yle.fiAlain Douit (EBU)

Suomi jäi ilman finaalilippua

Suomen edustaja Kuunkuiskaajat ei selvinnyt tämän vuoden Eurovision laulukilpailuiden finaaliin. Työlki ellää -kappale oli yksi seitsemästä karsiutuneesta kilpailukappaleesta ensimmäisessä viisusemifinaalissa.

Waldo's People korkkasi viisulavan Moskovassa

Suomea Euroviisuissa edustava Waldo's People on päässyt kokeilemaan esiintymislavaa Moskovassa. Kokoonpanon ensimmäinen harjoitus Olympiyski Indoor Arenalla oli maanantaina päivällä.

Kuka pääsee toisesta semifinaalista jatkoon, tässä YLEn viisutiimin veikkaukset

YLEn viisutiimi on kuunnellut ja katsellut toisen semifinaalin esityksiä Moskovassa tarkkaan, ja tässä on heidän omat veikkauksensa finaalipaikan saajista. Kaikkien listoilta löytyy viisi samaa maata: Norja, Azerbaidzan, Kreikka (kuvassa), Ukraina ja Viro.

Norjalle murskavoitto Euroviisuissa

Euroviisut järjestetään ensi vuonna Norjassa: maan euroviisuedustaja Alexander Rybak Fairytale-kappaleellaan otti murskavoiton Moskovan kisoissa. Maa sai kaikkiaan 387 pistettä ja peittosi mennen tullen Lordin kolmen vuoden takaisen piste-ennätyksen.

Suomalaiset pyörittävät Euroviisujen tuulikonetta

Euroviisujen esiintymislavalla nähdään tänä vuonna muutakin suomalaisosaamista kuin Kuunkuiskaajien esitys. Kahden semifinaalin ja finaalin pyrotekniikasta ja erikoistehosteista vastaa kotimainen Pyroman-yritys viisihenkisellä tiimillään.

Suomi oli ensimmäinen finaalista pudonnut maa

Suomen Kuunkuiskaajat jäi omassa semifinaalissaan vain kolmen pisteen päähän loppukilpailupaikasta.

Tutustu Mannaan ja Capriin

Waldon ja Karoliinan rinnalla Moskovan lavalla nähdään Manna ja Capri. Keitä nämä vaaleat taustalaulajat ja Mannan sanoin "taustapyörähtelijät" oikein ovat?

Tutustu Waldoon!

Viisukommentaattori Peltsi kutsuu Waldoa Lepsämän Shaggyksi, mutta mikä lauantaina Suomen viisupoppoon lavalle johdatteleva Waldo oikein on miehiään?

Katso ensimmäisen semifinaalin tärkeimmät kellonajat

Tiistaina selviää pääseekö Suomi ensimmäisestä viisusemifinaalista lauantain finaaliin. Kymmenestä finaalipaikasta taistelevat seitsemäntoista maan edustajat ja ennen puoltayötä tiedetään mikä on Kuunkuiskaajien kohtalo. Tässä jännittävän viisuillan tärkeimmät kellonajat ja tiedot!