yle.fiSuomi oli ensimmäinen finaalista pudonnut maa

Julkaistu Su, 30/05/2010 - 00:48
  • Kuunkuiskaajat lavalla (Kuva: Alain Douit (EBU))
  • Suomen Kuunkuiskaajat jäi omassa semifinaalissaan vain kolmen pisteen päähän loppukilpailupaikasta.

Tänä iltana julkaistujen tulosten mukaan Suomi jäi harmittavalle 11. sijalle, vain kolme pistettä viimeisenä finaaliin päässeen Moldovan perässä. Semifinaaleista pääsi finaalin kymmenen parasta maata. Suomen lailla myös Ruotsin kohtaloksi tuli pudota ensimmäisenä finaalista. Ruotsi jäi omassa semifinaalissaan viisi pistettä kymmenenneksi sijoittuneesta Kyproksesta.

Suomi sai 49 pistettään Virolta (10 pistettä), Valko-Venäjältä (7), Belgialta (7), Islannilta (6), Latvialta (6), Saksalta (3), Venäjältä (3), Maltalta (2), Slovakialta (2), Espanjalta (2) ja Puolalta (1).

Ensimmäisen semifinaalin tulokset

01. Belgia (167 pistettä)
02. Kreikka (133)
03. Islanti (123)
04. Portugali (89)
05. Serbia (79)
06. Albania (76)
07. Venäjä (74)
08. Bosnia-Hertsegovina (59)
09. Valko-Venäjä (59)
10. Moldova (52)
11. Suomi (49)
12. Malta (45)
13. Puola (44)
14. Viro (39)
15. (EJT) Makedonia (37)
16. Slovakia (24)
17. Latvia (11)

Toisen semifinaalin tulokset

01. Turkki (118 pistettä)
02. Azerbaidzan (113)
03. Georgia (106)
04. Romania (104)
05. Tanska (101)
06. Armenia (83)
07. Ukraina (77)
08. Israel (71)
09. Irlanti (67)
10. Kypros (67)
11. Ruotsi (62)
12. Liettua (44)
13. Kroatia (33)
14. Alankomaat (29)
15. Bulgaria (19)
16. Slovenia (6)
17. Sveitsi (2)

 

Lähteet:
  • Eurovision.tv

Kommentit

Mekö ollaan noob? Jospa

Mekö ollaan noob? Jospa ehdottaisin, että Suomen pitäis olla best vuoden 2011 viisuiss ja päihittäis pohjoismaat niinku 2006 ja 2007.Euroviisujen todelliset luuserit(kuten tsekki)kalpenevat meille sitten 2011. jos me ollaan huolellisii, niin päästään kärkisijoille. Ja todekseni ilmoitan että Saksall oli mauton voittobiisi ja että Ruotsill on lattea kappale.

No haukkumallahan se paranee

No haukkumallahan se paranee

Kuunkuiskaajat on paskinta

Kuunkuiskaajat on paskinta mitä oon kuullu pakko varmaa mennä jollai suomenkiele laulajaa ja varsinki tollasta paskaa. Miks joku anna abreu tai suomalainen bändi mene eikä joku vitun kuunkuiskaajat josta kukaan ei oo ennen kuullu ei saatana kun saa hävetä maatansa tolaen paskan takia!!!!!!!! Välittäkää tieto kuunkuiskaajillekkin saatana!!!

Mustaki Lena tosi hyvä,,

Mustaki Lena tosi hyvä,, mut espanja parass<33 tosin joo ymmärrän ehkä miks se ei voittanu, Romania ja Serbiaki tosi hyvii.. Sumi sais laulaa enkuks ni pärjäiss!!!

Saksan Lena on paras!

Saksan Lena on paras! Ëspanja oli kans tosi hyvä. Suomen pitäs laulaa enkuks nii vois ehk pärjääkki!

Hyvä Lena ♥

Toivon että Suomi luottaa

Toivon että Suomi luottaa jatkossa omaperäisyyteen eikä ala jäljittelemään ketään. Rakkaat naapurimme Ruotsi ja Norja väitti Suomen esityksen jäljittelevän viime vuoden voittajaa. Kuunkuiskaajien Työlki ellää kappaletta ei pidetty myöskään täysin suomalaisena, romani- ja slaavilaisia vaikutteita.

Suomenkielellä jatketaan.

Suomenkielellä jatketaan. Ehdottomasti Suomen kielellä ensikin vuonnna. Typerää lähteä laulamaan murrettua englantia joka hirveen kuulosta. Harmittaa, että se finaalipaikka meni varmaankin kun Venäjän alusmaita oli paljon kuten Moldova,joka oli aivan järkyttävän huono ja ei kun finaalissa. Olen ylpeä Kuunkuiskaajien suorituksesta.....ja yleisönreaktiotkin sen kertoi.

hyvä että belgia voitti

hyvä että belgia voitti semifinaalin sentäs ylivoimasesti. finaalissa olis pitäny olla ainaski kolmas.

