yle.fiKuunkuiskaajat

Julkaistu Ma, 25/01/2010 - 09:00
 • Kuunkuiskaajat (Kuva: Magnum Music)
 • Värttinän tytöt vaihtoivat raikkaaseen retroiskelmään. Katso treenivideo "Työlki ellää"!

Tervetuloa Kuunkuiskaajien maailmaan, missä tähdet tuikkivat taivaallaan ja kuu valaisee elämän pienet ihmeet. Elämä on täynnä kauneutta, jonka näet ja koet, jos pidät mielesi ja aistisi avoinna. Tätä kauneutta ja näitä ihmeitä haluamme tarjota sinulle musiikkimme kautta. Toivomme, että laulumme koskettavat ja herättävät tunteita sinussa.

Olemme laulaneet yhdessä jo vuosia Värttinä-yhtyeessä. Monen vuoden yhteistyö herätti meissä halun lyödä vahvuutemme yhteen duon muodossa. Kuunkuiskaajat antaa meille mahdollisuuden luoda toisenlaista musiikkia. Susanin tumma ja voimakas heittäytyminen esimerkiksi mustalaislaulujen maailmaan ja Johannan herkkä ja lyyrinen tulkinta inspiroivat toinen toistaan vastakohtien voimalla. Olemme myös iki-ihastuneet vanhaan suomalaiseen iskelmämusiikkiin. Laila Kinnusen ja Harmony Sistersin taidokkaat esitykset tekivät meihin vaikutuksen jo aivan alakouluikäisenä.

Toivomme, että musiikkimme tuo kuiskauksen voimalla valoa pimeyteen.

Johanna sanoo Susanista:

”Sussu on ihan kreisi!” Positiivisella tavalla, sillä Sussun kanssa ei ole koskaan tylsää. Ollaan sitten keikalla, vapaalla tai missä tahansa. Hänen huumorintaju ja tilannekomiikka saa minut tikahtumaan monesti nauruun, jopa tilanteissa, joissa olisi parempi olla nauramatta.

Hänen rakkautensa eläimiin on hellyttävää, mutta se saa minut välillä repimään hiuksia päästä. Jos juoksemme keikkareissulla kiireessä junaan, niin siinä välissä Sussu näkee tielle eksyneen kastemadon ja hänen täytyy pelastaa se. Saattaa olla, että tämän pelastusoperaation jälkeen näemme vain junan perävalot.

Työskentely Sussun kanssa on ihanaa ja antoisaa. On mahtava tunne, kun laulaminen on kuin hengittäisi samaan tahtiin. Hänen persoonallinen soundi ja tapa tulkita lauluja on jotain niin spesiaalia!

Sussu pystyy vangitsemaan kuulijansa omilla sävellyksillään. Minä kuulen niissä hienolla tavalla samanaikaisesti jotakin uutta omaleimaista sekä nostalgista.

Vaikka mitä tahansa katastrofaalista sattuisi, niin Sussulla on taito nähdä tilanteissa positiivinen puoli ja kääntää se voitoksi. Välillä mietin osaako hän stressata juuri mistään. Hänen huoleton asenne elämään tarttuu minuunkin!

On hienoa saada tuntea ihminen, jonka kanssa tuntee olevansa niin samalla levelillä.  Aina ei tarvitse edes sanoja, pelkkä läsnäolo riittää.”

Sussun mietteitä Johannasta:

”Johannan energinen olemus antaa potkua ankeinakin päivinä.  Musiikin tekeminen hänen kanssaan on innostavaa, kuplivaa, räiskyvää ja monesti treenisessiot täyttyvät hysteerisistä naurukohtauksista ja sitten taas jatketaan. Yhdessä laulaminen Johannan kanssa on välillä kuin yhteinen henkäys. Johannalla on uskomaton taito aistia musiikillisia värejä ja eläytyä niiden mukaan. Johanna on meistä se, joka uskon puutteen hetkellä potkii takamukselle puuskuttaen "me pystytään tähän, mä oon sata varma, että me pystytään tähän!

