You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

Au pairit Lontoossa omin sanoin

Juttuarkisto

Au pairit Lontoossa omin sanoin

Julkaistu maanantaina 03.03.2014

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaista keskiviikkoon 3.3. - 24.3.2014 klo 19.30. Kaikki jaksot katsottavana nyt ennakkoon Yle Areenassa!

Kymmenosainen reality-sarja kertoo neljän nuoren suomalaisnaisen au pair-vuodesta Lontoon sykkeessä. Kakkosen sivujen haastattelussa selviävät mm. pääosanelikon mietteet taipaleen ennakko-odotuksista ja niiden toteutumisesta sekä kahden maan välisistä eroista. Entä millaisia terveisiä au pairit lähettävät sarjan katsojille?

Anna, 23

YLE Kuvapalvelu

Lempimusiikki.  Kaikki Justin Timberlakesta Florence + The Machineen, Robynista Robiniin ja PMMP:stä Chvrchesiin.

Miksi lähdit au pairiksi? Sydän on vetänyt ulkomaille enemmän tai vähemmän jo monta vuotta. Lisäksi olen aina pitänyt lapsista ja tullut hyvin toimeen eri-ikäisten lasten kanssa. Au pairina toimiminen tuntui helpolta tavalta lähteä ulkomaille, kun ei tarvitsisi huolehtia majoituksesta tai työpaikan löytymisestä. Lisäksi asuminen englantilaisen perheen kanssa olisi helppo keino tutustua paikalliseen elämäntyyliin. Olin myös kuullut paljon tarinoita kavereilta, jotka olivat tutustuneet lähellä asuviin au paireihin ja löytäneet elinikäisiä ystäviä. Ja olin kerran aikaisemmin lomaillut Lontoossa, jolloin kaupunki hurmasi minut.

Oliko sinulla pestistä ennakko-odotuksia ja miten ne toteutuivat tai yllättivät? Jännitin vähän etukäteen, kuinka oma elämänrytmini sopisi yhteen perheen elämänrytmin ja tapojen kanssa, mutta kaikki sujui todella mutkattomasti! Minä ja perhe sovitettiin elämänrytmimme yhteen niin kivuttomasti, että se oli melkein liian hyvää ollakseen totta. Mutta lopulta kävikin vain ilmi, että minulla nyt vaan sattui olemaan maailman paras host-perhe.

Mitkä olivat suurimmat erot arjessa Suomen ja Englannin välillä? Teetä juodaan Englannissa (tai ainakin mun perheessä) oikeasti paljon ja opin, että sitä voi tarjota melkein joka tilanteessa. Autoa ajetaan väärällä puolen tietä ja maito on kanistereissa. Täysin tuntemattomatkin puhuttelevat nimillä "young lady", "darling" tai "sweetheart", mikä oli jotenkin tosi suloista.

Mieleenpainuvin hetki hoitolasten kanssa. Se, kun eräänä arki-iltana vanhempien vielä ollessa töissä pidettiin lasten kanssa disko, vain meille kolmelle ja meidän pehmoleluille, jotka kasattiin sängylle yleisöksi. Lucas toimi lippujentarkastajana, minä DJ:nä, Eloise osallistujana ja sitten tanssittiin kaikki kolme. Lapset toivoivat Tom Jonesia ja jälkeenpäin sain kuulla, että "it was the best disco ever". Arkisten hetkien keskellä on helppo huomata, miten pienestä onni on kiinni.

Kuvaile Lontoota kolmella sanalla. Ihana toinen kotikaupunkini.

Mitä kaipasit poissaolon aikana eniten Suomesta? Perhettä ja ystäviäni. Helsinkiä. Makuunin irtokarkkeja.

Kuinka vietit vapaa-aikaasi suurmetropolissa? Elämästä nauttien: uusien rakkaiden kansainvälisten tyttöystävieni (joihin tutustuin ohjelman ulkopuolella) kanssa seikkaillen, hyviä kahviloita etsien, rafloissa syöden, uusia katuja löytäen ja Lontoon yössä ajoittain juhlien. Lontoo on myös mieletön paikka käydä keikoilla, näin muun muassa Haimin esiintyvän pohjoislontoolaisessa vanhassa teatterissa.

Terveisesi tv-sarjan katsojille. Jos et ole koskaan käynyt Lontoossa, tee se. Et voi olla rakastumatta kaupunkiin.

Hilla, 19

YLE Kuvapalvelu

Lempimusiikki. One Direction ja Robin!!

Miksi lähdit au pairiksi? Halusin pois kaikesta samasta vanhasta ja pois samojen ihmisten keskeltä. Kokeilla itsenäisempää elämää.

Oliko sinulla pestistä ennakko-odotuksia ja miten ne toteutuivat tai yllättivät? Ei ollut oikein mitään odotuksia työn suhteen. Jännitti vaan niin älyttömästi, etten paljon muuta osannut ajatella.

Mitkä olivat suurimmat erot arjessa Suomen ja Englannin välillä? Ruokailutottumukset oli ihan toisesta maailmasta kuin Suomessa!

Mieleenpainuvin hetki hoitolasten kanssa. Kolmannella viikolla, kun Emily-vauva nukahti syliini. Ja samoihin aikoihin William kertoi rakastavansa minua, silloin taisi tulla itku.

Kuvaile Lontoota kolmella sanalla. Koukuttava, yksinäinen ja yllätyksellinen

Mitä kaipasit poissaolon aikana eniten Suomesta? Poikaystävää Aleksia ja siskoa Oonaa.

Kuinka vietit vapaa-aikaasi suurmetropolissa? Vapaa-aikaa oli oikeastaan vain viikonloppuisin ja sillon shoppailin ja tapailin tyttöjä, lähinnä Miraa.

Terveisesi tv-sarjan katsojille.  Toivottavasti kaikki nauttivat meidän toilailuistamme Lontoossa.

Jasmiina, 19

YLE Kuvapalvelu

Lempimusiikki. Pidän niin monesta, että vaikea rajata, mutta ikuisiin lemppareihin kuuluvat mm. The Script, The Cab, Lawson ja Ed Sheeran.

Miksi lähdit au pairiksi? Lähdin au pairiksi kokeilemaan siipiäni ja itsenäistymään. Tietysti iso asia oli myös Lontoo itsessään ja se eniten innosti.

Oliko sinulla pestistä ennakko-odotuksia ja miten ne toteutuivat tai yllättivät? Odotin loppujen lopuksi aika lailla juuri sitä, mitä työ olikin. Tajusin vain vasta kun sitä todellisuudessa teki, ettei homma ollutkaan ihan niin sopivaa minulle kun olin luullut.

Mitkä olivat suurimmat erot arjessa Suomen ja Englannin välillä? Small talk. Kyllä siinä suomalainen vähän hätkähti kun tuntemattomat tulevat jutustelemaan maailmanmenosta ja kaupan kassalla työskentelevä henkilö sanoo muutakin kuin loppusumman. Toinen iso ero, joka kyllä on itseasiassa suurkaupungin ominaisuus oli kaiken määrä. Kaikki oli kerrottu monella kerralla Suomeen verrattuna. Ihmiset, kaupat, tavarat, tiet, pulut, melu, sade...

Mieleenpainuvin hetki hoitolasten kanssa.  Kun Jonatan opetteli ensimmäistä kertaa ajamaan ilman apupyöriä. Tuntui niin mukavalta olla osana niinkin muistettavaa asia lapsen kehityksessä.

Kuvaile Lontoota kolmella sanalla.  Kaunis, iso ja nopea.

Mitä kaipasit poissaolon aikana eniten Suomesta? Parhaita ystäviä, poikaystävää ja perhettä. Itse Suomesta oikeastaan vain sitä, kuinka tuttua kaikki on. Alkuinnostuksen jälkeen huomasin monesti kaipaavani sitä, että tiedän aina mihin mennä ja miten sinne pääsen. Myös Suomen julkinen liikenne yöllä oli kyllä monesti kaivattua.

Kuinka vietit vapaa-aikaasi suurmetropolissa? Tutustumalla kaupunkiin ja olemalla kavereiden kanssa

Terveisesi tv-sarjan katsojille. Toivon, että kaikki nauttivat ohjelmasta ja että jokainen au pairiksi lähtemistä miettivät saisi tästä varmuutta pärjääkö vai ei.

Mira, 20

YLE Kuvapalvelu

Lempimusiikki. Tykkään aika lailla kaikenlaisesta. Eniten dance-musiikista.

Miksi lähdit au pairiksi? Halusin asua Lontoossa ja au pairin homma kuulosti hyvältä. Suurin motivaatio oli, että pääsee shoppailemaan ja katsomaan suurkaupungin yöelämää.

Oliko sinulla pestistä ennakko-odotuksia ja miten ne toteutuivat tai yllättivät? Tiesin, että au pairin homma on rankkaa, mutta mun ekassa perheessä ne tarvitsivavat toisen äidin perheeseen, eivät au pairia. Otan ite au pairin pestin sillä, että olisin ns. Isosisko joka hakee koulusta, laittaa ruokaa ja katsoo perään. Ei pyörittää koko huushollia yksin kun vanhemmat ravaa ulkomailla tai on töissä 12 tuntia ja olettaa että 20 vuotias on kun äiti.

Mitkä olivat suurimmat erot arjessa Suomen ja Englannin välillä? Itse lapsuudessa ravasin ulkona kavereiden kanssa ja söin mitä nenän eteen laitettiin. Täällä ei ole sellasta vapautta lapsilla, että voisi yhdessä naapurin lasten kanssa mennä leikkipuistossa. Lontoossa eletään kun sillit suolassa, eikä turvallista yhteistä leikkipaikkaa ole muuta kuin kouluaika ja koulunpiha. Huomasin, että lapsille syötetään sipsejä ja leipää koska niitä ei ns. pakoteta syömään ruokaa vaan annetaan heti periksi kun pari kertaa valittaa ettei halua tota.

Mieleenpainuvin hetki hoitolasten kanssa. Se, että Sarah halasi aina aamulla ennen kuin koulun kello soi. Aika pieni asia, mutta joka aamu se pisti hymyilemään.

Kuvaile Lontoota kolmella sanalla.  Valtava, hulppea ja ruuhkaisa.

Mitä kaipasit poissaolon aikana eniten Suomesta? Perhettä ja omaa sänkyä. Totta kai se kotona olon helppouden kaipuu. Ajaminen! Tykkään ajaa autoa ja Lontoossa ei ollut mahdollisuutta. Ja tietenkin kaverit ja heidän kanssaan touhuaminen.

Kuinka vietit vapaa-aikaasi suurmetropolissa? Kävimme tyttöjen kanssa melkein joka viikonloppu keskustassa shoppailemassa ja syömässä. Muuten vaan ihmettelin maailmaa. Arki-illat menivät salilla ja lenkillä rampatessa.

Terveisesi tv-sarjan katsojille. Taistele unelmies eteen! Niin mäkin tein!

Au pairit Lontoossa -sarjan kotisivut

 

Kommentit

keskiviikkona 05.03.2014

"Suurin motivaatio oli, että pääsee shoppailemaan ja katsomaan suurkaupungin yöelämää."
Ei ehkä ihan oikea motivaatio lähteä au pairiksi! Eikö nämä nykyajan tytöt tiedä että au pairiksi mennään tekemään töitä lapsi perheeseen, hoitamaan kotia jne? Hohhoijaa...

torstaina 06.03.2014

Tämän takia yksi lensikin jo pois perheestä... Uskomattoman lapsellisen tuntuisia nuoria. Luoja paratkoon, kun vastaan tulee ihan oikeita ongelmia..

tiistaina 11.03.2014

Järkyttävää kuulla, miten nuori tyttö suostuu raportoimaan mustasukkaiselle poikaystävälleen jokaisen tekemisensä. Eivätkö nuoret ymmärrä, että meressä on kalaa ja tuollainen poikaystävä pitää heivata heti laidan yli. Vähän itsekunnioitusta.

Yhtä lukuun ottamatta epäkypsiä nuoria, luulin heitä 15-vuotiaiksi. Eniten kauhistelen sitä, että jotkut ovat valmiita uskomaan pienet lapsensa vielä lapsen tasolla olevien nuorten hoitoon.

maanantaina 17.03.2014

Lapsellisia ja hemmoteltuja pikkukakaroita.


Muualla Yle.fi:ssä