yle.fiTiedote 05.07.2010: Suomen euroviisufinaali 2011 järjestetään Turussa

Julkaistu Ma, 05/07/2010 - 09:42
  • Euroopan kulttuuripääkaupunki on myös euroviisukaupunki (Kuva: YLE / Jyrki Valkama)
  • Euroopan kulttuuripääkaupunki on myös euroviisukaupunki.

Suomen edustaja vuoden 2011 Eurovision laulukilpailuun valitaan Turussa, Holiday Club Caribiassa 12. helmikuuta.

Vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunki Turku on Suomen euroviisufinaalin isäntäkaupunki kaikkiaan viidennen kerran. Holiday Club Caribiassa finaali järjestetään kolmannen kerran. Viimeksi Suomen euroviisuedustaja valittiin Turussa vuonna 2007.

- Turku tarjoaa hyvät puitteet Suomen euroviisufinaalille 2011. Mikäs sen hienompaa kuin päästä yhdeksi Euroopan kulttuuripääkaupungin 2011 tapahtumista. Euroviisut on eurooppalaista kulttuuria, jos mikä, sanoo Suomen karsinnan vastaava tuottaja Merete Manninen.

Turun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen toivoo, että Turun euroviisufinaali antaa potkua voittajalle. Hän viittaa siihen, että Euroviisujen suomalaisittain ”hulluina vuosina” 2006 ja 2007 Suomen edustajat - Lordi ja Hanna Pakarinen - valittiin Turussa.

-On erittäin hienoa, että Turku saa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotenaan isännöidä Eurovision Suomen loppukilpailua. Tapahtuma antaa arvokkaan lisäpanoksen vuoden 2011 rikkaaseen kulttuuritarjontaan, toteaa Turun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen tyytyväisenä.

Euroviisujen avoin kilpailu käynnissä

Parhaillaan on käynnissä avoin kilpailu ehdokaskappaleiden löytämiseksi vuoden 2011 Suomen euroviisukarsintaan.

> Lisätietoa Suomen karsinnan avoimesta kilpailusta sekä säännöt, osallistumisohjeet ja ilmoittautumislomake 

Avoimen kilpailun kautta tulevien kolmen ehdokkaan lisäksi Yle valitsee 12 artistia suoraan Euroviisujen alkukarsintoihin. Ylen valitsemat euroviisuehdokkaat julkistetaan 30. syyskuuta.

Alkukarsinnat Tohlopissa

Vuonna 2011 Euroviisujen alkukarsinnat käydään kolmena peräkkäisenä perjantaina 14. tammikuuta alkaen. Edellisvuosilta tutuksi käyneeseen tapaan alkukarsinnat järjestetään Tohlopissa, Tampereella.

Jokaisessa alkukarsinnassa on mukana viisi kilpailuesitystä, joista kolme parasta etenee finaaliin puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella. Niiden lisäksi YLEn raati valitsee kuuden karsiutuneen joukosta yhden esityksen finaaliin ns. villin kortin turvin.

Suomen karsinnan finaalissa on mukana yhteensä kymmenen esitystä. Niiden joukosta tv-katsojat valitsevat karsinnan lopullisen voittajan ja Suomen edustajan vuoden 2011 Eurovision laulukilpailuun kaksivaiheisessa puhelin- ja tekstiviestiäänestyksessä.

Vuoden 2011 Suomen karsinnat tuottaa YLE Viihde. Euroviisulähetykset näkyvät YLE TV2:ssa. Myös YLE Radio Suomi on tiiviisti mukana Euroviisuissa.

Lisätietoja medialle:
Tuire Lindström
päällikkö, vastaava tuottaja, YLE Viihde
puh. (09) 1480 5635
sähköposti: tuire.lindstrom@yle.fi  

Matti Grönberg
tv-tuottaja, ohjaaja, YLE Viihde
puh. (03) 345 6361
sähköposti: matti.gronberg@yle.fi

Kommentit

Hyvä et saadaan taas tänne

Hyvä et saadaan taas tänne Turkkusee<333

Aina moititaan Yleä, että

Aina moititaan Yleä, että eivät ole ottaneet kunnon ehdokkaita jne. jne. Mutta tiedän useampia tapauksia, jotka ovat osallistuneet kilpailuun, mutta eivät ole LUKENEET sääntöjä kunnolla. Esim. max. biisin pituus on 3 min., joka kerrotaan säännöissä ja kun sääntöjä ei olla luettu, niin sinne on laitettu liian pitkiä biisejä. Ja muutenkin kappaleita yms. materiaalia ei olla lähetetty sääntöjen mukaisesti, niin he ovat automaattisesti OUT!

Jake`s Surprise. Peace

Jake`s Surprise. Peace everybody....

Jos ei heitä nähdä

Jos ei heitä nähdä karsinnoissa, niin valitsijoiden pitää oikeesti olla todella ammattitaidottomia, lahjottuja homekorvia!
Todella hyvän kuuloista musaa niillä, ainenkin aiempa tuotanto. Tuskin nyt on pahaa notkahdusta päässyt käymään, et olisivat huonoa biisiä kisaan laittanut. Ihanaa saada kisaan uusia tähtiä!!!

Otin selvää, Luis and the

Otin selvää, Luis and the Bots on bändi, joka on itse ilmoittanut ottaneensa osaa euroviisujen avoimeen kilpailuun, voitte itse tarkistaa asian heidän myspace-sivuiltaan:

www.myspace.com/luisandthebots

jos kertoisitte mullekin

jos kertoisitte mullekin mikä hemmetin Luis and the Bots

kuka on luis ja ketä ovat

kuka on luis ja ketä ovat bots?

taitaa olla joku spämmijuttu

Mikä ihmeen Luis and the

Mikä ihmeen Luis and the Bots? en oo koskaan kuullut sellaisesta.Ja täällä halutaa sitä jo jatkoon.Onko se muka jo tiedossa keitä on edustamassa Suomea??

Fani ja tositietäjä jos

Fani ja tositietäjä jos saan kysyä nii mikä luis and the bots?

Luis and the Bots saavat

Luis and the Bots saavat vipinää kenen tahansa punttiin, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Karisma puree taatusti halki Euroopan!

Go Luis and the Bots!!!!

Go Luis and the Bots!!!!

Luis and the Bots jatkoon!!!

Luis and the Bots jatkoon!!!

Turussa!!-.- >:( tampereella

Turussa!!-.- >:( tampereella mieluumin et pääsisin taas!♥:'(