Johannan avoin ja positiivinen persoonansa on hauskaa seuraa niin työnteossa, kuin vapaa-aikanakin.

Johanna on meidän neiti aika ja hän joutuu aina välillä potkimaan minua liikkeelle.

Meidän samankaltaiset energiat lietsovat toinen toistaan ja toisaalta myös joissain asioissa täysin päinvastaiset piirteet tasapainottavat.

Johanna puhuu paljon niin hyvässä kuin pahassa.  Hän on loistava keskustelukumppani, ei ole mitään aihetta mistä emme saisi keskustelua viriämään. Toisaalta minun tarpeeni nukkua paljon ja myöhään aamuisin herättää joskus ristiriitoja, kun Johanna puhuisi läpi yön ja heti aikaisin aamulla herättyään

Sielunsisko, sitä Johanna on minulle!”

Haastattelut ja lisätiedot:

Magnum Music Ltd.
Miia Linnusmaa
tiedottaja
Email: miia.linnusmaa@magnummusic.fi
Mobile: +358 (0)45 323 77 88
P.O. Box 47
FI-11101 RIIHIMÄKI
FINLAND

Kuvagalleria

 • Kuunkuiskaajat 1
 • Kuunkuiskaajat 2
 • Kuunkuiskaajat 3
 • Kuunkuiskaajat 4
 • Kuunkuiskaajat (kuva © YLE / Jyrki Valkama)
 • Kuunkuiskaajat (kuva © YLE / Laura Pohjavirta)
 • Kuunkuiskaajat (kuva © YLE / Laura Pohjavirta)
 • Kuunkuiskaajat (kuva © YLE / Laura Pohjavirta)
 • Kuunkuiskaajat (kuva © YLE / Laura Pohjavirta)
 • Kuunkuiskaajat (kuva © YLE / Laura Pohjavirta)
 • Kuunkuiskaajat (kuva © YLE / Laura Pohjavirta)
 • Kuunkuiskaajat (kuva © YLE / Laura Pohjavirta)

Kommentit

Kyllähän Lordin voitto

Kyllähän Lordin voitto arvattiin. Kaikkihen tiesi että jos Suomi joskun tulee voittamaan niin nyt. Koskaan ei voi oikein ennakkoon arvioida millainen artisti ja biisi sinne pitäisi lähettää... 2004 Ruslana veti sen alkuasukas-tanssin ja se oli hyvä:) In your face Lena Phillippson(ruotsin edustaja), joka väitti että väärä voitti kyseisenä vuonna. 2006 Monet uhkasivat muuttaa ruotsiin jos "saatanan palvonta-musiikkia" lähetetään. Hei come on! On sitä pahempaakin! Seuraavana vuonna viisu-fanit äänesti jotakin toiselta laidalta: Molitva eli rukous. Aivan ihana biisi:) 2008 Believe... sen kun kuulu kerran niin sit se piti kuunnella ainakin 10 kertaa lisää:) Siinä oli jotain sanoinkuvaamattoman kaunista. 2009 Nuori, komea mies joka osaa laulaa, soittaa viulua ja tekee biisejäkin vissiin. Tollanen monilahjakkuus ansaitsikin voiton! Pointti on se että kun kattoo viime vuosien voittajia, niin ne on kaikki erilaisia, Koskaan ei voi etukäteen tietää mitä kansa haluaa juuri sinä vuonna!

Eihan ne mitaan taysin

Eihan ne mitaan taysin tuntemattomia olleet. Susan ja Johanna on kummatkin Varttinan riveissa olleet jo vuosia, eli Suomalaisen kansamusiikin eliittia (esiintyivat Yleisurheilun MM-Kilpailujen avajaisissa 2005), ja ovat myos ulkomailla arvostettuja kansanmusiikkipiireissa, tehneet mm. musiikkia Taru Sormusten Herrasta musikaaliin Lontoossa. Kuunkuiskaajat olivat kokoonpanona uusi ilmestys, mutta esityksesta kylla huomasi vuosien esiitymiskokemuksen.

