Onni kotiin osamaksulla

Vuosi vaihtui, mutta yksi asia pysyy samana. Nimittäin naistenlehdet, jotka tyrkyttävät meille onnen avaimia joka viikko. Heidän mukaansa me siskot saavutamme tasapainon mm. seuraavilla vinkeillä:

1. Kuuntele kehoasi

2. Lopeta suorittaminen

3. Kuuntele sisintäsi

4. Downshiftaa eli vähennä töitä ja lisää vapaa-aikaa

5. Ole armollinen itsellesi

6. Syö puhdistavaa ruokaa

Mitä tämä kaikki tarkoittaa? Päätin kokeilla.

Kuuntelin kehoani. Se EI selvästikään halunnut lenkille, joten olin itselleni armollinen ja jäin löhöämään kotisohvalle. En jaksanut tarttua keskeneräiseen artikkeliini, pestä tiskejä, enkä korjata lapseni legoja lattialta, joten täytin downshiftaamisen, vaan en homingin (=kodissa siivoilu ja puuhastelu) määritelmää tehokkaasti.

Otin esiin puhdistavat goji-marjat ja kaakaopavut. Lopputulos: Syljin helvetin pahanmakuiset napot suustani ja pistelin kuin huomaamatta poskeeni Fazerin 200g marjasuklaan Greyn Anatomian uskomattomiin ihmiskohtaloihin eläytyen. Menin nukkumaan sokerihumalassa ja naama turvoksissa.

Seuraavana päivänä päätin kuunnella sisintäni. Hieman epäonnistuneen meditaation jälkeen menin nettiin. Tiesittekö muuten, että Juicy Couturen veluuriverkkareita voi tilata netistä osamaksulla? Kyseiset verkkarit maksavat Stockalla peräti kolminkertaisen hinnan. Netistä saan siis onnen kotiini halvemmalla, helpommalla ja suoraan autuuden lähteiltä.

Sisäinen ääneni käski tilata ne verkkarit välittömästi.

Klikkailun päätteeksi kehoni ja aivoni HUUSIVAT raitista ilmaa, joten karautin lenkille. Kotimatkalla endorfiinit jylläsivät aivoissani ja tajusin, että onni on koko ajan ulottuvillani. Kysyin itseltäni, miksi sitten en saa tyydytystä? Tajusin monen muun lailla eläväni kroonisessa stressissä, olevani oudosti onneton ja epämääräisesti masentunut. Ja täyttäväni elämäni tyhjyyttä tavaroilla ja naistenlehtien vinkeillä.

Olen kenties tyytymätön, mutta se ei välttämättä ole huono asia. Kaikki luovuus ja ihmiskunnan kehityshän kumpuaa tyytymättömyydestä. Vain siten voimme mennä ihmisinä ja kansoina eteenpäin. Mutta ensin pitänee saada ne Juicy Couturen verkkarit. Toimitusaika on kaksi viikkoa, kuinka jaksankaan ODOTTAA?

Tartuin myös muutamaan elämänhallintaopukseen. Parhaaksi niistä osoittautui Läsnäolon voima, jossa filosofi ja kirjailija Ekhart J. Tolle opettaa, kuinka tärkeää olisi keskittyä läsnä olevaan hetkeen. Ihmisellä on taipumus elää menneessä tai tulevassa, sillä hänen mielensä luo jatkuvasti aikaa, jota ei ole.

On vain tämä hetki. Tolle erottaa toisistaan egon, eli mielen sekä olemisen, eli oikean itsen. Hän puhuu mielen sairastumisesta ja siitä, kuinka olemme unohtaneet todellisen olemuksemme. Yhteiskuntamme ikävä kyllä tukee nopeatahtista mielen varassa elämistä. Syvällä meissä uinuu kuitenkin todellinen itse, joka on tyyni ja vapaa mielen kahleista. Kun mielen mekastus saadaan hiljenemään, päästään läsnäolon tilaan, jota kirjassa kuvataan syvän onnen tilaksi. Tilaan päästään tyhjentämällä mieli ja tekemällä erilaisia yksinkertaisia meditaatioharjoituksia.

Lopputulos: Toteutin naistenlehtien ja Tollen tarjoamat vinkit. Olin hetkittäin onnellinen, välillä uin synkemmissä vesissä, köyhdyin 300 euroa ja lihoin 200g. Oli kuitenkin hervottoman hauska ja elämänmakuinen viikko, jonka kruunasin juomalla uudenvuodenaattona samppanjaa hyvässä seurassa.

Mitä sitä paitsi tapahtuisi, jos tavoittaisimme täydellisen, rikkumattoman onnen?

Ei olisi enää mitään tavoiteltavaa. Ihmissuhteet olisivat harmonisia ja elämä täydellistä.

KUKA SELLAISTA KESTÄISI?!

Mia Malmi: Onni kotiin osamaksulla.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

onnenongintaa

Mia Malmin blogi Onnenongintaa. Kuva: Yle

Mia Malmi on 38-vuotias helsinkiläinen toimittaja, joka on koonnut Hullu akka! Kirjoituksia naiseuden pimeältä puolelta -teoksen. Onnenongintaa-blogissa Mia seikkailee henkisen kasvun, hyvän ruuan, liikunnan ja ihmissuhteiden viidakossa - vähän kieli poskella.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä