Skip navigation.
Home

YLE Radio 1 - blogit

Sivut ovat muuttaneet

Näiden ohjelman sivut ovat muuttaneet. Täällä olevia sivuja voi vielä lukea, mutta tekstejä ei voi enää kommentoida.

Uudet sivut löytyvät osoitteesta yleradio1.fi
Ajankohtainen Ykkönen

Uusi ja tuore, terävä, haastava ja rohkea A-makasiiniohjelma tarjoaa vääriä kysymyksiä, reipasta analyysia ja napakoita studiovieraita.

Tekijät lupaavat uskaltaa kysyä ja esittää vastauksia - jopa itsensä likoon laittaen. Asialla Pirjo Auvinen, uutiskenttien ammattilainen, ytimessään valta, politiikka ja raha. Toimittajana myös Olli Seuri.

Ohjelmassa kuullaan myös valtakunnan ykköskolumnisteja: Äänessä mm. Sauli Niinistö, Esko Seppänen, Suvi-Anne Siimes, Arja Alho ja Nils Torvalds.

» Ajankohtainen Ykkösen uudet sivut


Aristoteleen kantapää

Pasi Heikuran isännöimä Aristoteleen kantapää on hiuksiahalkovaa pilkun viilausta ja höyläystä sitaattien, lentävien lauseiden ja sananparsien maailmasta.

Näillä sivuilla ja radio-ohjelmassa selvitetään kiinnostavien vieraiden ja yleisön kanssa, mistä sanonnat tulevat ja mihin ne menevät.

Aristoteleen kantapää odottaa sinunkin vihjeitäsi. Anna sitaattivinkki! Ilmianna fraasirikolliset!

» Aristoteleen kantapää


Kalle Haatanen

Valtiotieteiden tohtori Kalle Haatasen ohjelmissa älyllisistäkin asioista on mahdollista puhua kevyesti, ja pinnallisista syvällisesti.

Ohjelmissa syvä haastattelu yhdistyy kepeyteen, yllättävään ja epäsuomalaiseen tyyliin.

Tulossa uusia avauksia, mutta sivistävä ohjelma ei unohda suuria filosofisia kysymyksiä totuudesta, kauneudesta, hyvästä ja pahasta.

YLE Radio 1:ssä maanantaisin klo 12.15 - 13.00.

» Kalle Haatanen


Kansanmusiikin pakina

Kansanmusiikin ilta on pelimanni- ja yhtye-esittelyjä, toivelevyjä, arkiston aarteita, EBUn konsertteja ja festivaalien satoa. Kerran kuukaudessa Kansanmusiikin sävel on vapaa -puhelintoivekonsertti. Ohjelmaa toimittaa Sirkka Halonen.

Kansanmusiikin ilta lähetetään Radio 1:ssä tiistaisin.

Joka tiistai ohjelmassa kuullaan pakina, joka julkaistaan nettiin tekstinä. Kommentoi ja keskustele!

» Kansanmusiikin pakinaKirsi Virtanen

Kirsi Virtanen aloitti nimikko-ohjelmansa Radio 1:ssä vuoden 2007 alussa. Palautetta ohjelma saa paljon: kuuntelijat käyvät ohjelmaa kuunnellessaan joko raivon partaalla tai ilon huipulla.

Kirsi onnistuu puhumaan tunnin tikustakin - mitään asiaa väheksymättä
tai liikaa kunnioittamatta.

Liikoja kumartelematta, mutta lämmöllä ja huumorilla hän tarjoaa kuulijoilleen uutta tietoa - ja tuulettaa samalla rohkeasti vanhoja uskomuksia ja asenteita!

YLE Radio 1:ssä keskiviikkoisin klo 9.06 - 10.00.

» Kirsi Virtanen


Kuulokulmia

Radiodraamaa, kuunnelmia on jo yli 80 vuotta lähetetty Yleisradiossa. Kun Markus Rautio tuli 1926 Yleisradion palvelukseen, hän oli käynyt jo koulutuksessa Hollywoodissa, elokuvan tuottaminen ja ohjaaminen kiinnosti häntä. Myös radio oli uusi väline, ja radioon hän sitten juurtui ja alkoi luoda sitä toimintaa, joka nyt tunnetaan Radioteatterina.

Radioteatteria 19 vuotta johtanut, mutta huhtikuussa 2009 eläkkeelle jäänyt Pekka Kyrö kuuntelee nykykulmasta draaman ja kuunnelman, dramaattisia ja kuunnelmallisia, asioita Ylessä ja sen ympärillä, nyt kun radio edelleen on uusi väline.

Markus Rautio jäi jo yli 50 vuotta sitten eläkkeelle Ylestä Markus-setänä, jota virkaa mieluummin hän kuitenkin oli kuunnelmaohjaaja.

Nykykulmasta, radion historian muistoa unohtamatta, Radioteatterin pitkäaikainen päällikkö Pekka Kyrö kuuntelee draaman ja kuunnelman, dramaattisia ja kuunnelmallisia, asioita Ylessä ja sen ympärillä.

» Kuulokulmia


Markku Heikkinen

"Aatosta jaloa ja alhaista mieltä"

Syväpuheisia ja usein rohkea-aiheisiakin Markku Heikkisen luotsaamia keskusteluja kuullaan Radio 1:ssä tiistaiaamuisin.

Dokumenttiohjaaja ja radiotoimittaja Markku Heikkinen on kasvanut Kainuussa ja valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen osastolta.

YLE Radio 1:ssä tiistaisin klo 9.06 - 10.00.

» Markku Heikkinen


Päivi Istala

Päivi Istala aloitti toimittajana vuonna 1967.

Näiden vuosikymmenten sykkeestä Istala poimii jännittäviä tapahtumia ja haastateltavia, joiden kanssa kuljetaan läpi 1960-luvun lopun hullujen vuosien, koetaan Ristivetoa ja saadaan Ikkunat auki, mennään Keskiyötä kohden ja kohdataan Tänään iltapäivällä.

Ja miltä tuo kaikki kuulostaakaan nyt?

YLE Radio 1:ssä maanantaisin klo 9.05 - 10.00.

» Päivi Istala


Tuomas Enbuske

Tuomas Enbusken vieraslistalle kuuluvat politiikan, kulttuurin ja tieteen kärkinimet, ja kaikki, joilla on tässä maassa jotain sanottavaa.

Myös TV:stä tutun Tuomaksen ohjelmat ovat saaneet alusta asti kuuntelijoilta runsaasti palautetta:

"Enbusken ohjelma edustaa tällä hetkellä maan parasta journalismia. Melkoinen yllätys mieheltä, jota en osannut aiemmin pitää juuri minään."

YLE Radio 1:ssä torstaisin klo 9.06 - 10.00.

» Tuomas Enbuske