Sita paitsi Suomihan on nimen omaan lahettanyt tunnettuja artisteja viisuihin viime vuosina: Jari Sillanpaa, Lordi, Hanna Pakarinen, Terasbetoni, Waldo's People....

Kaikilla useampi kulta ja platinalevy takanaan ja Waldo's People:sin kohdalla viela muutama hitti ulkomaillakin. Minka kaliberin artisteja tasta joukosta sitten puuttuu, jos nyt jatetaan laskusta pois HIM, The Rasmus ja Nightwish.....

Miksi kaikki

Miksi kaikki tuikituntemattomat pääsevät aina eutoviisuihin? Ei sillä että Kuunkuiskaajista en pitäisi, hyvät lauluäänet hän heillä, mutta en ikinä ollut kuullukkaan sellaisesta artistista :D Ja vaikka en Anna Abreun musiikista piittaa ja pidä, niin olisihan se kai ihan kohtalainen kisoihin =)

Ei enää Euroviisuja. Kisat

Ei enää Euroviisuja. Kisat ovat ihan turhat eikä Saksan voittokappale muistu mieleen enää vuoden päästä. Suomen ei enää tarvitse osallistua koko kisaan, Tv-lupamaksut menevät turhuuteen. Suomi ei voita enää eikä ole edes tarvetta. Voitaisiin järjestää muitakin viisuja kuin Euroviisut. Suomen tämän vuotinen kappale kuuluu ja täytyy esittää Kaustisten kansanmusiikki festivaaleilla - sinne se kuuluu varmasti - ei Euroopan hittimarkkinoille (jos Euroviisu kappaleista tulee hittejä)

Upea esitys

Upea esitys Kuunkuiskaajat.Te olette ammattilaisia.Varmasti saatte näistä kisoista eniten esiintymiskutsuja ympäri maailman.

tää oli kauhee.... se joka

tää oli kauhee.... se joka laulaa ensimmäisenä kuulostaa iha ku sil olis jotai tuskii

Täytyy taas todeta: emme

Täytyy taas todeta: emme ole musiikkimaa. Sibelius oli ainoa.

Kuolisin häpeään jos Anna

Kuolisin häpeään jos Anna Abreu lähtisi edustamaan Suomea. Asia on jokatapauksessa niin, että hyvät ja muutenkin menestyneet suomalaiset artistit eivät lähde yleensä pilaamaan mainettaan.

Ei anna abreu tule

Ei anna abreu tule Euroviisuihin ja pilaa sillä mainettaan hyvänä laulajana. jos se saa muutenkin rahaa, niin miksi ryhtyä tälläiseen hömpötykseen.

tai ehkä annan biisi

tai ehkä annan biisi impatient. sillä vois pärjätä, kaunis kappale ja hyvä laulaja :)

Toivoisin että anna abreu

Toivoisin että anna abreu valittaisiin ensi vuonna suomea edustamaan. anna kappaleella capital c = finaalipaikka suomelle !
olis kiva nähä tollasta kunnon nykymusaa euroviisuissa, josta eurooppakin voisi pitää.

anteeksi jos aiheutan

anteeksi jos aiheutan mielipahaa, mutta jos rehellisiä ollaan niin kaksi sinnetänne koikkelehtivaa taustalaulaja(tanssijaa???) ei ole show . Jos juttu oli se hanuri niin sen pitäisi olla paljas!

