yle.fiSuomi jäi ilman finaalilippua

Julkaistu Ti, 25/05/2010 - 22:45
  • Kuunkuiskaajat lavalla (Kuva: Alain Douit (EBU))
  • Suomen edustaja Kuunkuiskaajat ei selvinnyt tämän vuoden Eurovision laulukilpailuiden finaaliin. Työlki ellää -kappale oli yksi seitsemästä karsiutuneesta kilpailukappaleesta ensimmäisessä viisusemifinaalissa.

Oslossa tiistaina pidetystä semifinaalista selvittivät tiensä finaaliin:

 

Suomen lisäksi finaalista karsiutuivat:

 

Susan Ahon ja Johanna Virtasen muodostaman duon keräämiä pisteitä ei vielä tiedetä. Kaikki ensimmäisen semifinaalin pisteet julkaistaan vasta lauantain finaalin jälkeen.

> Kommentoi semifinaalin tulosta Euroviisujen Facebook-sivulla

Kommentit

Yllättin, että

Yllättin, että Värttilästä "kotoisiin" tytöt eivät pääsennyt finaalin - olin ihan varma heidän menestyksestä!

MUTTA - se OLI TODELLA HYVÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

No, 3 pisteen päähän se

No, 3 pisteen päähän se jäi kun Moldavia vei sen viimeisen paikan. Saksalle onnittelut voitosta. Viime kerrasta oli jo 28 vuotta.

Olin aivan varma ettei

Olin aivan varma ettei Kuunkuiskaajat finaaliin pääse. Mitä enemmän kappaletta kuunteli, sitä tylsemmältä se kuullosti!
Ja se ä ja ö määrä... Englanniksi pitäisi laulaa ehdottomasti. No odotellaanpa sitten taas vuosi, hoh hoh hoijaa...

Olin ylpeä Kuunkuiskaajien

Olin ylpeä Kuunkuiskaajien esityksestä, vaikkei biisi päässytkään finaaliin.

Finaalipaikka ei ole kiinni biisistä eikä esityksestä - kuten nähtiin sekä ykkös- että kakkossemifinaalissa.

Pitää olla ihmisellä aika

Pitää olla ihmisellä aika onneton sävelkorva jos kuulee Tulipunaruusuja kappaleessa Työlki ellää.

Kuunkuiskaajien esitys oli kaikin puolin ammattitaitoinen mutta umpihetero. Finaalipaikka olisi tullut jos edes taustalaulajapojat olisivat kosketelleet koreografiassa toisiaan tai Susan ja Johanna suudelleet toisiaan Ruotsin naisten olympiacurlingjoukkueen tapaan kappaleen loputtua. Euroviisuissa ei ole enään kysymys musiikista tai sen laadusta.

Tulipunaruusut-kappaleen

Tulipunaruusut-kappaleen alku "kaukana on mulla maja pien,tähdet pustan yli näyttää tien" ,on melodialtaan ihan sama kuin Työlki ellää-kappaleen alku. Vertailkaapa!

Eläkeläiset jos olisi

Eläkeläiset jos olisi ollut edustamassa niin hyvä tulos olisi ollut se, että olisi tullut porttikielto kisoihin vain 5 vuodeksi. Ja sitten huono tulos olisi 10 vuoden tai pitempi porttari. Eläkeläiset-just joo.....ei tämä mikään pellekisa ole kuten huomasitte. Ei se Liettuakaan päässyt finaaliin vaikka kuinka yrittivät huumorilla hurmata ja kiiltävillä pikkupöksyillä.

samaa mieltä.

samaa mieltä. Eläkeläisillä oltaisi voitettu! Onhan se nähty ettei sinne vakavissaan kannata mennä. Lordi voitti koska oli kuminaamarit ja hoettiin halleluujaa. Eläkeläiset olisivat voittaneet humpalla ja varsin omalaatuisella käytöksellään.

Helppo olla jälkiviisas

Helppo olla jälkiviisas mutta väitän että Eläkeläiset olisivat päässeet finaaliin. Niin paljon olisi tullut kannatusta Euroopasta.

No, ihteppähä apinat äänestitte ne lortot sinne nolaamaan meiät TAAS.

Hyvin Kuunkuiskaajat

Hyvin Kuunkuiskaajat esittivät kappaleensa...siitä paljon plussaa. Mutta kun itse sävelmä oli niin tylsä ja toisti itseänsä useampaan otteeseen...eihän voinut kuvitellakaan, että jatkoon mennään. Kappale oli muitten joukossa hyvin vanhanaikainen ja pisti vain miettimään, että mitä aikakautta tässä maassa oikein eletään kun tällainen laitettiin edustamaan A.D. 2010?

