

Kuusiosainen Teinipomo (toinen osa 6.9.) on puolestaan sarja, jossa teinin hallittavaksi annetaan perheen talous kuukauden ajaksi. Kaikkia ohjelman suomalaisia nuoria yhdistää kiinnostus rahaan ja halu saada enemmän kuin on mahdollista. Nuorten tukena toimii talousneuvoja Satu Silen.

YLE Kuvapalvelu

Supersunnuntain ohjelmistoa:

Planeettamme Maa (7) klo 10.25

Satuhäät klo 12.00

Elämää suurempi kysymys klo 12.50

Dokumenttiprojekti: Jobs ja Apple-ihme klo 13.40

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä klo 14.30

Teinipomo klo 15.00 (ensiläh.)

Prisma: Oletko hyvä vai paha? klo 16.00 (ensiläh.)

Campus (12) klo 17.00 (ensiläh.)

Pasila (12) klo 17.55

Studio Julmahuvi: Jerico 2000 klo 18.20

Kimmo klo 19.30 (ensiläh.)

Ääliö ulkomailla klo 20.00

How to Make it in America (12) klo 20.45 (ensiläh.)

Bored to Death (kuvassa yllä) (12) klo 21.15 (ensiläh.)

Kummeli: Panomies klo 21.45

Rakkauden vuoksi tuomitut klo 22.05 (ensiläh.)

The Wire (16) klo 23.20 (ensiläh.)

Fight Club (18) klo 00.20

Supersunnuntain ohjelmisto on toki katsottana myös Yle Areenassa lukuunottamatta Studio Julmahuvia, Kummelia ja Planeettamme maata, joilla ei ole nettioikeuksia. Kimmon avausjakso tulee Areenaan 4.9. 

Yli 700 hakijan joukosta valitut konsultit työskentelevät vuoden ajan noin päivän kuukaudessa Yle TV2:n uudistuksen parissa. Uudistuksella tavoitellaan lisää nuorta yleisöä unohtamatta kuitenkaan vanhempaakaan katsojakuntaa. Kanavakonsulttien kanssa vaihdetaan ajatuksia ympäröivästä maailmasta ja he pääsevät kertomaan mielipiteitään ja ideoitaan erilaisissa TV2:een liittyvissä tilanteissa ja tehtävissä.

Lue lisää aiheesta:

Kanavakonsulttien esittelyt
Kanavakonsulttien blogiOhjelmakaaviot tekijöiden omin sanoin
Ensimmäiset työpäivät Ylessä
Esittelyjä kaavioiden ohjelmista

Kommentit

sunnuntaina 19.08.2012

Jälleen kerran maailman paras tv-sarja sysätään kellonaikaan jolloin sitä kukaan ei vahingossakaan löydä. The Wire on yksiselitteisesti parasta mitä TV:stä on ikinä ikinä tullut ja toivonkin sille katsojia mahdollisimman paljon.

Toivottavasti tammikuussa alkaessa kellonaika olisi mahdollisimman aikainen ja rummuttaisitte sarjaa niin paljon ettei sitä voi missata.

Kiitos.

keskiviikkona 22.08.2012

Toivottavasti myös YLE HD huomioi tämän TV2:n Supersunnuntain!

keskiviikkona 22.08.2012

The Wire on sen verran hyvä sarja, että toivottavasti selvyyden vuoksi uusitte tämän ensimmäisen jakson, kun sarja joskus kevväällä tai kesällä jatkuu. Ihmeellistä katsojien kiusaamista tällainen yksittäinen jakso; olisin kyllä jaksanut odottaa varsinaiseen sarjan alkuun.

keskiviikkona 22.08.2012

The Wiren ohjelmapaikka on sunnuntaisin klo 23, eli ei sentään ihan yöllä.

Kun sarja tammikuussa alkaa, esitetään ilman muuta myös ensimmäinen jakso, joka myös nyt Supersunnuntaina nähdään.

Yle hd:lla lähetetään sunnuntaisin TV1:n ohjelmaa, joten valitettavasti Supersunnuntai ei näy siellä.

Miika / TV2

keskiviikkona 22.08.2012

On ihan ymmärrettävää, että tätä sarjaa ei voi alkuiltaankaan sijoittaa, mutta on älytöntä väittää että klo 23 ei olisi yötä. Se on, ainakin suurimmalle osalle normaalissa päivätyössä käyviä ihmisiä.

Paremman ohjelmapaikan Wirelle todellakin soisi. Sub ja MTV3 kun sen jo onnistuivat ensimmäisellä kierroksella piilottamaan yöohjelmistoon niin tehokkaasti, että moni ei edes tiedä että sarja on jo kertaalleen esitetty Suomessa. Kyseessä on poikkeuksellisen laadukas ja monisyinen draama, ja olisi aivan perusteltua sijoittaa se alkamaan jo välillä klo 21-22. Toivon todella, että TV2 vielä harkitsee Wirelle aikaisempaa lähetysaikaa.

keskiviikkona 22.08.2012

No hitsi vie, nyt on paklko sanoa jotain positiivista kun kivaan ilmiöön tulee vain kritiikkejä. Hyvä idea, hyvä supersunnuntai ja hyvä Wire - onhan monilla sentään tallannnus digiboxissa olemassa. Ei olla nyt taas niin suomalaisia, että vaan haukutaan ja haukutaan. Kiva ohjelmisto!Q

keskiviikkona 22.08.2012

Todellakin huomaa, että asialla ovat olleet pikku peterpanit, jotka eivät muuta poistumislähdettä hormoneilleen ole löytäneet. Tämän kaiken kruunaa yksin viime vuosikymmenien tyhjänpäiväisempiä yhden idean leffoja - Fight Club.

torstaina 23.08.2012

Ohjelmiston tasosta huomaa, että todelliset valopäät ovat olleet asialla. Koko ohjelmisto on aivan täyttä skeidaa. Tällaiset jonninjoutavat kanavakonsultit sopisivat hyvin suunnittelemaan kaupallisten höpö höpö -kanavien ohjelmistoja. Markkinatalous ja kertakäyttöviihde kaipaavat juuri tällaisia luonnonlahjakkuuksia, joilla on todella "hyvä" taiteellinen maku. Kovin suurta luovuutta ja älyä ei tarvitse käyttää kyetäkseen kaivamaan jostain arkistojen kätköistä esiin vanhat kummelit, studio julmahuvit ja pasilat. Tosi pätevää porukkaa kaikin puolin. En kyllä viitsisi valitun ohjelmiston tason huomioiden käyttää tästä sunnuntaiohjelmistosta ilmaisua "super".

perjantaina 24.08.2012

Niin paljon niin hyvää ohjelmaa, että pitäisi olla tv:n ääressä koko päivä!

perjantaina 24.08.2012

....mutta miksei The Wire voisi alkaa samantien? Nyt pitää sitten odottaa tammikuuhun asti. :(

perjantaina 24.08.2012

Naurattaa joidenkin kurttuotsainen suhtautuminen tällaiseen piristävään, yhden päivän kestävään muutokseen vakio-ohjelmistossa. Hyvä meininki!

perjantaina 24.08.2012

Minua taas naurattaa se, että jatkuvajuonisesta sarjasta kuten The Wire näytetään yksi jakso ja sanotaan, että odottakaapa sitten seuraavia puoli vuotta.

perjantaina 24.08.2012

Juu - u, näinhän se mennee..... 9 - v ikähaarukka määrittelee "SUPERSUNNUNTAIN"....
No, kelle sitten on ja kelle ei.......
täyttä shittiä 0-19 ja 28 - death end ..... ainakin minun mielestäni

perjantaina 24.08.2012

Toivottavasti The Wiren lähetysaika aikaistuu, kun sarja alkaa tammikuussa.

perjantaina 24.08.2012

Onneksi Suomessa vallitsee valinnanvapaus, eikä siis tarvitse katsoa jos ei halua. On todella masentavaa katsoa kommentteja, joiden tarkoitus on olla pelkästään negatiivisia, todellinen suomalainen perisynti. Kellään ei varmasti ole mitään hajua, että millä resursseilla konsultit ovat päässeet edes ohjelmia tekemään. On ihan piristävää, että yksi päivä vuodessa on edes hieman erilainen, mutta toisaalta, suomalaisethan pelkäävät erilaisuutta. Siksi nämä kommentit ovat ymmärrettäviä. No onneksi "dissaajat" ovat nähneet kaikki nämä ohjelmat ja tietävät jo valmiiksi, että kaikki on skeidaa. Muistaakseni Ylen teema on "yllätä itsesi". Pitäisikö kaikkien kokeilla tätä kehoitusta?

Rauhaa ja rakkautta.

lauantaina 25.08.2012

Jos on valopäät konsultteina heidän valitsijoinaan ovat häärineet todella tois´aikaiset "alan ammattilaiset". YLEn kanavat näkyy pikku hiljaa alittavan kaupallisten kanavien tason reippaasti niiden alapuolelta.

lauantaina 25.08.2012

The Wire tulee - hienoa!!!!

