Uusi jännityssarja Muistin vanki

Kakkonen kertoo

Uusi jännityssarja Muistin vanki

Julkaistu perjantaina 18.04.2014

YLE Kuvapalvelu

TV2 perjantaisin 18.4. - 10.10.2014 klo 22.05. Ei esitystä 13. - 20.6. ja 4.7. (Jalkapallon MM-kisat). HUOM! Sarjalla ei ole Areena-oikeuksia.

Pääparilla on keskinäistä kemiaa ja lisäksi sarjassa on myös sielukkuutta, mitä ei usein poliisisarjoissa kohtaa. (Verne Gay, Newsday)

Näyttelijä Poppy Montgomery tunnetaan Suomessa parhaiten yhtenä Ilman johtolankaa -sarjan (Without A Trace, MTV3 ja FOX) päähenkilöistä.

Kakkosen uudessa jännityssarjassa Muistin Vanki (12) (Unforgettable, 2011- ) hän esittää ex-poliisi Carrie Wellsiä, jolla on lääketieteellinen erikoistila hyperthymesia. Sen ansiosta hän muistaa käytännössä kaiken näkemänsä.

Ei kuitenkaan sisarensa taannoista murhaa, minkä riivaamana Carrie on jättänyt poliisin työt. Suurkaupunki New Yorkissa hän ansaitsee elantonsa yökerhojen uhkapeleillä ja tekee lisäksi vapaaehtoistyötä hoitokodissa.

YLE Kuvapalvelu

On välittömästi selvää, ettei kumpikaan ole välttämättä päässyt suhteesta yli. Mutta onneksi Muistin vangissa on paljon muutakin kuin vanhan liekin lämmittely. (David Hincley, NY Daily News)

Kaikki muuttuu, kun Carrien naapurissa tapahtuu järkyttävä rikos, jota selvittämään ilmaantuu ex-kollega ja -heila, etsivä Al Burns (Dylan Walsh).

Tämä haluaa tutkimuksissa apua, jota Carrien erikoiskyvystä kiistatta olisikin. Tapauksen edetessä hän alkaa muistaa yksityskohtia myös sisarensa kuolemasta...

Muistin vanki -sarjan ovat luoneet John Bellucci ja Ed Redlich. Jälkimmäinen oli vahvasti mukana jo Ilman johtolankaa -tuotannonkin taustalla.

Teksti: Miika Jalonen

Kevätkauden muuta ohjelmistoa Kakkosella

Kommentit

maanantaina 28.04.2014

Miksi tätä ei löydy areenasta? Ensimmäinen jakso kun jäi katsomatta.

tiistaina 29.04.2014

Sarjalle ei valitettavasti saatu nettioikeuksia. Nykyään niistä neuvotellaan kyllä aina, mutta joskus harvoin se ei onnistu, pääsääntöisesti tiukkojen tekijänoikeuksien vuoksi.

Miika / TV2

sunnuntaina 18.05.2014

Hei, voisitteko kertoa, että miksi sekoitatte tämän sarjan esittämällä jaksoja miten sattuu? Tällaisissa sarjoissa (joissa on myös jaksokohtaisten tapahtumien lisäksi "tausta juoni" joka etenee kauden mittaan) on erityisen tärkeää, että jaksot esitetään oikeassa järjestyksessä! Syyksi ei riitä se, että olette saaneet väärät jaksot. Mikäli näin käy, niin sitten näytätte vaikka mustaa ruutua. Onneksi huomasin tämän teidän sekoilunne ajoissa ja voin nyt ottaa talteen kaikki jaksot ja katsoa sitten, kun on varma, että ei jää jaksojen kronologisen järjestykseen aukkoja. Parempina aikoina tämän tarkastuksen tekivät tv yhtiöt itse.

Tässä muutama huomio tähänastisista: ylen jaksonumero, jakson esitys ylellä, eng.kielinen nimi, oikea jakso nro.

3. 2.5.2014, Up in Flames 4.
4. 9.5.2014, Check Out Time 3.
5. 16.5.2014, Friended 6.
6. 23.5.2014, With Honor 5. (ohjelmatietojen mukaan)

Eli päin honkia mennään. Vastauksesta ja kootuista selityksistä etukäteen kiittäen,
Eki

perjantaina 23.05.2014

^ Ihmettilinkin, kun jotenkin kummasti on edennyt tuo juoni. En siis oli niin tarkasti tutustunut sarjaan, katsellut vain noita ylen näyttämiä jaksoja.

Meneepähän dvd:llä hankintaan niin näkee oikeassa järjestyksessä ja voi katsoa milloin haluaa.

torstaina 29.05.2014

Yleä ei tunnu kiinostavan katsojille vastaaminen, kertonee asenteesta paljon.
2 seuraavaa jaksoa näyttää olevan oikein. Mikäli haluaa jakson alussa varmistua, että järjestys on oikea, niin yksi hyvä tapa on seurata kuka on jakson ohjannut. Se näytetään aina alkuteksteissä. Tässä lista seitsemännestä (30.5) jaksosta eteenpäin jaksokohtaiset ohjaajat ja alkup. jakson nimet. Tiedot CBS.COM ja IMDB.

7. Road Block, Jean de Segonzac
8. Lost Things, John F. Showalter
9. Golden Bird, Paul Halahan
10. Trajectories, Anna Foerster
11. Spirited Away, Karen Gaviola
12. Butterfly Effect, Jace Alexander
13. Broterhood, John David Coles
14. Carrie's Caller, Aaron Lipstadt
15. The Following Sea, Oz Scott
16. Heartbreak, Anna Foerster
17. Blind Alleys, Peter Werner
18. The Comeback, Jean de Segonzac
19. Allegiances, Oz Scott
20. You Are Here, Jean de Segonzac
21. Endgame, Ken Girotti
22. A Man in the Woods, John David Coles

torstaina 05.06.2014

Tässä viimein selvitystä asiaan:

Muistin vangin ensimmäisen kauden jaksoja on tosiaankin lähetetty väärässä järjestyksessä inhimillisen erehdyksen vuoksi.

Joillakin yhdysvaltalaisten sarjojen jaksoilla on tuotantoyhtiön merkitsemä tuotantojärjestykseen perustuva numerointi, joka on tässä tapauksessa virheellisesti sekoitettu esitysjärjestykseen.

Jaksojen järjestys on nyt korjattu. Pahoittelemme tapahtunutt. Kiitos tarkkaavaisuudesta!

Miika / TV2

torstaina 05.06.2014

Eipä tuo suurta tarkkaavaisuutta vaadi sen enempää, että käyttää jotain ulkoista palvelua siihen mitä on katsonut ja/tai katsoo. Esim andridille löytyy Series Guide, joka monessa tapauksessa osaa etsiä suomenkieliset selostuksetkin jaksoista. Siitä kyllä huomaa heti, jos jaksojen järjestyksessä on jotain omituista, vaikka ei kieltä edes osaisi.


Muualla Yle.fi:ssä