Kuunkuiskaajat on ihan

Kuunkuiskaajat on ihan hyvä, mutta vähän arvasin että sillä ei oikein pärjää, olisin kyllä luullut että finaaliin olisi päästy. Mutta Anna Abreun on minunkin mielestäni paras seuraava edustaja. USAssakin oli listoilla vähän aikaa sitten. :)

Anna Abreu on ehkä paras

Anna Abreu on ehkä paras mahdollinen seuraava viisuedustaja suomelle, että saataisiin toisen kerran suomeen viisut, sillä anna abreun musiikki puree ehkä parhaiten eurooppalaisten makuun. tälläiset riippakinttu juntti einarit kuunkuiskaajat oli niin väärä valinta suomea edustamaan. Haloo Suomi !

Ripaskatanssijat, Tatjanat

Ripaskatanssijat, Tatjanat ja Ludmilat olisi sopineet taustalle hyvin.
Siis suoraan kansanmusiikkia Venäjän karjalasta.

Oli kerrankin kiva katsella

Oli kerrankin kiva katsella kun ei tarvinnut hävetä Suomen esiintyjien puolesta omassa olohuoneessaan istuen iltamyöhään...

Esiintyjille tämän vuoksi iso käsi. Hoiditte homman hyvin!
Biisi ei vain kantanut.

Susan ja Johanna olivat

Susan ja Johanna olivat muusikkoina ja esiintyjinä omaa luokkaansa viisuissa, mutta Euroviisuissa ratkaisevat ulkomusiikilliset asiat. Siksi tulos ei yllättänyt, vaikka muuta toivottiinkin. Mutta onpa hienoa, että pienestä Suomen kansasta löytyy näin tasokkaita esiintyjiä lähetettäväksi maailmalle! Kaikkea hyvää Kuunkuiskaajille! Oli hauska tutustua ja jatkossa pyrin pääsemään keikoillenne, jos suinkin mahdollista!Hyvää kesää!3

kuunkuiskaajat olivat

kuunkuiskaajat olivat loistavia. ei ole heidän vikansa, jos ei maailma ymmärrä. Pää pstyyn ja eteenpäin, eurooppa tässä häviää, ette te. Kiitos.

Kreikka jatkoon??!!! Kuinka

Kreikka jatkoon??!!! Kuinka mälsää että vaivautuneet kreikkalaisesiintyjät pääsi finaaliin ja Suomi ei. Olemme liian kunnollisia. Oltiin ainakin 5 kertaa paremmat kun he.

Voi harmi!

Kaikesta huolimatta, hieno

Kaikesta huolimatta, hieno esitys, ihan ok!! Ei selitellä, me olemme fksuja! Kiitos Kuunkuiskaajat! Hyvä Suomi!

Hyvin Marco Bjuström

Hyvin Marco Bjuström valitsi meille hienon esittäjän! Olipa hyvä, että Eläkeläiset tippu. Hienosti pärjättiin!

eihän kaikkia voi

eihän kaikkia voi miellyttää. tosin luulen ettei nää tule pärjäämään euroviisuissa, pitäisi olla ehkä enemmän joukosta erottuvia

Viulistihan oli Maria Baric?

Viulistihan oli Maria Baric? Tuttu tyttö =)

Tämän illan paras esitys

Tämän illan paras esitys oli Kuunkuiskajat! Hieno meininki ja yleisö oli kovasti mukana.

Hyvä Suomi!

Olen huomannut vuosien

Olen huomannut vuosien varrella vaikka euroviisuihin lähettäisi kuinka kivan kappaleen hyvänsä,niin aina
on narisijoita,

”Kerrankin kaikki

”Kerrankin kaikki loksahtaa kohdalleen. Kertakaikkisen hieno esitys.
Kaunista katsella ja kuunnella, ja aivan fantastinen
lavakarisma teillä molemmilla. Kiitos!”
Rauli/1.2. 2010/Kuunkuiskaajien sivulla 14

ei tuu pärjäämään

ei tuu pärjäämään viisuissa, koska piisi on suomen kielinen

HYVÄ TYTÖT! Laulakaa ne

HYVÄ TYTÖT! Laulakaa ne muut suohon!

Dream on. Onko tämä joku

Dream on. Onko tämä joku sisäsiittoinen homovitsi.
Kulu sarjaan Nokia, Finnair ja Korkeasaaren Jokerit

Mielestäni kappale on ihan

Mielestäni kappale on ihan OK KANSANLAULUKSI. Ei tule pärjäämään viisuissa.

Suomen koululaiset

Suomen koululaiset näyttivät tänään mallia Euroviisumenestykseen Kuunkuiskaajille. Juuri äsken päättyneessä kilpailussa internetissä Suomi sijoittui kuudenneksi 120 pisteellä koulujen omissa Euroviisukilpailussa, Schoolovision-tapahtumassa. Kilpailun voitti Islanti ja siihen osallistui 34 maata Euroopasta.

Kilpailutulokset ja kappaleet löytyvät osoitteesta:
http://schoolovision2010.blogspot.com/

Ymmärrän kyllä että

Ymmärrän kyllä että RÄMPPÄMUSAAN ainoastaan pinttynyt kansankerros ei esityksestä pidä,mut omahan on asianne.Kaikkien aikojen suurimmat flopit jotka on voittaneet viisut on Udo Jyrgens ja Lordi.Eivät siis musiikin keinoin.Lordin jälkeen astui kuvioihin tuomaristo sivistämään ja monipuolistamaan sekä ohjailemaan kansojen makua ettei mene aivan lapsellisiin hullutuksiin.

Aki on just sopiva tuohon

Aki on just sopiva tuohon esitykseen.Omaa hyvän äänen ja ulkoisesti hyvä tyyppi.Tuo esitys ei kaipaa huippuhyvää ääntä keneltäkään.Esitys kertoo tanssiteatterin keinoin tavallisen Karjalais-kansan pienestä ilottelusta.Siinä on esityksen tenho.

Muistakaa kommentoidessa,

Muistakaa kommentoidessa, että henkilökohtaisuuksiin asti ei saa mennä. Kaikista ei tarvitse pitää ja kaikenlaisia mielipiteitä sallitaan, mutta muista hyvät käytöstavat, vaikka anonyyminä saatkin kommentoida. Kiitos!

Aki Eronen Suomen paskin

Aki Eronen
Suomen paskin laulaja. Veti " Tartu Mikkiin ohjelmassa kaikki biisit nuotin vierestä!" Eikö Suomella ole varaa lähettää kunnon
taustalaulajia viisuihin?

Ei kyllä iske sitten

Ei kyllä iske sitten millään. Jossakin euroviisujen esikatselu ohjelmassakaan tästä ei tykätty...

Valitan, kamala kappale. Ei

Valitan, kamala kappale. Ei päästä finaaliin, mutta kai Yle säästää näin kun ei ole pelkoa loppukilpailun järjestämisestä.

Hävettää ja aika pahasti.

Hävettää ja aika pahasti. Mä olen ihan samaa mieltä sen kommentoijan kanssa, että Suomi vain tulee apinoiden perässä, eikö mene kaaliin että viulujutut on menneen talven lumia. Persoonallinenhan tämä kappale on, mutta hyvällä vai pahalla tavalla, se on jo ihan toinen juttu. Joka tapauksessa tsemppiä tytöille ja tehkää parhaanne.

Niin ja Pääkaupunkiseudun

Niin ja Pääkaupunkiseudun METRO- lehdestä lukemani Susanin kommentti siitä, että haitariin olisi hienoa saada Suomen lippu sen ollessa "avattuna" täydessä mitassaan olisi aivan upeaa!! Toivottavasti se nähdään tiistaina!

Hei! Haitarisoolon hurraa-

Hei! Haitarisoolon hurraa- ja juhlahuudot takaisin! Samanlailla kun oli Suomen karsinnoissa. Se tuo biisiin voimaa ja tempaisee yleisön mukaansa. Nyt harjoituksissa ne oli jätetty pois. Koreografia on ihan OK.