Älkää nyt Ylessä upottako sitä vähin äänin aamuyön tunteihin, kuten maikkarilla tehtiin. Sarja on kaikkien aikojen paras, siitä kannattaa pitää isoa ääntä! Nyt kun saataisiin vielä palkintoja pokannut Lutherkin meille nähtäväksi. Lutherin pääosassa on näyttelijä (Idris Elba), jolla on iso ja vakuuttava rooli The Wiressakin (Stringer Bell).

lauantaina 25.08.2012

Ihan järkkyä skeidaa tuutin täyveltä koko hela dagen. No onneksi saan itse valita jonkin toisen kanavan huomiseksikin. Eipä tee pahaa maksaa taasen seuraavaakaan maksutv maksua, kun ylen supersunnuntaikin on ohjelmatarjonnaltaan näin alta riman. No mitäpä sitä parikymppisiltä maailmaanähneiltä muuilamnkansalaisilta voisi muuta tosin odottaakaan, antaisvait näille monitaitureille ihan vapaat kädet toimia ni katois loputkin kakkosenkatsoja hyvin pian. Parasta kakkosella on pikkukakkonen, siitä pisteet.

lauantaina 25.08.2012

The Wire uusitaan, voi onnea! Pankaa vaikka kello kolme yöllä, tallennuslaitteet on keksitty - silti tämä tv:n yksi kaikkien aikojen parhaista poliisisarjoista ansaitsisi ehdottomasti prime time -paikan, jotta mahdollisimman moni pääsisi siitä nauttimaan. Megamainostus päälle tammikuussa ennen sarjan alkua. Supersunnuntai on loistava idea - miksi ihmeessä vinkua asiasta, kun voi katsoa digiboksilta vaikka kuusi tuntia laatudokumentteja putkeen tai tilata verkosta itselleen kokonaisen Bergman-viikonlopun? Niin kauan kuin Teema pysyy suurin piirtein entisellään, tämäntyyppisten tempausten ei kyllä pitäisi viedä kenenkään yöunia - hyvä konsultit! nimim. täti langalla

lauantaina 25.08.2012

Milloin tommoista hanurimusiikkia tulee - vois kattoakin! Harmonikkajuhlathan jäi tänä vuonna pois ohjelmistosta, kysyn vaan miksi, kyllä aina ennen on tullut...

sunnuntaina 26.08.2012

Mahtavaa että The Wire näytetään jälleen. Kyseessä on yksi parhaista tv-sarjoista ikinä. Toivottavasti saisitte aikaistettua lähetysajan tammikuussa klo 22:een, niin myös töissä käyvät voivat sarjaa katsoa. Kiitos YLE:lle muutenkin nykyisestä linjastaa näyttää laadukkaita sarjoja muilla kanavilla nähtävän kuran sijaan.

sunnuntaina 26.08.2012

Olisi tosiaan hienoa, jos the Wire saataisiin alkamaan joko klo 21 tai 22 niin työssäkäyvätkin voisivat sitä katsoa. Kyseessä on kuitenkin aivan liikaa pimentoon jäänyt laatusarja tässä maassa. Samaan syssyy kaikki tuotakaudet läpi, eiks yeah.

sunnuntaina 26.08.2012

Itsekin toivoisin, että the Wire tammikuussa tulisi siihen aikaan, että työssäkäyvänä sitä voisi seurata. Toivottavasti sarjaa voi seurata edes Areenan kautta, mikäli alkamisaika on klo 23.

sunnuntaina 26.08.2012

Pointti ei ole siinä, etteikö varmaan suurimmalta osalta kotitalouksista löytyisi nykyään tallentava digiboksi tms. laite, vaan enemmänkin TV2:n tavasta rakentaa ja arvottaa ohjelmistopolitiikkaansa ja näin ollen samalla muovata haluamansa kaltaista kohderyhmää. Näin ainakin itse ennen kaikkea ajattelen esim. nyt tästä The Wirelle (ja aiemmin jo monille muille sarjoille/ohjelmille osotetuista) kaavaillusta öisestä ohjelmapaikasta. Samalla analogialla voitaisiin omasta puolestani sijoittaa vaikkapa Uusi päivä tai Satuhäät jatkossa vaikka keskelle yötä. "Ne kyllä katsovat/tallentavat keitä moinen kiinnostaa vaikka tulisi mihin aikaan." Totta kai näin on. Mutta se harmittaa ja tuntuu käsittämättömältä haaskaukselta, että kun kanavalla on käsissään oikeasti hyvää ohjelmaa, se mennään ja piilotetaan ns. suuren yleisön näkymättömiin.