No tästä suomenkielestä

No tästä suomenkielestä voi olla montaa mieltä. Slovaki-poika oppi Työlki ellää -kipaleen videolta. Tyttö Panamasta teki siitä oitis oman versionsa, suomenkielellä. YouTubessa satelee kehuja suomenkielelle niin UK:sta kuin muistakin maista ympäri maapalloa. Amerikkalainen muotiäijä vertasi Italian kieleen, hänen korvissaan kuulostaa kuulemma aivan samalta. Tolkien kehitti haltiakielen suomenkielen pohjalta (UK:sta hänkin), koska piti kielen kauneudesta. Niin että olisikohan aika jo alkaa uskoa omaan kieleen suomalaistenkin. Lisäksi viisuissa erottui edukseen kaikenlaisten muka-englannin 'taitajista' tyyliin 'uuu-aaah-ai-laav-juu-dont-liiv-mii-todei-uuh-aah-juu-ai-laaaav-uuh-aah-vooreveeer...'

Olen kyllä samaa mieltä,

Olen kyllä samaa mieltä, että Suomella kävi huono tuuri semi-arvonnoissa, mutta silti jotenkin mieluummin näen niin, että Suomi tippui jo semifinaaleissa, kuin että ois taas vaihteeksi katseltu kun Suomi ei saa keneltäkään pisteitä, koska ei Suomella itse finaalissa olisi ollut mitään palaa....

Suomi joutui tänä vuonna

Suomi joutui tänä vuonna huonoon semifinaaliin.
Venäjä on paha vastus, ollut finaalissa mukana joka vuosi.Tänä vuonna ei ansainnut finaalipaikkaa.
Venäjä-Latvia-Viro-Valko-Venäjä-Moldova jakoivat varmasti suurimmat pisteet keskenään. Muita äänestyspareja Serbia-Bosnia & Herzegovina ( vaihtoivat finaalissa 12 pistettä ) Kreikka-Kypros-Albania, Turkki-Azerbaitsan.

Heli Kajo ja Annankadun kulmassa olisi saattanut pärjätä kohtalaisen hyvin. Heli itse kertoi laulavansa kappaleensa joko Ranskaksi tai Englanniksi jos pääsee edustamaan Suomea. Myös Nina Lassanderilla olisi ollut mahdollisuuksia, näyttävä esitys.

Mielestäni Suomen ei kannata lähteä kilpailemaan äidinkielellään. Suomi on harvinainen ja kovan kuuloinen kieli.
Kilpailun taso on kova. Toivottavasti saamme ensi vuodeksi ammattitaitoisia artisteja sekä moderneja, laadukkaita kappaleita.

Kiitos Kuunkuiskaajien tiimille. Edustitte Suomea hyvin. Finaalipaikka oli hyvin lähellä.

19.22 .Sanos muuta! itse

19.22 .Sanos muuta! itse piru värjännyt tukkansakin neitsyen valkoiseksi.Kyttäilee kuoropoikia keitä vois raiskata ja kähmiä.Sitten: E ISAA PUHUA TAI ET PÄÄSE TAIVAASEEN !

Belgian jollotus oli todella

Belgian jollotus oli todella yksinkertainen. Yksinkertaiset sanat ja yksinkertainen esitys. Ja se laulajan tapainen oli kaikista yksinkertaisin, surkee ääni. Ja tekele oli muka balladi, mutta heilu kuin heinämies! Olikohan se aineissa?

Paavin perkele värjää

Paavin perkele värjää päätään. Helvetin valkoinen tukka vaikka tuonikäisellä se on oikeesti harmaa. Just nyt kuuntelee sinfoniaa Yle Teemalla niin, että kikkeli tärisee...

BEST OF opettele englantia

BEST OF opettele englantia ennenku kirjotat sitä.
Saksan voitto oli ihan hyvä juttu. Belgia ei oikeen ollu hyvä.. Ja en tajua mitä BOSNIA & HERTZEGOVINA teki siellä! se oli kaikista huonoin. Serbian laulu iloinen ja kiva.
Turkki, Ukraina, Viro ja Kypros parhaat mielestäni.

BEST OF opettele englantia

BEST OF opettele englantia ennenku kirjotat sitä.
Saksan voitto oli ihan hyvä juttu. Belgia ei oikeen ollu hyvä.. Ja en tajua mitä BOSNIA & HERTZEGOVINA teki siellä! se oli kaikista huonoin. Serbian laulu iloinen ja kiva.
Turkki, Ukraina, Viro ja Kypros parhaat mielestäni.

BEST OF opettele englantia

BEST OF opettele englantia ennenku kirjotat sitä.
Saksan voitto oli ihan hyvä juttu. Belgia ei oikeen ollu hyvä.. Ja en tajua mitä BOSNIA & HERTZEGOVINA teki siellä! se oli kaikista huonoin. Serbian laulu iloinen ja kiva.
Turkki, Ukraina, Viro ja Kypros parhaat mielestäni.