Suomi voi olla ylpeä joka

Suomi voi olla ylpeä joka tapauksessa Kuunkuiskaajista. Esitys oli raikas, reipas, positiivinen, aito, suomalainen ja kaikin puolin onnistunut. Paras ehdokas sitten Lordin musta. Harmi, että finaalipaikkaa ei silti tullut. Itsekin olin varma, että tämä on varma finaaliin menijä. Muutama Suomea huomattavasti heikompi esitys pääsi finaaliin.

Muutamia ulkomaalaisten kommentteja netistä: (pääosin tykkävää)

"What went wrong? I considered this a 100% qualifier"

"Very nice song ... beutiful... magic language :D"

"This was #3 in my ranking, so it was sad to see Finland not qualify.It was the first song and performance last night that made me think 'an instant qualifier', and the song itself did stand out among the other entries. Finland should be proud of them."

"I am so angry that Finland didnt pass the final :(
It was finally another style of music that i like. :)
Last years songs from Finland was always rock and that was horrible. Finland was Amazing. :)
Good luck next year !!!"

"Should have gone through. Oh Well. "

"Greetings from Estonia!
Loved this song, it was one of the best, sad it didn't get to the final concert. "

"Language is so beautiful! The song is magickal! It should have gone to the finals!"

Jatketaan originaalia linjaa myös ensi vuonna.

Raappana euroviisuhin.Tossa

Tytöt edustivat Suomea

Tytöt edustivat Suomea iloisesti ja uupumatta. Ilmeisesti suora semi kuitenkin jännitti, sillä se näkyi kasvoilta lähikuvissa ja lopussa äänetkin kuulostivat vähän hengästyneiltä. Lisäksi väliosassa hihkumista tuli jo hieman liikaa (Johanna taisi hieman innostua...) Koreografia oli kyllä hieno ja lavaa käytettiin tehokkaasti hyväksi.

Suomea edusti ihan oikea

Suomea edusti ihan oikea edustaja.. parempaa ei ollu karsinnoissa!! että huonommin olis varmasti menny jos joku muu olis lähetetty. Ensivuonna vaan sitte jotain mikä vetoaa muissakin maissa...eikä suomenkielellä, sillä ei pärjää se on niin nähty!! pieni muistutus, SERBIA VOITTOON!! :D äänestäkää Milania <3

Olen ollut melko usein ja

Olen ollut melko usein ja näkyvästi tänäkin vuonna musiikillisessa oppositiossa.Haluan kuitenkin korostaa,että kritiikkini ei perustu kuitenkaan siihen, etteivätkö Kuunkuiskaajat olisi ihan hyvä ryhmä, tytöt varsinkin ovat oman genrensä puitteissa ykkösluokan tasoa ja fiksuja sellaisia! Vika on vaan tapahtunut siinä, että he olisivat esim. Kaustisten kansanmusiikkifestivaaleissa musiikkinsa mukaisessa tapahtumassa. Jos uskotaan ja väitetään, että tällaisella "erillaisuudella" ja eksoottisuudella menestytään ollaan epärehellisiä. Tämän tietävät ainakin ne jotka seuraavat rajojemme ulkopuolista musiikkimaailmaa ja pystyvät ennakoimaan globaalin "tuulipukujengin" musiikillista käyttäytymistä.

HYVÄ MILAN JA

HYVÄ MILAN JA SERBIA<3
ÄÄNESTÄKÄÄ FINAALISSA<3

Ottakaa mallia Islannista.

Ottakaa mallia Islannista. Heillä tuntuu olevan hallussa tämä euroviisubiisin teko. Heran biisi on moderni ja laulaja osaa kyllä hommansa. Modernit taustat ja tarttuva alusta pitäen. Voisiko Suomikin joskus tarjota ehdokaskappaleitaan, jotka elävät nykyaikaa? Voisiko Suomen kansa, joka lopulta valitsee lähetettävän kappaleen ymmärtää, että kappaleen pitää olla kansainvälinen?...siis unohtakaa se Radio Suomen soitettavuus. Voisiko YLE yhtään skarpata näissä karsinnoissaan? Ainahan sitä saa toivoa.

eivät kuunkuiskaajat illan

eivät kuunkuiskaajat illan huonoin esitys olleet sen kunnian saa kyllä täysin mauton norjalaisten väli-aika show

Arvasin että kommentit on

Arvasin että kommentit on taas jotain tällaista tasoa... niinpä niin. Onneksi Kuunkuiskaajat oli suvereeni siinä mitä teki. Äänestävä kansa ei siitä pitänyt, mutta minkäs teet.
Joku neropatti aiemmin kirjoitti että kansanmusiikkia ei pitäisi lähettää, ja samassa lauseessa fanitti Serbian kappaletta. Et tietenkään ymmärtänyt, että Serbian kappaleen on säveltänyt Goran Bregovic, jonka teokset pohjautuu pitkälti balkanilaiseen kansanmusiikkiin, siinäpä niiden nerous piilee.

Suomi olis häpäissy

Suomi olis häpäissy ittensä jos olis Eläkeläiset tai joku Amadeus päässyt edustamaan Suomea. Eläkeläisten 'musiikki' ei ole edes musiikkia, hirveää räpätystä. Hautautukaa itsesääliinne ihmiset. Kuunkuiskaajat esiintyivät mahtavasti, kiitos heille! Toivotaan finaalipaikkaa ensi vuonna.

serbia, albania ja moldova

serbia, albania ja moldova oli kyllä suomea sata kertaa huonompia per**ele

"Taas yksi esimerkki

"Taas yksi esimerkki Suomessa vallitsevasta huonouden kulttuurista: ei olympiakultaa kohta kymmeneen vuoteen, jääkiekossa ei menestystä, parhaat yritykset myyty ulkomaille, Nokia on ruvella, valtiontalous on ruvella ja kohta jo konkurssissa. Suomi on HUONOIN kaikista pohjoismaista (paitsi Islanti, joka ei ole vetailukelpoinen asukasluku huomioon ottaen)KAIKILLA SEKTOREILLA. Suomalaiset on luuseripaskoja ja maksavat vielä kaupan päälle muiden EU-maiden sekoilut. Onneksi olkoon, että Suomi on tullut kohta banaanivaltion tasolle!
"

Sulla on nyt vähän käsitykset sekaisin näissä asioissa. Ei jääkiekossa äänestetä puyhelinäänestyksellä voittajaa, siellä pelataan. Nää kisat perustuu ihan äänestykseen. Se on ihan selvä että valkovenäjä äänestää venäjää eikä suomea. Torstaina aivan varmasti joukosta armenia, azerbaizan, ukraina, georgia niin niistä menee 3 jatkoon ihan keskenäisten äänestysten takia.

itse petyin niin suuresti

itse petyin niin suuresti että en voi sanoin kuvailla... ensi vuonna YLE saa luvan pistää koko konseptin uusiksi ja hankkia edustus ehdokkaiksi sellaisia, jotka OIKEASTI ovat tunnettuja ja tekevät hyvää musiikkia. Oikeastaan ensivuonna voisi olla äänestys suomessa, ett' ketkä pääsisivät ehdokkaiksi viisuihin.

Taas yksi esimerkki Suomessa

Taas yksi esimerkki Suomessa vallitsevasta huonouden kulttuurista: ei olympiakultaa kohta kymmeneen vuoteen, jääkiekossa ei menestystä, parhaat yritykset myyty ulkomaille, Nokia on ruvella, valtiontalous on ruvella ja kohta jo konkurssissa. Suomi on HUONOIN kaikista pohjoismaista (paitsi Islanti, joka ei ole vetailukelpoinen asukasluku huomioon ottaen)KAIKILLA SEKTOREILLA. Suomalaiset on luuseripaskoja ja maksavat vielä kaupan päälle muiden EU-maiden sekoilut. Onneksi olkoon, että Suomi on tullut kohta banaanivaltion tasolle!

Täällä on ihan turha

Täällä on ihan turha kiistellä siitä, kuka olisi pitänyt lähettää Euroviisuihin tai antaa vinkkejä, millainen esiintyjä pitäisi valita seuraavalla kerralla. Koska sillä ei ole mitään merkitystä! Kyse ei ole musiikista, vaan siitä mikä maa esiintyy. Eivät ne kumminkaan äänestä koskaan suomalaisia. Se on nähty niin monta kertaa. Kaikkia eri musiikki-genrejä tai esiintyjiä on kokeiltu!

Euroviisuihin on lähetetty 2000-luvulla monta kertaa trendikkäitä nuoria esiintyjiä, nykyaikaista musiikkia kuten rockia ja poppia sekä laulettu englannin kielellä. Silti ääniä ei ole tullut. Eikö kannattaisi lopettaa turha kiistely ja uskoa, että lähetetään me sinne ketä tahansa tai mitä musiikkia tahansa, niin NE EIVÄT ÄÄNESTÄ SUOMEA!

koogeepeelle: en jaksa

koogeepeelle: en jaksa enään opiskella, seurattu vuodesta 1970, c-kasetilla varhaiset vuodet, myöhemmät vhs:llä ,nykyjään dvd. Heli Kajo olisi joko saanut jättipotin tai 0 pts. Belgian jumbokappalle 1973 (Baby Baby) ja Norjan 1978 (Mil etter mil) ovat jo legendoja - päinvastion kuin Suomen 0-Kojot. Helissä taas oli sitä karismaa. Mikään muu Suomen karsinnoissa ollut kappale ei olisi mennyt jatkoon.
Nyt Venäjä vie koko potin!

Aika outoja oli osa jotka

Aika outoja oli osa jotka pääsi jatkoon.. mutta kuten toisaallta jo sanoin ni olen Islannista erittäin tyytyväinen. Hyvä että pääsi!

nyt sitten Suomen alkukarsintoihin lisää taitoa ja taitajia. Kuka mainitsikaan Anna Erikssonin, ei paha idea.... Seuraavana vuonna voitaisiin viedä kisoihin jotakin nykyaikaista, hyvää, hienoa, ehkä jopa koskettavaa? tai sitten hauskaa ja oikeasti hauskaa ja hyvää. Ei mitään noloja vitsejä. Ylipäätään, panostusta alkukarsintoihin. ja se "nolo"-leima on saatava pois viisuista, joka joillakin vielä on.... Siinä pääsisisi mahdollisesti hyvin esille jokin uusikin bändi/artisti, näkisi vähän maailmaa samalla ja saisi tuhansittain uusia faneja.
Itse pidin Kuunkuiskaajista, ei oma ykkössuosikki mutta esitys oli mukaansatempaava ja iloinen ja jotenkin luonnollinen ja rehellinen. hyvä tytöt!

joo eiköhän nyt jo tajuttu

joo eiköhän nyt jo tajuttu että ei sillä suomenkielellä pärjää, eikä millää kansanmusiikilla!! ensvuonna jotain parasta kehiin.. mut nyt kannustetaa SERBIA VOITTOON!!!! :D

Elias vain ois sen

Elias vain ois sen surullisen vuoden myöhässä kitaroineen ;)

Elias Hämäläinen

Elias Hämäläinen ehdottamasti ensi vuoden Suomen euroviisua edustamaan. Varmasti pääsis helposti finaaliin sekä ihmiset pitävät Eliaksen laulusta / biisistä =)

Puola-fani, olen aivan samaa

Puola-fani, olen aivan samaa mieltä: Viro ja Puola olisivat ansainneet jatkopaikan:)

Suomi oli vuoden jäljessä

Suomi oli vuoden jäljessä - t a a s ! Siinä syy, miksi tällä kertaa ei finaalipaikkaa irronnu. Mutta Kuunkuiskaajista saadaan olla ylpeitä - ne edusti Suomea upeasti!!!

Ehkä siivissä on taikaa ;)

Ehkä siivissä on taikaa ;) Maltalaiset vaan enteellisesti katkoivat siipensä jo esityksessä... Tai sitten menestys riippuu katastrofiteoriasta, eli on ihan sama ketä siellä kilpailee, ja kuka vaan voi voittaa. Mutta ei suomalaisten hävetä tarvitse Kuunkuiskaajien edustavaa esiintymistä!

Monta muutakin hyvää

Monta muutakin hyvää karsiutui kuten Puola ja Viro. Mun mielestä eka semi on parempi - toisessa semifinaalissa on enemmän perushöttöä, vaikkakin hyvää sellaista.

Ens vuonna Elias

Ens vuonna Elias Hämäläinen viisuihin ja se on siinä..

Ilokseni sentään Albania

Ilokseni sentään Albania ja Islanti jatkavat kilpailussa. Jos finaalin tulos on yhtä lailla epämieluisa kuin ensimmäisen semin, joutunen nielemään Azerbaijanin, Tanskan, Norjan tai Kreikan voiton.

Tämähän genre voitti jo

Tämähän genre voitti jo viime vuonna. Ei folkhumpalla mennä kahta vuotta peräkkäin. Eikö tätä ajateltu yhtään Suomen karsinnoissa? Viime vuonna tällä olisi voitettu norjalaisten sijasta.

Ööh, siis eläkeläiset?

Ööh, siis eläkeläiset? Hassu hattu ja surkea piisi? Ja kamat hajalle? Kysytäänpä niin päin, että kuinka monet "eläkeläiset" menivät finaaliin?

