yle.fi

Titte Saalamo

 YLE Kuvapalvelu

Titte Saalamo on Mestarin juontaja ja ohjaaja, joka on aikaisemmin juontanut muun muassa nuortenohjelma Summeria.

Mitä kuuluu?
Kiitos, hyvää! Tuntuu mahtavalta nähdä valmiita ohjelmia, visiot alkavat vihdoin konkretisoitua. Oon tosi tyytyväinen ohjelmaan.

Miten Mestari-ohjelma on syntynyt?
Keksin idean alun perin inserttisarjaan ja siitä idea kehittyi kokonaiseksi ohjelmasarjaksi. Halusin antaa nuorille lahjakkaille esiintyjille mahdollisuuden päästä imemään kokemuksen tuomaa osaamista itselleen. Ja näyttää katsojille mitä kaikkea näihin eri taiteenlajeihin liittyy ja kuinka kovaa työtä esityksen valmistaminen on.

Miten oppilaat ja mestarit löytyivät?
Nuoret löytyivät koekuvausten kautta. Mestareita valitessani mietin keitä itse arvostan ja ketkä voisivat antaa mahdollisimman paljon juuri näille nuorille.

Tanssi, teatteri vai musiikki?
Kyllä mun on pakko vastata että teatteri, koska opiskelen sitä. Tosin musiikkia olen harrastanut 6-vuotiaasta, joten sekin kyllä nousee asteikossa aika korkealle. Tanssi on näistä kolmesta mulle kaikista vierain, mutta ohjelman aikana olen ihastunut siihenkin.

Mikä on ollut mielenkiintoisinta ohjelman teossa? 
Tosi vaikea sanoa. Ehkä se on ollut nuorten ja mestarien välisen suhteen ja harjoitusprosessin seuraaminen. Ja tietenkin myös koko tämän tyyppisen ohjelman tekeminen, joka on oikeastaan ollut mulle ihan uutta.

Jännititkö nuorten oppilaiden puolesta?
Joo, ihan hirveesti! Oli kamalaa tietää itse koko ajan mitä kaikkea nuorille tulee tapahtumaan. Varsinkin finaalit olivat hurjia päiviä, kun jännitti niin paljon. Oli paljon vaikeampaa vain seurata sivusta, kuin mennä itse tekemään.

Kuinka tullaan mestariksi?
Heittäytymällä kaikkeen uuteen, mokaamalla ja hyväksymällä se, että epävarmuus on pysyvä tila.

Lähetä linkki

Esitysaika

Uudet jaksot 15.11 alkaen, sunnuntaisin YLE TV2 klo 22.05.

Mestari Areenassa

YLE Areena

Areena

Mestari-sarjan jaksot ovat katsottavissa YLE Areenassa seitsemän päivän ajan tv-lähetyksen jälkeen.