Keskeneräisten käsitöiden kohtalot

Keskeneräinen käsityö. Kuva: Seija Köykkä

Puoli seitsemän -ohjelma kerää parin viikon ajan ihmisiltä kuvia kesken jääneistä käsitöistä. Osallistu kuvakilpailuun 12.11.2010 asti. Julkaisemme Puoli seitsemään lähetetyistä käsityökuvista parhaat kuvagalleriassamme. Olotilaan voi lähettää kuvia ja tarinoita myös Ps:n kisan jälkeen (olotila(at)yle.fi).

Kuvien avulla pyritään helpottamaan keskenjättämisen tuskaa ja huonoa omaatuntoa. Tämä on terapeuttista ja hauskaa vertaistukea: monella muullakin jäävät käsityöt kesken, eikä se ole niin vakavaa! Oikeastaan kukin työ kantaa mukanaan myös tarinaa.

Keskeneräisten käsitöiden kuvakilpailuun osallistunut Anna-Kaarina Moilanen kertoo kiinnostavan tarinan omasta, kylläkin ainoasta, kesken jääneestä käsityöstään:

- Työstä piti tulla itselleni pörröhkö vaaleanpunainen kihlajaismekko 1970-80-luvun vaihteessa. Mies katosi, samoin into kutoa hengenohkaista kudinta! Kaksi "rintalappua" sain aikaiseksi - takaosa jäi kesken. Villamekon mallin sain Kaliforniasta ostamastani 1000 Pattern for women -käsityöoppaasta. Senso-lankaakin on vielä jäljellä kahdeksan avaamatonta kerää.

- Kaikki muut käsityöt olen loppuunsaattanut. Ja niitä on ollut paljon, mukaan lukien elämästäni kertovat, kangaspuilla kutomani viisi kuvakudosta, jatkaa Anna-Kaarina Moilanen.

Minna Pii aloitti tyttärelleen ihanan villatakin 21 vuotta sitten:

- En kai vieläkään haluaisi tunnustaa - mutta kyllä, tämä on jäänyt kesken! Helmineuleinen alku on ollut sen verran tunteellinen ja isotöinen, etten ole raaskinut sitä oikein purkaakaan. En tiedä mitä se odottaa.

Tessa Tammilinna tekee paljon käsitöitä, kudontatyöt vaan jäävät usein kesken eri syistä.

- Pääasia kuitenkin on, että käsille löytyy jotain puuhastelua tv:tä katsellessa.

Taimi Tuiskulla on jäänyt kesken muun muassa omat sukat, villapaita ja kaulaliina, mutta nyt on taas uusi idea mielessä:

- Ostin eilen kirjavaa lankaa kaksiin polvisukkiin, joiden pitäisi valmistua jouluksi, joten kiirettä pukkaa.

Ja saattaapa nämä keskeneräiset luomukset innoittaa myös kokeilemaan uutta tai aloittamaan uuden käsityön, tuunauksen tai isommankin rakennelman.

Tässä osa kisaan lähetetyistä kuvista. Julkaisemme lisää valokuvagalleriassa pian!

Kiitos kaikille osallistuneille - aivan upeita töitä ja hauskoja tarinoita.

kommentit

80-luvun alkupuolella aloitin villapaidan kutomisen silloiselle poikaystävälle, joka jäi ja villapaita edelleen kesken jossain kaapin kätköissä. Hoikka poika, kun se ei mahtuisi edes (jos valmistuisi) parikymppisille pojillenikaan.
Onneksi valmiiksi on tullut monia villapaitoja ja sukkia mm. aviomihelleni.

>Marianna Ke, 2010-11-10 11:13

Mahtavaa. Laita kuva tulemaan Marianna!

>vlehtonen La, 2010-11-13 19:52

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä