Ihmebantu: Synkän huumorin merkkiteos

Kakkonen kertoo

Ihmebantu: Synkän huumorin merkkiteos

Julkaistu sunnuntaina 04.05.2014

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaisin 8.5. -  5.6.2014 klo 21.20 ja 12.6. klo 20.30, jolloin esitetään kaksi viimeistä jaksoa peräkkäin. Uusinta maanantain myöhäisilloissa. Osat katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

Tämä on niin mustaa komediaa, julmaa huvia, että naurun sijasta katsojalta saattaa päästä parku. Niinpä Ihmebantu onkin kuin muinaisten gladiaattorimatsien hengessä etenevä show: areenalle pannaan porukkaa taistelemaan hengestään niiden huvitukseksi, joista jokainen voisi helposti joutua samaan tilanteeseen. (Söpö, Leffatykki.com)

Seitsenosainen, ensiesityksensä kesällä 2009 TV1:ssä saanut kulttisarja nyt Kakkosella. Käsikirjoittajina Tommi Korpela ja Jani Volanen, joista jälkimmäinen vastasi myös ohjauksesta. Rooleissa mm. Kari Hietalahti, Elina Knihtilä, Korpela, Pirjo Lonka, Jukka Rasila ja Volanen. Ihmebantu palkittiin vuonna 2010 parhaana komediasarjana sekä Kultainen TV- että Venla-gaaloissa. 

Ihmebantu-näytteitä Elävässä arkistossa

Enneuni-blogi: Parasta tv-sisältöä ikinä

Asiasanat:

Kommentit

lauantaina 10.05.2014

Korpelan tepastelut ja monologit ovat sarjan nauruhermoja repivimpiä osuuksia.
Erikoismaininta Afrikka-pätkän suodatinkahvin uusiokäytöstä.

perjantaina 23.05.2014

Tykkäsin jo ekalla kierroksella vinksahtaneesta huumorista. Viime jakson pieru-kakkaosaston sketsit veivät nämä klassikkohuumoriainekset aivan uudelle tasolle. Olivat jotenkin unohtuneet, joten nyt pääsi tuoreehkot ääneen naurahdukset varsinkin pierukuppauksesta. Hillitöntä vaihtoehtoterapiaa, sillä onhan "pieru pieni ihme", Hissu tiedemiehestä lainatakseni. Myös kakkavertailu keittiönpöydän ääressä on järkyttävän hauska. Ja täytyy vaan ihailla, miten porukalla pitää pokka.


Muualla Yle.fi:ssä