yle.fiAsko Murtomäki

Päivä 1 Oslossa: Aussifaneja ja kuvausta tihkusateessa

Iloinen jälleentapaaminen lentokentällä sai kaikki hyvään viisutunnelmaan, ja mikäs oli lentäessä, kun puikoissa istui Aki, Kuunkuiskaajien toinen taustalaulaja. Lämpimän Suomen jälkeen laskeuduimme Osloon - karut 11 astetta ja tihkua, mutta ei se haitannut, kun oppaamme Kaisa ja Camilla johdattelivat meidät bussille ja siitä hotellille.

Päivä 3 Oslossa: Onneksi olkoon Norja!

Hyyyrrraaaah! Eli eläköön Norjan kansallispäivä, joka alkoi muhevasti kuohariaamiaisella ja jatkui luokkaretkimäisellä joukkokävelyllä kohti kuninkaanlinnaa.

Päivä 6 Oslossa: On se helppoa, kun sen osaa

Vajaassa viikossa tämmöisestä joukosta alkaa muotoutua jonkinlainen selviytymisasteen ylin yhtälö, johon muuttujien summan soisi olevan vakio. Silti ameebajoukkue ilostui kovasti, kun Norjaan laskeutui sekä äänimies että managerimies.

Päivä 2 Oslossa: Kalanmaksaöljyn voimalla hurmataan kansainvälinen lehdistö

Ateenan viisuissa hotelliaamiaisella kaikki oli uppopaistettu oliiviöljyssä. Paitsi tuoreita vihanneksia tai hedelmiä - joita ei ollut. Moskovan viisuissa tarjolla oli paikallista kuohuviiniä. Siis aamiaisella. Siis useimmiten ennen kymmentä.

Päivä 5 Oslossa: Turistina on hyvä olla!

Tästä ei oikeesti voi seurata kuin hyvää. Kaikki on sujunut tosi hyvin, Kuunkuiskaajat ovat pystyneet treenaamaan ja asut ja korut ovat kuosissa. Äänet kohillaan ja homma hallussa, joten tänään oli oiva päivä Turisti-leikkiin. Ai mihin? No, kyllähän te tiedätte: noustaan ilmastoituun bussiin, otetaan luku ja kuunnellaan, mitä opas kertoo.

Päivä 7 Oslossa: Joukkojen täydennystä

Kuunkuiskaajat Aftenpostenin kannessa. Kuunkuiskaajat Dagbladetin sisäsivuilla. Dagbladetin viisuasiantuntija arvioi Suomen esityksen ensimmäisen semifinaalin parhaimmaksi, joten luonnollisesti Dagladetin toimittaja Trine Jotain Jotain halusi kommentit Jossulta ja Sussulta.