Ke 22.05.2013 @ 11:16Matti Rämö

Euroviisuissa kiihkeää teksti-tv-twiittailua

Matti RämöMatti Rämö on Yle Teksti-TV:n tuottaja ja elämäntapapyöräilijä.

Euroviisujen kommentointi Yle Teksti-TV:n twiittisivulla 398 oli selkeä kisamenestys.

Euroviisujen ttv-twiittien saldo oli Ylen neljässä tv-ohjelmassa yhteensä 4 518 julkaistua twiittiä, eli keskimäärin joka 7. sekunti ruutuun lävähti uusi viesti. Ohjelmakohtaisesti eniten twiittejä julkaistiin esikatseluohjelmassa, 1 669 viestiä, koska se oli pisin viisuohjelmista. Finaalin saldo oli 1 355, ja semifinaalien 784 ja 740.

Julkaistujen twiittien määrään vaikutti nimenomaan ohjelman pituus, sillä #yleesc-tunnisteeseen lähetetyistä twiiteistä oli runsauden pulaa koko kisan ajan.

Yle Teksti-TV-sivulle 398 twiitit päätyvät toimituksen moderoinnin kautta, ja välillä twiittien poiminta oli melkoista surffausta viestien jättiaallokossa. Vuoden 2010 euroviisuista alkanut ttv-twiittailu on herättänyt innostusta alusta saakka.

Ttv-twiittailu on myös käynyt läpi teknologista kehitysprosessia.  Moderoinnin sujuvuus nousi uusiin ulottuvuuksiin syksyllä 2012, kun kuntavaaleja varten rakennettiin uusi julkaisuväylä, joka kulkee samaa reittiä kuin teksti-tv:n ohjelmatekstitykset. Uudistus on taannut tasaisen varman ja nopean viestien julkaisun.

Nopeasti vaihtuvat viestit luovat vahvan lisäarvon myös ohjelmien huonokuuloisille katsojille. Taloustutkimuksen juuri julkaistussa ttv-tutkimuksessa kävi ilmi, että huonokuuloisista ja kuuroista lähes kolmasosa seuraa ttv-twiittejä, vaikka tutkimuksen otannan kohderyhmästä suuri osa itse tuskin osallistuu aktiivisesti twiittailuun.

Lue lisää: Twitter-Teksti-TV - mikä se on?   

   

Asiasanat: 

0 kommenttia

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu