Monty Python, Herrasmiesliiga...Jinsy-saari?

Juttuarkisto

Monty Python, Herrasmiesliiga...Jinsy-saari?

Julkaistu sunnuntaina 04.05.2014

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaisin 8.5. - 17.7.2014 klo 20.30. Uusinta perjantain myöhäisilloissa. Ei esitystä 12. - 26.6. (Jalkapallon MM-kisat). Jaksot katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

Sarja on loistavasti tehty ja aidon surrealistinen. Jinsy-saari tarjoaa outoa huumoria, jollaista ei löydy mistään muualta. (Alice-Azania Jarvis, The Independent)

Ihan mitä tahansa komediaa ei voi verrata tosimielellä Monty Pythonin tai Herrasmiesliigan kaltaisiin klassikoihin. Jinsy-saari (This is Jinsy, 2010- ) on kuitenkin tällainen, edeltäjiensä tapaan aivan omanlaisensa maailman luova tapaus.

Muita sarjan yhtedessä mainittuja nimiä ovat kutkuttavasti mm. Linnunradan käsikirja liftareille, Hanhiemon sadut ja Beatlesin Yellow Submarine. Keitoksen takana ovat käsikirjoittaja-näyttelijät Justin Chubb ja Chris Bran, jotka kasvoivat Englannin kanaalin Guernsey-saarella ja alkoivat tehdä sketsejä ja lauluja yhdessä jo lapsina.

Mutta mikä Jinsy-saari sitten on? Yhteisö, jossa on 791 asukasta, jotka elävät vuosisataisten tapojen ryydittämää elämäänsä saaren kakkosmiehen, Välittäjä Mavenin (Chubb) ja hänen apulaisensa Sporallin (Bran) valvovan silmän alla

Saarelaisten Valtias - Suuri Hän - ei koskaan näyttäydy, mutta antaa aina välillä merkkejä olemassaolostaan Suuren Kuumentimen kautta. Joka kotiin ja saaren kolkkaan asennetut 1067 kpl interaktiivista tessilaattori-laittetta välittävät ääntä ja kuvaa saarelaisten tekemisistä komentokeskukseen, joka on korkeassa tornissa.

Saarelaisten elämä ei pääse käymään tylsäksi, sillä sitä piristävät säännöllisin väliajoin järjestettävä avioliitto-lotto, parhaan partapojan valinta ja lukuisat musiikkiesitykset. Niistä vastaavat ne toivorikkaat kokelaat, jotka osallistuvat Sandy-koiran tuomaroimaan talent-kisaan.

Cameo-rooleissa vierailee tunnettuja kasvoja David Tennantista Jennifer Saundersin kautta laulaja KT Tunstalliin. Kakkosella nähtävällä avauskaudella on kahdeksan osaa.

Kevätkauden muuta ohjelmistoa Kakkosella

Asiasanat:

Kommentit

tiistaina 27.05.2014

Kiitos tästä mielenkiintoisesta pikku kuriositeetista, ihan tuli ikävä - kuten otsikossakin todettiin - Monty Pythonia. Mutta hienoa, että Yle on alkanut panostaa myös näihin "ei niin valtavirtaa" -ohjelmasetteihin!

tiistaina 03.06.2014

Mukava, jos kelpaa! Itsellenikin Jinsy upposi kohtalaisen vaivattomasti.

Miika / TV2

perjantaina 06.06.2014

Mukava nähdä näin omaperäistä ja rosoista komediaa. Mustaa taikka mautonta huumoria ei usein tule teeveestä. Jokaiselle jotakin.


Muualla Yle.fi:ssä