Pe 30.10.2009 @ 13:30Aki Kekäläinen

Verkkopalvelujen esteettömyys -seminaari 12.11.2009

Tasavertaiset osallistumismahdollisuudet edellyttävät, että myös sähköiset palvelut ovat kaikkien kansalaisten käytössä. Esimerkiksi lukihäiriö, ikänäkö ja eriasteiset näkö‐ ja kuulovammat vaikuttavat siihen, miten pystymme käyttämään erilaisia verkkopalveluja. Miten tämä voitaisiin huomioida paremmin palveluiden suunnittelussa?

Tule mukaan kaikille avoimeen Verkkopalvelujen esteettömyys ‐seminaariin maailman käytettävyyspäivänä torstaina 12.11.2009 klo 12 - 16. Tapahtuma järjestetään YLEn Ison pajan auditoriossa. Osallistua voi myös netin välityksellä. Tapahtuma tulkataan viittomakielelle sekä paikan päällä että suorassa nettilähetyksessä.

Ilmoittautuminen: esteettomyys.verkossa@yle.fi

Lisää tietoa ja seminaarin ohjelma

6 kommenttia

Suoraa nettilähetystä seuraavat (ja tilaisuudessa paikan päällä olevatkin) voivat kirjoittaa kommentteja ja kysymyksiään myös tänne. Nostamme kysymyksiä mukaan seminaarin keskusteluun.

Tilaisuudessa lienee myös kirjoitustulkkaus, miksei se näy nettilähetyksessä? Emme me kaikki osaa viittomakieltä tai kuule kunnolla esiintyjien puhetta.

Seminaari ei ole esteetön, ainakaan tämä alku!

Nettilähetyksestä ja tekstityksestä: valitettavasti emme ehtineet saamaan sitä nettilähetykseen mukaan. Tekstitys tuli meillekin hieman yllätyksenä - sitä tehdään seminaariin osallistuvien vapaaehtoisvoimin. Olisi ollut hienoa saada se näkymään myös lähetyksessä.

Valitsin #esteettomyys hashtagin Twitteriin. Toimii laajemminkin kuin vain seminaarin tunnisteena.

Myös Qaikussa http://www.qaiku.com/go/4blr

Kiitos seminaarista!

Materiaalisivussa voisi vielä olla palkittujen gradujen nimet ja linkki Martin Gimpl:in sivuun: http://www.martingimpl.com/stripes koska se oli mielestäni tosi kiinnostavaa!

Kehitys kehittyy - kokeile ja kommentoi yle.fi:tä

Tässä ryhmäblogissa yle.fi:n tekijät kertovat tulevista verkkopalveluista sekä valottavat ajatuksiaan suunnitelmien takaa.

Blogiarkisto