Keskeneräiset käsityöt

Käsityö joka jäi heti kesken. Kuva: Olotila

Moni käsityöharrastaja tietää kokemuksesta, että kaikki käsityöt eivät koskaan valmistu, vaikka kuinka yrittäisi. Jotkut keskeneräiset työt kulkevat mukana todella pitkään - saattaapa keskeneräisiä töitä joskus jopa periytyä seuraavalle sukupolvellekin.

Keskeneräiset

Jossain vaiheessa sinisilmäisimmänkin käsityöharrastajan pitäisi hyväksyä se, että keskeneräisestä työstä tulee kesken jäänyt ja sen voisi jo purkaa tai laittaa kiertoon. Itselläni jäi kankainen lippusiima pahasti vaiheeseen jo vuosia sitten, ja nyt vihdoin uskoin, että en saa sitä ikinä tehtyä ja tilkkupalat päätyivät roskiin. Ja autotallissa odottaa vieläkin maalausta viime kesänä hiotut tuolit, saankohan ne maalattua ensi kesänä?

Puoli seitsemän -ohjelma haluaa helpottaa käsitöihin liittyvää luopumisahdistusta keräämällä valokuvia keskeneräisistä käsitöistä. Ehkäpä näin myös autetaan pääsemään niistä eroon, lopultakin!

Lähetä kuva ja lyhyt tarina 12.11. klo 12 mennessä keskeneräisestä rätti- tai puukässätuotoksestasi sähköpostiin: ps(at)yle.fi 

Kuvia esitetään Puoli seitsemän -lähetyksissä ja julkaistaan myös Yle Olotilassa.

Puoli seitsemän -ohjelman käsityöraati valitsee marraskuun lopulla käsityöharrastajien lähettämien ehdokkaiden joukosta kolme parasta keskenjäänyttä työtä. Työt lähtevät käsityöammattilaisten arvioitavaksi, ja parhaasta tuunataan vielä jotain aivan uutta.

 

Puoli seitsemän toimittaja Hannamari Hoikkala paljastui myös keskeneräisten käsitöiden tehtailijaksi. Katso insertti:

Puoli seitsemän TV1 tiistaista perjantaihin klo 18.30 ja Yle Areena.

kommentit

Aihe hyvä, tulee varmasti runsauden pula valitsijoille, sillä keskeneräisten käsitöiden määrä voi yllättää siivotessa itse kunkin.
MUTTA! Yksi asia särähti tosi pahasti. Kun pyydät kuvia 'rätti- ja puukässätöistä'. Tosi ahdasta ajattelua! Onko todella niin, että halveksit pehmeitä materiaaleja moisella nimityksellä ja rajoitut kovissakin materiaaleissa vain puuhun? Mietis vähän!

>ällistynyt To, 2010-11-04 20:37

Kaikki keskeneräiset itse tehdyt työt käyvät kilpailuun, materiaaleja on varmasti vaikka kuinka paljon, emme halua rajata mitään. Keskeneräinen työ voi olla hattu, sukka, entisöity huonekalu, nukkekoti, matto ja mitä ikinä.
Puu- ja käsitöitä on kutsuttu kouluissa puu- ja rättikässäksi, tästä sanonta - tarkoitus ei ole vähätellä mitään lajia.

>vlehtonen To, 2010-11-04 21:08

Mielettömän hyvä aihe! Malmin kirjastossa oli kerran keskeneräisten töiden näyttely ja jokaiseen työhön oli liitetty tarina työstä. Ehdottomasti paras näyttely koko kirjastossa. Tarinat olivat pääasiassa hauskoja, muutama surullinenkin.

>Marle Ti, 2010-11-09 12:08

Loistava näyttelyidea, näköjään niitä on ollut muuallakin: http://yle.fi/alueet/lappi/2010/02/keskeneraisia_kasitoita_nayttelyssa_1....

Toivottavasti meille kartuu tänne virtuaalinen ja hieno valokuvanäyttely sekä hauskoja tarinoita.

>vlehtonen Ke, 2010-11-10 20:50

lisää kommentti

olotila

Tervetuloa Olotila-blogin oivalluksiin ja huomioihin.

Olotila-toimituksen blogissa huomioita ja oivalluksia meiltä ja muualta.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä