yle.fi


 

 

 
 

 

 
 

Leikkaus ja jälkityöt

Matka kohti ensi-iltaa

Ennen kuin punaiset matot rullataan auki ja astellaan ensi-iltagaalaan, on mediatyöryhmällä ja heidän opettajallaan vielä muutamia tehtäviä ja järjestelyjä suoritettavana. Ne vievät oman aikansa, mutta ovat tuiki tärkeitä asioita, joita ei aina muista kuvausten tiimellyksessä. Tällaisia asioita ovat muun muassa riittävä aika leikkausta varten, palaute ja töiden tallentaminen.

Tehtävät ja järjestelyt:


ikoni_harjoitus

Leikkaus

Moni kerronnallinen elementti luodaan leikkausvaiheessa. Mikäli aikataulu ja tekniset resurssit antavat myöten, kannattaa leikkaaminen tuoda esille omana kokonaisuutenaan.


ikoni_harjoitus

Tekniikka

AV-mediatuotannoissa ollaan siirtymässä analogisista laitteista digitaalisiin. Digitaalisuus nopeuttaa av-materiaalin prosessointia.


ikoni_harjoitus

Julkaisu- ja tallennemuodot

Julkaisu- ja tallennemuodoissa olennaista on yhteensopivuus. Jos haluat katsoa työn luokan televisiosta, se tulee tallentaa mediaan, johon löytyy median avaava nauhuri tai soitin.


ikoni_harjoitus

Valmis työ

Valmiin työn esittäminen on tärkeä osa tekemistä. Usein kannattaa irrottaa luokan kesken tehtävä töiden esittely ja yleisölle tarkoitettu ensi-ilta hieman ajallisesti toisistaan.


ikoni_harjoitus

Palaute

Luokassa pidettävällä palautetunnilla palaute tulee antaa taitavasti. Työskentelyn päämäärät toimivat töiden arvioinnin lähtökohtana.


 
 

Poimintoja  

opepallo

Varkaat tiedon valtatiellä

Internet on kaikessa laajuudessaan sekä hyödyllisen että myös täysin tarpeettoman tiedon aarreaitta. Tiedon käyttämiseen on jokaisella ... Lue lisää