Samaa mieltä, että Belgia

Samaa mieltä, että Belgia hieno. Yksinkertainen, mut kaikkee oli riittävästi.

Kuunkuiskaajat hoitivat

Kuunkuiskaajat hoitivat edustustehtävänsä tyylillä ja ammattitaidolla. Suomalaisilla ei ole mitään syytä hävetä Kuunkuiskaajia mutta on syytä hävetä muun muassa YouTubessa Kuunkuiskaajia kommentoineita suomalaisia. Samat tyypit jaksoivat haukkua sitkeästi oman maamme edustajaa todella rumasti päivästä toiseen kuukausikaupalla. Osoittaa hyvin kuinka primitiivisiä sivistymättömiä metsäläisiä suomalaiset pohjimmiltaan ovat. Neuvo: jos et pidä kappaleesta niin älä kuuntele sitä äläkä ainakaan ryhdy paljastamaan omaa yksinkertaista sisintäsi mauttomilla kommenteillasi. Jos sinulla ei ole mitään rakentavaa kommentoitavaa niin on parempi jättää kommentoimatta.

belgia oli paras

belgia oli paras

tanska oli

tanska oli suuurrrkkkkkeeeeeee

Belgiahan oli ihan paras,

Belgiahan oli ihan paras, minimalistinen, mutta esitys kohdillaan ja melodia upea. Hitti ainesta muutenkin kun viisuissa.

Miten se Belgia sai noin

Miten se Belgia sai noin paljon pisteitä?! Laulu ei ollut kovin kummoinen!!!

AINAA ON VAIKEA VOITTA KUIN

AINAA ON VAIKEA VOITTA KUIN RAKKAAT NAAPURIT EI ENÄÄ ANTAA KUNNON PISTETTÄ....:))))))) BRAVOOOO ROMANIALLE, JO NELJÄS VUOSI HYVÄLLÄ LAULULLA,JOS HYVIÄ NAAPUREITA OLISI(kuin Skandinaviassa.... :))) ),mut...Bulgaria,ent Yogoslavia c mon no chance... :))))))....Mutta kuka voitti? Se oli tuo Shiita täys p:sesta laulu Saksasta.....miksi? hei frantsut...nyt on kriisi aika ei monella on rahaa järjestämän 2011 kilpailua.....
PARHAAT LAULUT/MAAT???
TANSKA
ROMANIA
ARMENIA
HYVÄÄ SAKSAA GERMANYYYY, MUTTA BRAVOOOO ROMANIA + TANSKA YOU WAS THE BEST.......sorry..but is true even like or not..

Hyväääää Suomiiiii ,

Hyväääää Suomiiiii , BRAVOOOOOOOO ROMANIAAAAAAA :)))

hyvä belgia! !

hyvä belgia! !

Itse asiassa Ruotsi voitti

Itse asiassa Ruotsi voitti Suomen. Ruotsi sai 62 pistettä, Suomi 49...

No tärkeintä kuitenkin oli

No tärkeintä kuitenkin oli että voitettiin Ruotsi!

Ja Kreikalta ei tullut

Ja Kreikalta ei tullut pistettäkään, vaikka ollaan annettu niille rahallista tukea....vai sillä tavalla!

No vastavuoroisesti

No vastavuoroisesti belgialaiset olisivat voineet jättää äänensä antamatta ja pihalla olisi oltu jälleen...

Suomi antoi ensimmäisessä

Suomi antoi ensimmäisessä semifinaalissa 10 pistettä Belgialle eli pudotti äänestyskäyttäytymisellään oman maansa pois finaalista. Hyvä me!

Mitä? Oliko Irelanti mukana

Mitä? Oliko Irelanti mukana kisoissa? Katsoin karsinnat ja finaalin, enkä huomannut koko Irelantia. Olisi ollut hauska nähdä Irelantin ensi-esiintyminen Euroviisuissa. :(

Pk-seudulla olisi tuhat ja

Pk-seudulla olisi tuhat ja yksi upeaa taustaa pisteidenannon ajaksi, mutta mitä tekee Yle? Valitsee sinne KAUPPAKESKUKSEN, silmä hakeutui suoraan mäkkärin yms. logoihin. Mitä siellä oikein touhutaan? Aikamoinen pohjanoteeraus.

Miks hitossa Belgia voitti

Miks hitossa Belgia voitti ensimmäisen semifinaalin?! Ja vielä sijoittui kuudenneksi finaalissa!! Se oli sille aivan liikaa! Mielestäni huonoin tänä vuonna!

No se on no voi voi.

No se on no voi voi. Tosiasiassa Suomella ei olisi ollut mitään menestymisen mahdollisuuksia nyt käydyssä finaalissa, joten ehkä parempikin, että ei sinne jouduttu sitä nollan pisteen kohtaloa taas kokemaan.
Minusta Suomen kannattaisi lähettää jatkossa Euroviisuihin parempia esityksiä kuin kyseinen esitys oli.

Lisäksi huomatan, että Irelanti -nimistä maata ei tiettävästi ole olemassa.

Viisu-uutiset