yle.fiKatso ensimmäisen semifinaalin tärkeimmät kellonajat

Julkaistu Ma, 24/05/2010 - 21:51
 • Suomi Oslon lavalla (Kuva: Alain Douit (EBU))
 • Tiistaina selviää pääseekö Suomi ensimmäisestä viisusemifinaalista lauantain finaaliin. Kymmenestä finaalipaikasta taistelevat seitsemäntoista maan edustajat ja ennen puoltayötä tiedetään mikä on Kuunkuiskaajien kohtalo. Tässä jännittävän viisuillan tärkeimmät kellonajat ja tiedot!
 • Ennen lähetystä: Tulosta itsellesi kotikatsomon äänestyslomake, johon voit kirjata omat muistiinpanot kappaleista. Ehdit myös vielä ennen lähetyksen alkua osallistua viisuveikkaukseen, josta voit voittaa viisu-DVD:n tai -CD:n.
 • Kello 21.30: Netin oma viisuaitio aukeaa osoitteessa http://yle.fi/euroviisut/aitio/. Aitiossa voit seurata viisuja yhdessä toisten fanien kanssa, keskustella ja kommentoida semifinaalikappaleita. Muistathan hyvät nettitavat!
 • Kello 22.00: Semifinaalilähetys alkaa YLE TV2:ssa, YLE Radio Suomessa ja netissä tällä sivustolla. Jos olet liikenteessä, voit katsoa lähetystä myös mobiilipalvelustamme m.yle.fi.
 • Äänestys käynnistyy tänä vuonna heti lähetyksen alkupuolella, joten voit halutessasi äänestää omaa suosikkiasi vaikka heti. Äänestää voi 20 kertaa. Katso äänestysnumerot ja -ohjeet täältä.
 • Laita teksti-tv:n sivu 398, jos haluat seurata omalla TV-ruudullasi suomalaisten Twitter-kommentteja viisuista. Jos haluat oman viestisi ruutuun, katso ohje täältä.
 • Kuunkuiskaajat esiintyy numerolla 5
 • Finaaliin päässeet ilmoitetaan väliaikanumeron jälkeen. Semifinaaleissa ei pisteidenantoa näytetä erikseen, vaan pelkästään ilmoitetaan finaaliin edenneet maat sattumanvaraisessa järjestyksessä. Pisteet perustuvat puoleksi katsojien ja kuuntelijoiden ja puoliksi asiantuntijaraatien antamiin ääniin.
 • Noin kello 00.00: Lähetys semifinaalista päättyy. Tule kommentoimaan tulosta joko tänne viisusivustolle tai Euroviisujen Facebook-sivulle.
 • Noin kello 00.30: Finaalin selvinneiden maiden lehdistötilaisuus, jossa arvotaan myös finaalin esiintymisnumerot. Lehdistötiaisuutta voi seurata Eurovision.tv:ssä.

 

Huomioithan, että kaikki kellonajat voivat muuttua, mikäli televisiolähetyksen aikataulu venyy suunnitellusta.

Kommentit

kun ei päässeet jatkoon.

kun ei päässeet jatkoon. sen verran myötähäpeää kyllä tunsin kun semifinaalia katsoin. aivan hirveä rillunrallatus.

KuunHuiskaajat...

KuunHuiskaajat... Loppusijoitus on finaalissa VI

Just joo... pelkään

Just joo... pelkään pahasti että tässä käy niinkuin ennenkin... voidaan päästä finaaliin just ja just mutta sielä jäädään hännänhuipuksi!!!

Voi myötähäpeä! Kertoo

Voi myötähäpeä! Kertoo taas paljon Sooomaisten kansainvälisyydestä, kun oikeasti uskotaan tälläisen pärjäävän euroviisuissa...

onneksi ulkomailla.

onneksi ulkomailla. internetin kanssa jo riitti. TOSI kyllästynyt. ei artistien vika. Median.

Kyll sä on niin että

Kyll sä on niin että toivottavasti finaalissa ovat. pitääki noi twitterit kattoa ja ruveta kommentoimaa ku on tittertiliki. et ei täs muuta.

Uskon vakaasti että

Uskon vakaasti että Kuunkuiskaajat menee finaaliin! Esitys tulee olemaan paljon parempi kuin Suomen finaalissa:) Onnea ja menestystä KUUNKUISKAAJAT!

Onnea illan kisaan,

Onnea illan kisaan, Kuunkuiskaajat !
Ansaitsette paikan finaaliin. Iloinen, suomalainen kappale ja tyylikäs esitys.

Maaru: Valitettavasti Radio

Maaru: Valitettavasti Radio Suomen viisulähetyksen studioon lähetettävät viestit pitää laittaa toista kautta, eli täältä: http://yle.fi/radiosuomi/ohjelmat/2010/05/euroviisuilki_ellaa_1693207.ht...

Kysymys studioon: Onko

Kysymys studioon: Onko kukaan suomalainen laulaja laulanut Molitva-kappaletta suomeksi?
Pidin ja pidän tästä euroviisuvoitto-kappaleesta. Voisiko sen soittaa tänä iltana. Kiitos!
Kuunkuiskaajat ehdottomasti menee finaaliin.

jos äänestys aloitetaan jo

jos äänestys aloitetaan jo heti kappaleiden aleettua, niin sillion ensimmäisiä kappaleita ehtii äännestämään enemmän kuin viimeisiä!!!!!!! ei ole hyvä juttu......................

Semifinaalilähetyshän se

Semifinaalilähetyshän se tietenkin on, kiitos hyvästä huomiosta! Nyt on korjattu asia.

Älä takerru

Älä takerru yksityiskohtiin

"Finaalilähetys"? Tämä on

"Finaalilähetys"?

Tämä on vasta 1. semifinaali.

Kiitos! Juuri tuo av-klipin

Kiitos! Juuri tuo av-klipin mahdollinen muuttuminen pelkäksi audioksi huolestutti.

Äänestys on tosiaan

Äänestys on tosiaan alkanut aiemmin vasta viimeisen laulun jälkeen, mutta tänä vuonna heti alusta lähtien. Lauluista näytetään kyllä viimeisen kappaleen jälkeen myös perinteiset kertausklipit, joten pelkältä korvakuulolta ei tarvitse siinä vaiheessa äänestää!

Silloin, kun olen

Silloin, kun olen viisukisoja seurannut, on äänestys alkanut vasta viimeisen biisin soitua. Ja äänestyksen alla kaikista kilpailubiiseistä on esitetty muutaman kymmenen(kö) sekunnin av-klippi.

Nyt olen englanninkielisistä keskusteluista ymmärtänyt, että Oslo ei näytä "kertausklippejä" lainkaan - kustakin esityksestä ajetaan vain audiopätkä. Onko todella näin? Sehän on melkein yhtä ikävää kuin jos koko tapahtuma siirrettäisiin radioon. (Rakasta radiota yhtään väheksymättä.)

Pelkään pahoin, että tällaisella on vaikutusta myös äänestystuloksiin. En usko siihen tähdätyn, ainakaan esc-instituution siunauksella.

Viisu-uutiset