E-e-e-e-e-e!

 "Pappersboken är ett så bra format att e-boken behövs inte". "Jag vill nog ha en bok i handen som jag kan känna på". Bland annat det här får jag höra när jag går omkring och är entusiastisk över e-boken. Struntprat!

Pappersboken är ofta för tung och tjock för att den skulle vara bekväm att läsa i sängen eller att bära med sig på resor. Pappersboken faller ofta sönder då den är illa inbunden. Pappersboken har ofta så liten text att det är besvärligt att läsa. Men än så länge är e-boken också ett besvärligt format.

Läsplattorna är dyra (ca 200,-). Böckerna är nästan lika dyra som pappersboken, ibland t.o.m dyrare. Plattorna är inte speciellt smarta då det endast går att läsa böcker med dem. Varför kan man inte lagra musik i dem? Varför kan man inte skicka e-post med dem?

Tekniken är litet jobbig. Först ska man ladda ner rätt programvara till sin dator för att kunna läsa böcker. Sedan ska man föra över boken från datorn till plattan. Vilken programvara läser vilket format? Vilka läsplattor läser vilket format? 

Det frågtes blott, det gavs ej svar. Finns Fänrik Stål som e-bok?

Asiasanat: 

1 kommentti

Netti tuo netittäjille kirjat halvalla.
http://trustbus.weebly.com/1/post/2010/09/netiss-kaiken-tulee-olla-ilmaista.html

Se on hyvä.

Pekka Palmgren

Pekka Palmgren jobbar för det grävande programmet Spotlight i FST. Han försöker förstå vad som händer inom ekonomi och media - med varierande framgång.