EU

Ti 02.04.2013 @ 14:25Jussi Nykänen, Toimitusjohtaja, GreenStream Network

Kiina on harppomassa ohi - myös ympäristö- ja ilmastopolitiikassa

Kiinan tavoite siirtyä teknologiajohtajaksi on ollut kaikkien tiedossa jo vuosia mutta uudempi asia on, että maa haluaa tehdä saman loikan myös ympäristöpolitiikan puolella. EU joutuu tosissaan taistelemaan esimerkiksi ilmastopolitiikan johtopaikasta, mikä saanee joskus vuoden 2015 jälkeen aikaan suuren muutoksen: Ilmastopolitiikasta voi tulla taas mielenkiintoista. Tätä odotellessa ympäristösektorin toimijat keskittävät huomionsa Kiinaan.
Pe 15.03.2013 @ 08:53Niklas Kaskeala, Kehityspoliittinen asiantuntija, Kepa

Päästöhuutokaupasta varoja kehitysmaiden ilmastotoimiin – ei niin yksinkertaista

Vuodenvaihteessa alkanut EU:n päästöoikeuksien huutokauppa on saanut kiitettävästi huomiota Suomessa. Vähemmälle huomiolle on kuitenkin jäänyt se, mihin Suomi aikoo käyttää huutokaupasta saatavia tuloja.
To 18.11.2010 @ 13:08Janne Ikonen, A-talk

Ainoa vaihtoehto

Sekä Kreikan että nyttemmin Irlannin mahdollisia tukitoimia pohdittaessa esiin on noussut toisinaan ajatus ainoasta vaihtoehdosta. Koko ajatuksessa on kuitenkin jotain outoa. Esitetään kokeeksi kysymys: mihin edes tarvitaan päättäjiä, loputtomia keskusteluja ja toistuvia kriisikokouksia, jos vaihtoehto on ainoa mahdollinen?
Ke 17.11.2010 @ 15:29Heikki Ali-Hokka, A-plus

Vaaliase oppositiolle

Suomen hallituksen kannalta Irlannin kriisi ei olisi voinut tulla tukalampaan aikaan. Oppositio - demarit kärjessä - meuhkasi jo keväällä Kreikan tukemisesta ja sai yllättävää tukea eduskunnan puhemieheltä Sauli Niinistöltä, jonka mukaan mitään yhteisvastuun velvoitetta euromaiden kesken ei olisi pitänyt olla. Nyt Irlannin sotku kaatui syliin - puoli vuotta ennen eduskuntavaaleja.

Sivut

Subscribe to RSS - EU