Joku fanittaa Osmo Ikosta, no thanx. Ehkä sinne saadaan jatkossa joku artisti ja kappale, jotka pärjäävät ihan omillaan. Vaikkapa Anna Eriksson korkealta ja kovaa enklanninkielellä. Piisin ei edes tarvitse olla hyvä.

Itse koen noudattaneeni

Itse koen noudattaneeni korrekteja tapaoja mielipiteissäni muita kohtaan ( ehkä Yleä lukuunottamatta kun ovat isännöineet näitä kisoja pitkään peräkylän nuorisoseuran toimintaperiaatteilla!)- Ja se että musiikkimakumme on se mikä se on johtuu muista kuten Topi Kärjestä ja Radio Suomesta, juoten hyvin voit nukkua ensi yön!

Koogeepeen kanssa samoilla

Koogeepeen kanssa samoilla linjoilla vaikka en virallisesti musiikin ammattilainen olekaan. Suomen viisuvalintakarsinnat pitäisi järjestää nyt todella ammattitaitoisesti ja muutosta on tehtävä. Ei auta Suomen kansan suosikit nyt tässä. On oltava osaajia jotka osaavat ajatella rajojen ulkopuolelle asti. Iskelmätähdet ja tusinatuotteet roskikseen. Ammattitaitoa tästäkin pienestä maasta löytyy, mutta miksi sitä ei käytetä kun on kuitenkin kysymys näin isosta kilpailusta jossa saadaan olla mukana. Tuntuu kyllä että lähinnä säälistä :(

Näin se onnistuu: 1. Komea

Näin se onnistuu:
1. Komea ja komeaääninen mies (Venäjä ja Norja)
2. Uljasääninen nainen (Portugali ja Islanti)
3. Säveltäjä ulkomainen
4. Radio Suomi pois pelistä

Ei uponnut Suomen biisi

Ei uponnut Suomen biisi näissä kisoissa, mutta ei se ainakaan tytöistä kiinni ollut. Ei tota biisiä vois ton paremmin esittää tossa genressä, ihan mestareita ja valovoimaisia esiintyjiä.

Vaikka kommentointia voikin

Vaikka kommentointia voikin tehdä anonyymisti, muistakaa viisukommentoinnissa hyvät tavat! Eri mieltä saa olla, eikä kaikkien kanssa tarvitse myötäillä.

Oskarille tiedoksi, ettö

Oskarille tiedoksi, ettö minähän jo aiemmin kerroin mitkä kappaleet olisivat varmuudella menestynyt Kuunkuiskaajia paremmin, mutta sinä et näkäjään usko ammattilaista näissä hommissa.

Kuraviestin kanssa samaa

Kuraviestin kanssa samaa mieltä, etenkin Venäjä, Kreikka ja Belgia olisivat saaneet jäädä pois finaalista.

Nimimerkki Pum Pum

Nimimerkki Pum Pum euroviisukouluun opiskelemaan.Heli on Suomi Radio kamaa, jossa vahvuus on sanoissa ja suomenkielellä ei maailmalla pärjää. Helin musiikki olisi marginaalimusiikkia, jolle hymyiltäisiin - ei meillä tietenkään - mutta muualla kylläkin. Me olemme sen verran eri rotuisia näissä asioissa vaikka me emme sitä halua myöntääkään. Näin se vain on

toivottavasti ensi vuoden

toivottavasti ensi vuoden euroviisussa Suomea edustais joku bändi / artisti (esim Movetron) joka varmasti pärjäisi ees finaaliin asti ja laulais Englanniksi nk suurinosa muutkin Euroviisu kilpailijoistakin laulaa Englanniksi. Ei näköjään pitkälle pääse kun lauletaan kotimaan kielellä.

Tonhan nyt vaikka kuuro olis

Tonhan nyt vaikka kuuro olis voinut kertoa, et tommosella biisillä ei jatkoon mennä.

"Onpahan kansalla aikaa

"Onpahan kansalla aikaa miettiä, ketä äänestää edustamaan ensi vuonna. Turhaan ihmiset itki silloin kun Kuunkuiskaajat pääsi edustamaan, mitäs äänestitte"

Kansa äänesti Eläkeläisiä. Eläkeläiset voitti ylivoimaisesti ensimmäisen äänestyksen, ratkaisevassa toisessa nopeassa äänestyksessä Eläkeläisille annetuista äänistä YLE rekisteröi joistain syystä vain pienen osan.

Mikään Suomen

Mikään Suomen alkukarsintojen kappale ei olisi menestynyt paremmin. Pitäisi uskoa, että että Suomessa ei osata tehdä euroviisuja.

Viisu-uutiset