Kokeile kotona - näin lisäät rakkautta!

Rakkasuviikko. Kuva: Stock.xchng

Mitä ihmettä?

Olotilan testiryhmä kokeili näitä rakkaustehtäviä ennakkoon, jotta tekin uskaltautuisitte heittäytymään mukaan.

Tehtävät

  1. Keksi kultsille uusi lempinimi ja kutsu häntä sillä vähintään 15 kertaa päivän/illan aikana.
  2. Luo kultsiin avoimen kutsuva katse ja lämmin hymy - vähintään 15 kertaa päivän/illan aikana.
  3. Tee kultsille rakkausiltapala tai vastaavaa.
  4. Lähetä itsestäsi kuvia kultsille työpäivän aikana.
  5. Pukeudu ihaniin alusvaatteisiin ja vilauta niitä kultsille vähintään 5 kertaa päivän/illan aikana.

Mitä sitten kävikään?

Yllätys oli, että puolisomme tai kumppanimme eivät luulleet meitä hulluiksi vaan tulokset olivat positiivisia. Testitehtävillä on helppo tehdä toinen vähän onnellisemmaksi ja oma mielikin piristyi - rakkautta oli ilmassa ja lempeen vastattiin lemmellä: Jokunen sai myös hyvän syyn ostaa uusia alusvaatteita ja kaikkien huomiona oli, että onni on paljon itsestä kiinni. Suosittelemme tätä lämpimästi, mutta varoitamme, että tästä testistä tulee myös vähän huono omatunto - herää kysymys: Miksi en käyttäydy kultsille näin ihanasti aina?

 

Testaajien kokemuksia

  • 23-vuotias nainen, kaukosuhde. Seurustelu on kestänyt 1,5 vuotta, nyt poikaystävä asuu kolmen tunnin junamatkan päässä. Tapaamiset 2-3 kertaa kuukaudessa, viestiminen tapahtuu Facebookilla ja puhelimella.

1) Hellittelynimi:
- Harrastamme muutenkin paljon lempinimiä, söpöjä sekä naljailevia joten uusi lempinimi ei paljoa poikaystävää hetkauttanut
- Lempinimestä pidin kiinni niin Facebook-keskustelussa kuin illalla puhelimessa - hän taisi yrittää samaa sinä päivänä, niin sanotusti vastaiskuna keksimällään lempinimellä

2) Hymyileminen:
- Laitoin kesken työpäivän poikaystävälleni kännykällä kuvan, jossa hymyilin kauniisti ja katsoin avoimesti. Hän huomioi aluksi vain taustalla näkyvät verhot, mutta lopulta sain tekstiviestin jossa myönnettiin takerrellen että onpa ikävä.
- Avoimen katseen ja lämpimän hymyn luominen kameralle on todella haastavaa, todennäköistä on että päätyy näyttämään teennäiseltä tai ääliöltä.

3) Rakkausiltapala:
- Koristelin nimikirjaimin kaksi keksiä sokerikuorrutteella, sekä yhden jossa oli sydän - postitin ne jotta ne olisivat perillä oikeana päivänä. Keksien lisäksi laitoin kirjeeseen viestin "ajattelin piristää sinua näin" enkä ollenkaan tietoja lähettäjästä.
- Iltapala-päivänä sain viestin joka oli selvästi lähetetty suuren häkellyksen tunteissa, sain kehuja kuinka ihana olen ja monta rakkauden tunnustusta. Poikaystävä varmisteli että onhan näistä otettu varmasti kuva ja miten keksit säilyvät parhaiten - iltaan mennessä hän oli kuitenkin syönyt ne jo.

4) Kuvien lähettely:
- Laitoin kuvia kännykällä sekä sähköpostilla.Kuvien laittaminen ihan muuten vain, ilman mitään syytä ja selittelemättä tuntui vähän hassulta.
- Kuviin ei mielestäni reagoitu sen enempää, tosin yhden kuvan selitykseksi pistin että tässä sulle parempi taustakuva - ilmeisesti se oli sitten päätynyt kännykän taustakuvaksi.

5) Vilauttelu:
- Koska kyseisenä viikonloppuna emme työasioiden takia voineet tavata, laitoin itsestäni iltasella kuvan - jälleen kerran kännykällä. Muuten en tuloksia lähde tarkentamaan, mutta puhuimme sinä iltana vähän pidempään puhelimessa.

- Kaukosuhteessakin tällainen toimii, se vaatii vain vähän kekseliäisyyttä ja etenkin jos käytössä on esim. Skype niin maailma on entistä enemmän avoinna. Jos menee useampi viikko ettei toista näe, voi olla ihan tärkeääkin pistää kuva itsestä jossain, tekemässä jotain tai vaikka ihan tekemättä mitään ajatuksella että muistatkos vielä minua. Uskon, että testiviikolla selvisimme vähemmällä tappelulla - ikävä kun sitä niin kovasti tuntuu aina aiheuttavan. Toisen huomioiminen myös vähensi ehkä sitä terävintä ikävän tunnetta.

  • 45-vuotias nainen, aviomies, kaksi teiniä.

1) Hellittelynimi:
- Päätin kutsua kultsia hunkkelipunkkeliksi. Naiivi nimi, jonka käyttö oli täysin vaivatonta! Väsyneenä kotiin tullut mies muuttui noin 7. toistokerran kohdalla erittäin hyväntuuliseksi.
- Käsittämättömän helppoa ja tehokasta. Käytin tahaltani nimeä illan aikana vähintään 20 kertaa, ei ollut hankalaa eikä herättänyt epäluuloja mistään oudosta edes perheen nuorisossa.
-Lempinimittely sai myös nimittelijän lystille tuulelle.

2) Hymyileminen:
- Nähtävästi en osaa hymyillä viettelevästi - tulee ihan tavallista hymyilyä vaan. Mutta se levisi myös perheen paikalla olleeseen teiniin. Uskon siihen tutkimukseen, jossa väitettiin jopa pakkohymyilemisen lisäävän onnellisuutta. Ja toimi siis erinomaisesti myös puolisoon. Ja tämän kanssa ihan sama kuin lempinimen - sitä pystyi helposti tekemään vaaditun määrän ja enemmänkin. Tuli oikein onnellisen tuntuinen ilta.

3) Rakkausiltapala:
- Pääsimme kultsin kanssa saman katon alle vasta iltamyöhään. Singahdin sohvalta vauhdilla, kun iltapala tuli puheeksi  - ja hunkkeli tilasi mysliä. Miten myslistä tekee rakkausiltapalan? Leikkaamalla sen päälle kuivatusta aprikoosista sydämen! Vei aikaa noin 15 sekuntia, ja ilahdutti saajaa. Naivia puuhaa ja lapsellisen kivaa. Oikein inhottaa kuinka helppoa ilahduttaminen on. Siis se, että jos se on näin helppoa, miksi sitä ei tee enemmän. Olenko laiska?

4) Kuvien lähettäminen:
- Tämä oli ehdottomasti Kokeile tätä kotona -sarjan haastavin tehtävä! Kuvat piti muistaa pitkin päivää, ja töissä kuvien ottaminen oli hieman haastavaa.
- Tämä oli ainoa tehtävä, joka herätti kumppanissa "Mistäs nyt tuulee" -kysymyksiä - mutta ei ärsytystä, ja hauskaa tuntui olevan ja sain vastakuvia!

5) Vilauttelu:
- Tajusin, että alusvaatevalintani ovat menneet viime vuosina kovasti käytännölliseen suuntaan, ja niitäkin pitsisiä tai värikkäitä vermeitä mitä on, pidän todella harvoin.
- Vilauttelu oli hieman haastavaa, mutta onnistui muutaman kerran. Jotenkin
en pysty vilauttelemaan, jos paikalla on ihmisiä joiden ikä alkaa luvulla 1....
- Tämä pienikin vilautus kuitenkin toimi, pitsin pilkahtelu otettiin vastaan ilolla, mutta kokemus loi käytännön ratkaisu tulevaisuutta varten: Vaihdan pitsin, kapeat olkaimet ja olemattomat hörhelöpöksyt päälle vasta kotona - mutta käytän niitä!

  • 33-vuotias nainen, avomies ja kaksi pientä lasta.

1) Hellittelynimi:
- Innostuin testistä heti, tosin se vaatii pientä huumoria ja leikkimieltä. Ei tätä voi ihan vakavasti kai ottaa? Ensimmäisessä hellittelynimitehtävässä käytin tylsästi sanaa kultsi, jotta en herättäisi liikaa huomiota. Kultsi-sanan mainitseminen miehelle teki vaikutuksen. Ensin hän hämmentyi että olin illalla kiinnostunut hänestä. Illalla kun katsoimme televisiota toistin hellittelysanaa monta kertaa ja sain hänet kehräämään ja paijailemaan minua. Sängyssä toivotin myös kultsille hyvät yöt useaan kertaan, mistä hän oli selkeästi hyvillään.

