tasa-arvo

Tulta munille ja bensaa liekkeihin!

”Hysteriaopit olivat hirveen käteviä siinä, että ne määrittelivät naisen sairaaksi heti syntymästä lähtien. Ja silloin kun me oletetaan, että jokaisessa naisessa on sairaus, joka vain odottaa puhkeamistaan me voidaan sysiä häntä ihan vapaasti. Me voidaan neuvoa ja komentaa häntä ihan loppumattomiin. Väistele sairauttasi”, näin kertoo taidehistorioitsija ja tietokirjailija Anna Kortelainen Kosmos-ohjelmassa Nainen, hysteria, tavaratalo.

KKO pelasti kuluttajaviraston sukupuoleen perustuvalta syrjinnältä

Kun nykyisin ollaan kovin tarkkoja sukupuoleen kohdistuvasta syrjinnästä, niin tämä on kummallinen tosikertomus millä perusteella korkein oikeus kumosi 1996 alempien oikeusasteiden mielestä miestä syrjivän ratkaisun valittaessa toimittajaa Kuluttaja – lehteen. Jos korkein oikeus ei olisi tullut apuun, niin kuluttajavirasto ja sen lehti olisivat joutuneet hyvin kiusalliseen asemaan, kun mukana oli myös ripaus miestä koskevaa ikäsyrjintää.
Pe 30.10.2009 @ 13:30Aki Kekäläinen

Verkkopalvelujen esteettömyys -seminaari 12.11.2009

Tasavertaiset osallistumismahdollisuudet edellyttävät, että myös sähköiset palvelut ovat kaikkien kansalaisten käytössä. Esimerkiksi lukihäiriö, ikänäkö ja eriasteiset näkö‐ ja kuulovammat vaikuttavat siihen, miten pystymme käyttämään erilaisia verkkopalveluja. Miten tämä voitaisiin huomioida paremmin palveluiden suunnittelussa? Tule mukaan Verkkopalvelujen esteettömyys ‐seminaariin maailman käytettävyyspäivänä torstaina 12.11.2009 klo 12 - 16.

Tulta munille todelliselle tasa-arvolle

Pyykkejä ja ikkunoita pestessäni kuuntelin tahattoman huvittavalta kuulostavaa `Tulta munille´- feminististä YLE Radio 1:n ohjelmaa 21.3.2009. Siitä tuli oikein nostalginen olo, aivan kuin olisin ollut 1970 – luvulla. Silloin taistolaisten (kommunistien Moskovalle lojaali siipi) väite oli, että jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan. Saman tien olet neuvostovastainen. Jos siis suhtauduit kriittisesti Neuvostoliittoon olit pian Suomen ja Neuvostoliiton hyvien naapuruussuhteiden edelleen kehittämistä vastaan.
Subscribe to RSS - tasa-arvo