Jäähyväiset öiden tv-peleille

Ajankohtaista

Jäähyväiset öiden tv-peleille

Julkaistu maanantaina 18.04.2011

YLE Kuvapalvelu

Kännykällä sms-viestein pelattavat tv-pelit aloittivat Kakkosen yöohjelmistossa helmikuussa 2003. Yle halusi olla mukana alan kehityksessä ja tuohon aikaan sms-viestein pelattavat pelit ja palvelut olivat kovassa suosiossa.

Viestin hinta oli aluksi 0,75 euroa/viesti, joka hinta korotettiin vielä samana keväänä 0,95 euroon/viesti vastaamaan yleistä sms-pelien hinnoittelua Suomen tv-kanavilla. Maanantaina 18.4. pelit kuitenkin loppuivat.

Viimeisimmässä vaiheessa kanavan öissä pyöri neljä peliä. Sofia Digital -yhtiö Tampereelta tuotti Piilosanaa, Mikä-mikä-tv-peliä ja Sudokua. RedLynx -yhtiö Helsingistä tuotti Tellus-peliä.

Internetin ilmaisten pelien myötä viehätys kalliisiin TV:n sms-peleihin on hiipunut. Näin YLE luopuu näistä maksullisista palveluista ja siirtyy lähettämään yöaikaan myös TV1:ssä ja TV Finlandilla nähtävää Uutisikkunaa.

Asiasanat:

Kommentit

perjantaina 13.05.2011

aivan hieno juttu niin ei nuoriso pääse kartuttamaan puhelilskua jonka vanhemmat toutuvat sitten maksamaan.

perjantaina 27.05.2011

R.I.P Tellus-tietovisa, Mikämikä-TV, Sudoku ja Piilosana. Kaipaamaan jäivät Sofia Digital, RedLynx ja innokkaat pelaajat joilta pelit veivät rahat, asunnon ja liittymän.

Muistelkaa myös YLEKaXia, Etsi viisi virhettä-peliä, Maapallomatkaa, Revolveria, OK - Oikea Kysymys-tv-peliä ja Sanapeliä.

Kiitokset kaikille peleille vuosista 2003-2011

torstaina 16.06.2011

JATKOA: Muistakaa myös Muistatko missä?tv-peliä ja Traffic-tvpeliä, ensimmäiset pelit mikämikä-tvpelin ohella.

sunnuntaina 03.07.2011

TELLUS-TIETOVISA, SUDOKU, MIKÄMIKÄ-TV JA PIILOSANA TAKAISIN YLE TV2:N ÖIHIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sunnuntaina 10.02.2013

Nostalgiaa.. :´(


Muualla Yle.fi:ssä