Alamaailma: "Pelottavan todellinen rikossarja"

Juttuarkisto

Alamaailma: "Pelottavan todellinen rikossarja"

Julkaistu maanantaina 05.05.2014

YLE Kuvapalvelu

TV2 keskiviikkoisin 7.5. - 6.8.2014 klo 21. Ei esitystä 18. - 25.6. (Jalkapallon MM-kisat). Päivitys 5.6.: Kaikki jaksot katsottavana Yle Areenassa 3.12.2014 asti, ei siis vain viikon ajan kuten alun perin.

Lähdin tekemään roolia huumepomona sitä kautta, että kun on nuori mies ja vanhempi konkari, yritin tehdä mahdolllisimman sympaattisen henkilön, jossa asetelma on vähän kuin nuoriso-ohjaaja. (Martti Suosalo Ykkösaamun insertissä 21.10.2010)

Alamaailma (2010) on 12-osainen rikostrilogia kansainvälisestä ammattirikollisuudesta. Se kertoo idän ja lännen välillä tapahtuvasta huumausainekaupasta ja rahanpesusta akselilla Helsinki-Tukholma-Pietari. Suomi on viimeinen raja-asema idän ja lännen välissä.

Sarjassa on kolme toisiinsa kietoutuvaa mutta samalla itsenäistä tarinaa, joista avautuu katsojalle vähitellen maamme rajat ylittävä, erittäin rankka ja realistinen rikosmaailma. Jokainen tarina muodostaa oman minisarjan: Vanki (6 jaksoa), Lakimies (3) ja Kyttä (3).

Sarjan ovat ohjanneet Minna Virtanen ja Petri Kotwica. Käsikirjoituksesta vastaavat Marko Leino ja Pekka Lehtosaari. Vangin tarina on julkaistu myös Leinon kirjana Ansa-nimellä.

Pääosissa nähdään joukko suomalaisia, ruotsalaisia ja venäläisiä eturivin näyttelijöitä, mm. Antti Reini, Martti Suosalo, Mikko Kouki, Teijo Eloranta, Ville Haapasalo, Georgi Staykov, Dan Bejarano ja Aleksandr Diachenko.

Alamaailman ensiesitys tapahtui TV1:ssä syksyllä 2010.

Kevätkauden muuta ohjelmistoa Kakkosella


Muualla Yle.fi:ssä