Äiti, muista bailata!

Bailasin viimeksi vuonna 2007, ennen kuin tulin raskaaksi. Surullista, mutta totta. Niinpä viime perjantaina oli aika ottaa vahinko takaisin. Tyttöporukalla ja hyvällä sykkeellä. Ja totesinpa vain, että KUKAAN ei ole kiitollisempi pääsystään kevätlaitumelle, kuin villivarsan lailla baariin ja tanssilattialle kirmaava äiti. Kun hän on kerrankin saanut lastenhoitajan sekä selvinnyt lähtönsä aiheuttamasta tilapäisestä huonosta omastatunnosta, onkin aika unohtaa huolensa ja BAILATA.

Mitä äidin bailaaminen sitten on ja miten se eroaa perheettömän biletyksestä?

Ennen kaikkea se on henkistä irtiottoa perheestä, äidin roolista, arjesta ja niin edelleen.
Eikä sen välttämättä tarvitse olla räkä poskella bailaamista, vaikka sellaistakin olen kuullut - tapahtuu.

Joillekin siis bailaaminen on tanssimisen synonyymi, joillekin ryyppäämisen, kukin tyylillään. Äitimaailmassa yksi biletystunti vastaa viittä. Tarkoitan tällä sitä, että äiti pystyy ottamaan ilon irti hyvin paljon tehokkaammin ja pienemmässä ajassa, sillä hän - vain HÄN tietää, mikä helvetti häntä seuraavana päivänä odottaa, jos hän ei mene ajoissa nukkumaan.

Baari-illan (ja kännisten ääliöiden) jälkeen osaa todellakin arvostaa omaa turvallista perhe-elämää ja tylsiäkin rutiineja. Kun on illan kuningatar karaokebaarissa,  jaksaa taas heilua rätin kanssa ”täydellisenä” kotirouvana.

Sen voimalla jaksaa taas katsoa vierestä, kun osaksi sohvakalustoa sulautunut aviomies pelaa tietokonepelejä.  Jaksaa hymähdellä ymmärtäväisesti hänen lämmintä ja syvää, lähes uskonnollisen harrasta suhdettaan kaukosäätimeensä.

Normaalistihan se ÄRSYTTÄÄ niin, että tekisi mieli tunkea välillä koko kapistus, sanonko minne? KAUKOSÄÄTIMELLE mies kyllä jaksaa antaa hellää huolenpitoa, pyyhkiä sen pölyistä, sivellä sen pintaa. Vastalahjaksi tuo mainio kapistus vie miehen mitä lumoavampiin maailmoihin, suuriin urheiluvoittoihin. Ja sinä katselet katkerana vierestä miettien, miten jaksoit pukeutua pitsiunelmaasi. Äh, ei kannata, lähde tanssimaan!

Yhteenvetona siis viisi syytä, miksi äidin kannattaa bailata:

  • Bailaaminen vähentää stressiä
  • Välillä on kiva itsekin taantua vaippaikäisen tasolle
  • Itsetunto  ja satunnaisten oivallusten taso nousee
  • Tulee halvemmaksi kuin psykiatrilla käynti
  • Jaksaa katsella laiskanpulskeaa aviomiestä

Keksi itse lisää. Ja muista seuraavana päivänä nauttia valkosipulilla höystetty vuohenjuusto-mozzarella-rucola-oliivipitsa. Tai mitä ikinä mielesi halajaakin.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

onnenongintaa

Mia Malmin blogi Onnenongintaa. Kuva: Yle

Mia Malmi on 38-vuotias helsinkiläinen toimittaja, joka on koonnut Hullu akka! Kirjoituksia naiseuden pimeältä puolelta -teoksen. Onnenongintaa-blogissa Mia seikkailee henkisen kasvun, hyvän ruuan, liikunnan ja ihmissuhteiden viidakossa - vähän kieli poskella.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä