euroviisut

Pe 11.02.2011 @ 09:58Paavo Rytsä

Euroviisut - häpeäkin jalostuu

Hukkaputkessa oli aikoinaan tietokilpailu "minä vuonna hän häpäisi Suomen". On aika taas lisätä yksi nimi tuohon listaan. Vai onko euroviisuhäpeä myytti? Kun euroviisuhäpeää aletaan purkaa, aloitetaan yleensä Kojosta. Kaikki tietävät nollan pisteen taktiikan ja ydinsodalle kriittisen Nuku pommiin -biisin. Saksalla taktiikka puri, ja voitto tuli vuonna 1982 Ein bischen Frieden -laululla, joka tarkoittaa suomeksi vain hieman rauhaa.
Pe 29.01.2010 @ 16:08Jukka Lindfors

Niin kaunis on taivas on Väärin viisu

Suomen kaikkien aikojen väärin euroviisu on äänestäjien mielestä Jasminen laulama Niin kaunis on taivas vuodelta 1996. YLEn Euroviisut-sivuston ja Elävän arkiston nettiäänestyksessä kysyttiin, mikä Suomen viisuvalinnoista on ollut historian suurin erehdys. Jasminen Niin kaunis on taivas peri selvän voiton: sen kannalle asettui yli neljäsosa kaikista äänestäjistä. Jasmine pärjäsi nyt siis ratkaisevasti paremmin kuin aikanaan Oslon viisufinaalissa.

98 % suomalaisista

...seuraa YLEn tv- tai radio-ohjelmaa tai nettiä joka viikko. Päivittäin YLEn palveluja käyttää 83 % suomalaisista. Yksi pitää uutisista, toinen urheilusta, kolmas kulttuurista. Katsotuimpia ohjelmia ovat Linnan juhlat, tv-uutiset, Euroviisut ja MM-jääkiekko tai muut isot urheilutapahtumat. Myös Avaralla luonnolla, Uutisvuodolla, Kotikadulla, Metsoloilla ja Pasilalla on faninsa.

Sadunkertoja selätti seksipommin

Voi sentään sitä ennakko-odotusten painetta, joka kohdistui suomalaiseen Waldo's Peoplen euroviisuun. Esityksessä ei mennyt mikään pieleen, vaikka jumbosijoitusta ruoditaan, pohditaan ja ihmetellään nyt jälkikäteen. Suomen kappale, esittäjät, esiintyminen ja koreografia olivat täysin linjassa kilpailun muun pyroteknisen tarjonnan kanssa.
Subscribe to RSS - euroviisut