Klo 22.37.Onneksi et ole

Klo 22.37.Onneksi et ole ammatiltasi Koreograafikko tai Visuaalisoija,menis kaikki pieleen viimesenpäälle.Voihan sitä korostaa itseään noinkin.Ammattilaiset ovat olleet asialla vaatetuksen suhteen ja onnistuneet täysin.

Toivottavasti Suomen 2.

Toivottavasti Suomen 2. harjoituksen asusteet eivät olleet Kuunkuiskaajien varsinaiset esiintymisasut.

Tytöillä äitiysmekot päällä, ei näytä hyvältä kameraan.
En pitänyt myöskään tanssijoiden asusteista, pojilla
" kaulaan asti napitettu " olemus. Pukujen värit valkoinen-beige sensijaan hyvä yhdistelmä.
Poikien koreorafia näytti aluksi "jumpalta". Välillä taas koreografiaa ehkä liikaakin. Mielestäni katsojan huomiota ei pitäisi jakaa liiaksi. Tanssikohtaus, taustalaulajan voltti sekä toisen tytön syliin-nosto hyvä, mutta ehkä viulunsoittajan olisi syytä pysytellä enemmän paikoillaan. Kaikki riippuu tietysti kuvakulmista.

Kappaleena Työlki ellää saattaa olla joidenkin mielestä liian tavanomainen ja yksinkertainen euroviisulavalle. Siksi onkin hyvä että mielenkiintoa pidetään yllä myös koreografian avulla.

Kyllä taso on laskenut

Kyllä taso on laskenut sitten Lordin...

Kuunkuiskaajien

Kuunkuiskaajien viisuharkoista. Äimistyneenä katsoin miten niitä miestaustalaulajia alettiin nostamaan esiin siinä showssa, mitä ei mielestäni missään tapauksessa nyt pitäisi alkaa tekemään.

Laulajat Susan ja Johanna ovat loistavia, mutta nämä taustalaulajat junttimaisine adidaksen lenkkeilytakkeineen voivat hyvinkin pilata koko shown. Susanin ja Johannan tulisikin esiintyä tiiviisti yhdessä ja taustalaulajat ovat taustalla kuten pitääkin! Toivottavasti nämä harkat eivät olleet vielä lopullista koreografiaa.

Hyviä esiintyjiä ovat. En

Hyviä esiintyjiä ovat. En missään nimessä häpeä kun osaavat esiintyä noin karismaattisesti.

Miten jotakuta voi

Miten jotakuta voi hävettää se millainen kappale euroviisuissa maatamme edustaa?? Se jos mikä on sitä suomalaista mentaliteettia... hohhoi! Muutenkin ärsyttää sellainen rakentava kommentointi 'tää on taas täyttä skeidaa'-linjalla. Toivotte tietysti vielä huonoa sijoitusta, mokomatkin! Itse pidän tästä koko ajan enemmän ja toivon todellakin menestystä Kuiskaajille!

Kyllä taas kerran

Kyllä taas kerran hävettää, et Suomelta tulee jälleen tämmönen biisi viisuihin. Ei näillä vaan pärjää maailmalla...

Mahtavaa Sussu ja Jossu!

Mahtavaa Sussu ja Jossu! Olette ylpeästi suomalaisia ja minä olen ylpeä teistä! Ihan sama, ymmärtääkö muu Eurooppa biisiämme - jos eivät, se on heidän häpeänsä. TEITÄ ei tarvitse hävetä! Hyvä Suomi!!!!

Jälleen kerran Suomi tulee

Jälleen kerran Suomi tulee pettymään... hirveätä settiä sitä laitetaanki viisuihin. Toivottavasti ei pääse finaaliin asti, ni kehtaa finaalin katsoa.

Tääkö on parasta mihin Suomi pystyy?

Hurmaavia tyttöjä! Aitoa

Hurmaavia tyttöjä! Aitoa energiaa ja esiintymisen iloa!