Toiset kanavakonsultit heti tositoimissa

Kakkonen kertoo

Toiset kanavakonsultit heti tositoimissa

Julkaistu torstaina 26.09.2013

YLE Kuvapalvelu

Kakkosen uudet kanavakonsultit on valittu. Alla esittäytyvän seitsikon ensimmäinen projekti on suunnitella TV2:n ohjelmisto tämän vuoden itsenäisyyspäiväksi. Kanavakonsulttien suunnittelemista vaihtoehdoista järjestetään TV2:n sivuilla äänestys, joka alkaa 11.10.

Yli 300 hakijaa halusi kesällä Kakkosen toisiksi kanavakonsulteiksi. Pestiin valittiin seitsemän 24-31-vuotiasta nuorta aikuista, jotka pääsevät vaikuttamaan vuoden ajan aitiopaikalta TV2:n ohjelmistoon ja muihin linjauksiin.

Ville Aho, 26, Jyväskylä

YLE Kuvapalvelu

Olen surffaava hiihdonopettaja sekä sosiaalisen median ja digitaalisen teknologian moniottelija. Opiskelen tietojärjestelmätiedettä ja sivuaineina liiketoimintaosaamista sekä viestintää ja mediaa. Odotan kanavakonsulttiudelta valtavasti, sillä uskon sen tarjoavan ikkunan mediamaailman pinnan alle.

Laura Lappalainen, 28, Kerava

YLE Kuvapalvelu

Olen kahden koululaisen äiti, aiemmalta koulutukseltani kuva-artesaani, mutta myös restaurointia ja musiikkia on tullut opiskeltua. Mielenkiinnon kohteet käsittävät lähes kaiken kulttuurin piiristä ja harrastan sykleittäin kaikkea kuorolaulusta kiinalaiseen puupiirrokseen. Tällä hetkellä opiskelen nuoriso- ja vapaa-ajan ohjausta. Tutustuminen Ylen maailmaan näin läheltä antaa varmasti virikkeitä myös työhön nuorten parissa, jotka ovat innokkaita ja vaativia median kuluttajia.

Antti Häkli, 26, Tallinna

YLE Kuvapalvelu

Muutin seitsemän vuotta sitten Helsingistä Tallinnaan opiskelemaan av-mediaa ja valmistuin viime kesänä Baltic Film and Media Schoolista taiteiden maisterksi. Pääaineenani oli ja on dokumenttielokuvan ohjaus. Halusin Kakkosen kanavakonsultiksi aivan ehdottomasti, koska eihän parempaa hommaa voi olla! Aion todellakin ottaa tästä kaiken ilon irti. Nyt alkaa meinaan tapahtua. Tulevaisuus on tässä ja nyt.

Mari Pasula, 31, Helsinki

YLE Kuvapalvelu

Olen Lapista helsinkiläistynyt maailmanpolitiikan opiskelija. Palasin juuri maailmanpelastuspuuhista Etelä-Afrikasta, ja nyt kalenterissani lukee: ”Kirjoita gradu! Uudista Kakkonen!”. Olen opiskellut myös dokumenttielokuvaohjausta ja työskennellyt toimittajana. Yle on minulle kuin paras ystävä, komedialliset dokumenttielokuvat intohimoni. Kannatan leikkimielistä otetta myös olennaisiin ja vakaviin kysymyksiin.

Aleksi Jyrälä, 24, Helsinki/Tampere

YLE Kuvapalvelu

Fiilistelen musiikkia, oppimista ja matkailua. Historian opiskelijana, deejiinä ja kahden kaupungin asukkaana nämä myös täyttävät elämäni. Into ja aktiivinen asenne ovat ominaisuuksia, joista pidän ihmisissä. 

Isabella Rossi, 26, Helsinki

YLE Kuvapalvelu

Olen kulttuurituotannon opiskelija ja tuottaja. Mielenkiinnon kohteista lähimpänä sydäntäni ovat taide, kulttuuri ja koirani Jyrä. Uskon, että avaimet mielenkiintoiseen elämään ovat kaikkien käsissä ja että elämä on seikkailu josta kannattaa ottaa kaikki irti. Sellaisena näen myös kanavakonsultin tehtävän.

Janne Weander, 26, Tampere

YLE Kuvapalvelu

Suoritan tällä hetkellä maisterivaiheen opintoja kauppa- ja yhteiskuntatieteissä. Vietän aikaa myös Englannissa jatko-opintojen parissa. Median ja kuluttajan suhde on muutoksessa. Odotan, että kanavakonsulttitiimin kautta pääsemme kehittämään rikastavaa vuorovaikutusta katsojien ja TV2:n välillä.

Kommentit

perjantaina 27.09.2013

Hieno klooniarmeija valittu toistelemaan näitä "hyvä fiiwis" -mantroja.

perjantaina 27.09.2013

Nyt on teilläkin rahaa mitä törsätä.

perjantaina 27.09.2013

Raadin valinta on osoitus Suomen YLE:n valitettavasti todellisesta ikärasismista. Ei taida kannattaa odottaa asiallisia ohjelmia nähtäväksi jatkossakaan. Tyhjänpäiväisyyttää tulossa takuuvarmasti ruudusta lisää illat pitkät.

perjantaina 27.09.2013

Näyttävät tosiaan klooneilta.

Kuitenkin Teillä nuoret on nyt hyvä tilaisuus ajaa itseänne sisään ja osoittaa
kaikille, että nuorillakin voi olla omintakeisia ajatuksia.

Tässä tehtävässä pitää ottaa huomioon myös ne jotka ilmeisesti ovat eri linjoilla ohjelma-asioista.

Kiva nähdä miten valittu porukka saa aikaan. Ja tuleeko sieltä mitään käyttökelpoista.

Onnea kuitenkin koko porukalle.

perjantaina 27.09.2013

Jes yleverorahat menee tossa!!! Kiitti vaan yle!!!

perjantaina 27.09.2013

Luulisi että pakollisella verorahalla saa 110%ammattitaitoa ja usean vuoden työkokemusta alalta. Tämä porukka sopii jonnekin subille, liv:lle jne ei missään tapauksessa yle:n 1 ja 2 kanaville. Törkeätä asiakkaiden halveksuntaa tarjota tällaista!

perjantaina 27.09.2013

Hillitty toive, kun tätä porukkaa on nyt palkattu nurkkiin pyörimään hankkikaa seuraavaksi ihan oikeita uutistoimittajia. Sellaisia jotka kykenevät seuraamaan maailman uutisia ja tarvittaessa jopa taustoittamaan niitä. Alkaa nyppiä kun uutisena on että "Jenni Vartiainen on perustanut fb-sivut, kertoi asiasta eilisessä PS-ohjelmassa (jonka vois lopettaa, pliis)".

Miksi ei valittu eri-ikäisiä, tollanen 70v. anarkisti joka ei turhia kihertele olisi ollut vitkistävää vaihtelua.

perjantaina 27.09.2013

Hieno porukka, kiva, että löytyy innokkaita ja idearikkaita nuoria aikuisia uudistamaan upeaa YLE: ä. Tsemppä teille kaikille upeille nuorille !

perjantaina 27.09.2013

Valovoimaista, ilmeikästä, herättää kiinnostukseni. Ottakaa haaste vastaan ja tehkää jotain todella kiinnostavaa!

perjantaina 27.09.2013

No johan on taasen löydetty ihmisiä, jotka tekevät halvalla YLE:n johdon henkilökohtaisien ennakkoluulojen mukaisia ohjelmia.
Miksi siellä ei ole ihmisiä eri ikäryhmistä?

Yle on jo kauan aikaa sitten lyönyt lukkoon sen, onko esimerkiksi kamera paikalla Tähtitorninmäen valtakunnallisessa lipunnostossa. Tuskinpa vaan.
Tosin eiväthän nuoret ja analyyttist toimittajat sinne jaksaisi herätäkään?

Ehkäpä johonkin vastamielenosoitukseen?
Siihen he jo ehtivätkin.

sunnuntaina 29.09.2013

Jo se "haemme kanavakonsultteja" -ilmoitus ja -ennakkomarkkinointi oli surkeaa. Vielä surkeampaa on syntynyt kokoonpano, joka on vielä alkuperäistä määrittelyäkin homogeenisempi. Surullista, YLE, surullista. Jos oikeasti haluaisitte uudistaa, asettelisitte kanavakonsulttihakuun kahdeksan tai kymmenen paikkaa ja iällä, sukupuolella, etnisyydellä tai muilla vastaavilla ominaisuuksilla ei olisi tiukkoja rajoja. Tärkein määrittely olisi: ihmisiä eri elämänaloilta ja eri ammateista.

tiistaina 10.12.2013

Näin se vaan menee. Itte olen 47v. ukko ja silloin kun jotain tarvitsen Areenasta, niin sekin on radion puolelta, koska viime vuosina on alkanut inhottaa sekalaiset hölynpölyt.
Areenan Radio puolelta olen onnekseni vielä saanut kuulla "uusintoina" -siis tämä on oikea UUSINTA, kun se uusitaan yli kymmenen vuoden jälkeen.
Tarkoitan Göstä Sundqvistin Koe-eläinpuisto - lähetystä.

Olen sitä mieltä, että "kanavajohtajilla tai kanavakonsulteilla on onneksi vahingossa jäänyt jotain todella arvokasta tuhoamatta tai estämättätä uusintaa jollakin perinteisien typerällä verukkeella. Voi perse, jos mää nyt paljastin sen kalleimman, jota tässä o n vielä epähuomiossa kansalle soitettu.
Siat.


Muualla Yle.fi:ssä