yle.fiPäivä 2 Oslossa: Kalanmaksaöljyn voimalla hurmataan kansainvälinen lehdistö

Julkaistu Su, 16/05/2010 - 20:13
  • Kuunkuiskaajat lavalla ensimmäisissä harjoituksissa (Kuva: Aila Havia-Venäläinen)
  • Ateenan viisuissa hotelliaamiaisella kaikki oli uppopaistettu oliiviöljyssä. Paitsi tuoreita vihanneksia tai hedelmiä - joita ei ollut. Moskovan viisuissa tarjolla oli paikallista kuohuviiniä. Siis aamiaisella. Siis useimmiten ennen kymmentä.

Täällä Oslossa aamiaisella pärjää pitkään, sillä aamiainen on todella paitsi vatsaa myös silmiä hivelevä. Aamuyhdeksän jälkeen lämmintä ruokaa saatiinkin sitten vasta viiden jälkeen illalla. Kaikki pitkään reissussa olevat tietävät, miten hyvin koko päivä sujuu, kun aamu alkaa tuoreella leivällä, raikkailla vihanneksilla ja kalanmaksaöljyllä. Nam.

Kuunkuiskaajilla oli tänään edessään tärkeä päivä - ensimmäiset harjoitukset, jotka menivät paremmin kuin ikinä. Oikeesti! Tästä sain konkreettisen esimerkin, kun ennen harjoituksia kävin moikkaamassa tuttuja toimittajia. He arvioivat, että varmsti finaaliin, mutta tulos ei ole kovinkaan hyvä.

Harjoitusten ja vapautuneen lehdistötilaisuuden jälkeen nämä samat toimittajat tulivat vallan iholle, että kymmenen joukossa. "Absolutely! They are so energetic and they can really sing and even the show is good!"

Kyllä oli polleeta olla suomalainen!

Koko bändi hoiti lehdistötilaisuuden(kin) ammattitaitoisesti, eivätkä häkeltyneet, vaikka joskus sanat menivät sekaisin. Se kuitattiin vilpittömällä hyväntuulen naurulla. Lisäksi siihen mennessä Kuunkuiskaajat oli ainoa porukka, joka tiesi Norja-aiheisessa visassa kaikki kymmenen oikeaa vastausta. Hyvä Aki, joka muisti norjalaisen jalkapalloilijan. Toimittajat yhteislauloivat Työlki ellää -kappaleen ja Kuunkuiskaajat esittivät taitojaan myös Yö saaristossa -kappaleen.

Sen jälkeen sitten vielä haastatteluja mm. Ranskan, Belgian, Saksan ja Norjan median kanssa. Ja vielä päivän päätteeksi kuntosalille.

Tänään on vielä Euroclubin avajaiset, jonne menee ne, joita huvittaa. Huomenna juhlitaan Norjan kansallispäivää. Kunpa ei sataisi!

Ja muistakaa katsoa Haloo Oslo maanantaina kello 20.50!

Katso päivän kuvat tämän jutun alla olevasta kuvagalleriasta

Kirjoittaja on Suomen delegaation tiedotuspäällikkö Oslossa

Kuvagalleria

  • Norjalainen aamupala, kalanmaksaöljyn voimalla jaksaa
  • Kuunkuiskaajat pääsivät aamulla Telenor-areenalle ja siitäkö riemua repesi!
  • Suomen pukuhuone
  • Viime hetken harjoitukset pukuhuoneessa
  • Kuunkuiskaajat valmiina korvamonitoroitavaksi
  • Ensimmäiset harjoitukset
  • Kahvitauolla
  • Ensimmäinen lehdistötilaisuus

Kommentit

On näköjään vaihtunut

On näköjään vaihtunut toinen mieslaulaja. Ei se mitään, kunhan ei naislaulajat vaihdu.
Hyvä esitys on nyt Kuunkuiskaajilla. Juuri tuollaista viilausta esitys tarvitsikin.

Onko toi toinen mies

Onko toi toinen mies vaihtunu sitte suomen karsinnoiden, ku aki oli suomessaki, mutta se toine ei ole enää sama?? Miksi näin??

Tämä esitys TOIMII ! On

Tämä esitys TOIMII ! On helppo yhtyä Englantilaisen kriitikon sanaan "FANTASTIC".Poppoo näytti taitojaan.Kerimäen Erosen Akille terkkuja.että ponnista kovaa!

<3 Yö saaristossa... ;)

<3 Yö saaristossa... ;)