Joo, lisää vaan satuhäitä ja tangomarkkinoita ja hiihtokisoja parhaaseen katseluaikaan, niin pidetään "kansa" tyytyväisenä. Newsflash: ei muuten toimi normaalien 18-34-vuotiaiden eli tavoitellun kohderyhmän kohdalla.

sunnuntaina 26.08.2012

Nyt kun tv2 näyttää How to make it in american tokan tuotantokauden ekan jakson, onko mahdollista odottaa jatkoa kyseiselle sarjalle ylen kanavilla? Koska loput jaksot tulevat ulos?

sunnuntaina 26.08.2012

Supersunnuntai on kokeilu, jossa nuorten hallittavaksi annetaan Yle kakkosen ohjelmisto päivän ajaksi. Kaikkia suunnittelijanuoria yhdistää kiinnostus viihteeseen ja halu saada enemmän kuin on mahdollista.

Planeetta maa kymmeneltä. Jos tulisi myöhemmin niin olisi itsekin ehtinyt katsomaan. Jerico 2000 ajankohtaisohjelma vuodelta 1999. Julmahuvi tekee kyllä ihan hyviä ohjelmia, mutta olisiko jo vähän vanhanaikaisia.

sunnuntaina 26.08.2012

oot oikeessa

sunnuntaina 26.08.2012

Huonoa, huonoa ja surkeaa

sunnuntaina 26.08.2012

Kiitos, kiitos kiitos! Supersunnuntain idea ja aikataulu olivat menneet itseltäni ihan tyystin tutkan ali. Olen tänään flunssaisena kotona köllöttäessäni jossain vaiheessa laittanut teeveen päälle, ja alkanut aluksi jossain tajunnan alapinnalla ihmetellä miten virkistävästi Pasilan sadattelut ja päättömyydet tuntuvat taittavan flunssan pahimman huipun. Oli ihan pakko klikata ohjelmaopas auki ja siitäkös hämmennys entisestään juuri lisääntyi; Jerico 2000!!! It's Miska all right!!! ...mutta hetkinen... ilta päättyy mitä - the Wireen ja Fight Clubiin...joista kumpikin ei enempää eikä vähempää kuin merkittävimpiä viihdekokemuksia kautta aikain. Huh. Jos saisin itse valita ohjelmistoa mainoksettomalle kanavalle, niin juuri näin se menisi - kiitos tuhannesti kanavakonsulteille. TV2 näyttäytyy tänään todella edukseen, mieletöntä.

sunnuntaina 26.08.2012

On mukavaa että nuorillekin annetaan välillä mahdollisuus kokeilla hieman siipiään. Toivottavasti kuitenkin vakituisesta ohjelmistosta päättäminen pidetään aikuisten ihmisten käsissä.

sunnuntaina 26.08.2012

Jos ei alkamisajat sovi omalle vartalolle, kannattaa hommata tallentava digiboksi.
Itse päivän tarjonnassa ei ole minulle mitään superia. Katselin ihmetellen ohjelmatietoja että tässäkö tää oli. Eilen vasta tapauksesta kuulin, joten odotukset oli kovat. Mutta pyh. No, televisio on ja pysyy kiinni. Eipä olisi kyllä ollut aikaa mitään vahdatakaan.

maanantaina 27.08.2012

Miksi täytyy olla tällainen Supersunnuntai että televisiosta tulisi katsomisen arvoista ohjelmaa, koska välillä tuntuu että ohjelmaostajat tekevät kaikkensa karkoittaakseen ihmiset näiden halpojen ohjelmiensa kanssa

maanantaina 27.08.2012

No onneksi sinulla ei ole huolen aihetta koska tv on jo niin täynnä ala-arvoista roskaa

perjantaina 07.09.2012

Miksei Campusta nyt sitten näykkään areenassa?

maanantaina 10.09.2012

Sarjalla oli nettioikeudet kahdeksi viikoksi tv-esityksestä ja se oli julkaisujärjestelmämme mukaan Areenassa eiliseen asti - ja siis perjantainakin.

Miika / TV2

lauantaina 22.09.2012

Täytyy vielä näinkin jälkikäteen kiitellä supersunnuntaita! Itse en edes tiennyt kyseisestä erikoispäivästä, yllätyin vain iloisesti kun tuona kyseisenä sunnuntaina huomasin että ykköseltä tuli niin hyviä ohjelmia.

lauantaina 22.09.2012

Eikun siis kakkoselta :D


Muualla Yle.fi:ssä