osat 1-6   ::   ystäväni   ::    kyssäreitä & tunnustuksia   ::    palaute   ::   Laura   ::   Laura kesäleirillä:: L A U R A ::
osat 1–6
15.10.2008 alkaen
keskiviikkoisin kello 20.30

:: L A U R A
:: 
:: k e s ä l e i r i l l ä ::
osat 1–6
26.11.2008 alkaen
keskiviikkoisin kello 20.30
YLE TV2

YLE NUORTEN OHJELMAT

  ::  KYSSÄREITÄ
  Laura  Jenna  Niko  Tauski  Marko  Pierre  Pauli
  Tytti
  Ronja  Tuija Lehtinen  Laura Joutsi 


  ::  TUNNUSTUKSIA

  L A U R A   J O U T S I
 
Laura Kesäleirillä -sarjan ohjaaja


Muistoja Laura kesäleirillä -sarjan kuvausajalta?
Kuvausaika oli intensiivinen, kiireinen ja hauska. Oli mahtavaa saada tehdä töitä ammattitaitoisen ryhmän ja rohkeiden ja erinomaisten näyttelijöiden kanssa. Parasta oli, kun jokin vaikea kohtaus onnistui. Silloin tuli sellainen tunne, että me (näyttelijät ja kuvausryhmä) onnistuttiin yhdessä.

Mitä asioita painotit ohjatessasi nuoria näyttelijöitä?
Tärkeintä näyttelijäntyössä on läsnäolo. Huumori syntyy dialogista ja rytmistä, koskettavuus läsnäolosta. Etukäteen jännitin, että jos en itse uskalla olla läsnä kuvaustilanteessa, niin en pysty vaatimaan sitä näyttelijöiltäkään. Onneksi uskalsin.

Miten tv-sarjan ja elokuvan ohjaaminen eroavat toisistaan?

Tv-sarjan ja elokuvan tekeminen eroavat mm. siinä, että elokuvan tekemiseen on enemmän rahaa ja aikaa. Päivässä kuvataan valmista materiaalia tv-sarjaa varten kaksinkertainen määrä elokuvaan verrattuna. Itse pidän myös tv-sarjojen notkeasta ja nopeasta tekotavasta. Kun materiaali, jolle kuvataan, ei ole elokuvien arvokasta filmiä, niin tekniikasta ei tule kahletta ja improvisaatio on automaattisesti mahdollista.

Tämänhetkiset harrastuksesi?
Vapaa-aika vilahtaa perheen kanssa. Ihan omalla ajalla luen kirjoja, katson leffoja, tapaan ystäviä ja laiskottelen.