2) Hymyileminen:
- Hymyily onnistui hyvin, mies vain ihmetteli miten olen niin hyvällä tuulella.

3) ja 4)
- Unohdin tehdä sekä iltapalan että lähettää kuvat, mutta korvasin tämän huomiolla, pusuilla (jotka yleensä harvinaisia) ja lisäkultsittelulla. Tämä sai miehen ihmettelemään, että miten olen niin hyvällä tuulella sekä haluamaan seksiä.

5) Vilauttelu:
- Viimeiseen tehtävään skarppasin. Laitoin heti aamulla "sexyt" alusvaatteet päälle eli sen 2005 saamani pinkin setin. Päivän aikana huomasin, että setti on minulle nykyään aivan liian pieni - on aika mennä alusvaateostoksille. Kotona vaihdoin heti tavallisiin mustiini, eikä niitä sitten tullut vilauteltua.

- Rakkaustehtävät saivat minut puhumaan vihjailevasti ja huomioimaan miestäni, joten romanttinen ilta oli suunnitteilla – se jäi sitten kuitenkin toteuttamatta lasten nukutusrumban takia. Positiivista oli huomata, miten helppo on saada itsensä ja muut paremmalle tuulelle pienillä hellyyden osoituksilla.

  • 40-vuotias nainen, puoliso ja 6- ja 8-vuotiaat lapset

1) Hellittelynimi:
- Käytin tätä hetkeä varten keksimääni uutta hellää lempinimeä illan mittaan vain noin 4 - 5 kertaa. Vaikutus oli valtava. "Mikä juttu tää on?", "Mikä sulla on…?" Sitten vain tyytyväistä hyrinää ja lopulta uuden lempinimen hyväksyminen ja silminnähtävä tyytyväisyys. Vastalahjana huolenpitoa ja helliä katseita. Ilmassa selvästikin enemmän välittämistä - ja vielä aamulla valmis aamupala pyytämättä.

2) Hymyileminen:
- Heittelin pitkiä katseita ja hymyjä illan mittaan, aina tilaisuuden tullen. Välitön vaikutus! Keskinäinen kontakti oli hyvällä tasolla. Ilta oli iloisempi. Selvästi enemmän fyysistä ja psyykkistä läheisyyttä kuin ilman noita katseitani.

3) Rakkausiltapala:
- Ilmoitus erityisestä iltapalasta sai puolison lähtemään harrastuksiinsa hymy huulilla. Mansikat, ananaskirsikat, viikunat ja vaniljakastike tarjoiltuna hyvän fiiliksen kera tekivät tehtävänsä: sain kuulla olevani kaikkea mahdollista ihanaa, vielä aamullakin. Minulle tehdään koko ajan pieniä rakkaudenosoituksia vastalahjana. Onko tämä toisen huomioiminen siis näin helppoa?

4) Kuvien lähettäminen:
- Lähetin työpäivän aikana muutaman kuvan - sähköpostilla ja kännykällä. Herätti positiivista hämmästystä ja selvää ilahdusta - hyviä muistoja aivan suhteen alkuajoista. Kuviin palattiin vielä kotona.

5) Vilauttelu:
- Alusvaatehaaste jäi tekemättä - mutta testiviikon päätteeksi tunnelma oli jo sangen sameana rakkaudesta muutenkin.

 

 

kommentit

Kysymys: Miksi ihmeessä nämä kaikki ovat naisia? Yhtä hyvin mies voisi olla tässä se hellittelijä. Ainakaan tässä ei ollut miesnäkökulmaa.

>Mussukka Ke, 2011-11-23 10:29

Hei Mussukka, koetimme kovasti saada testiryhmään miehiäkin - tähän hätään heitä ei löytynyt! Nyt toivotaan niin miesten kuin naistenkin kommentteja teiltä, hyvät lukijat! Haastamme kaikki mukaan. -Ulla Olotilasta

>ullav Ke, 2011-11-23 11:24

Samaa ajattelin, aina nämä "ilahduta kumppaniasi" -jutut on pelkästään naisille, jotka muutenkin satsaavat enemmän yhteiseen hyvään. Olisi kiva, jos miehetkin joskus huomaisivat, että hekin voisivat luoda hyvää mieltä ympärilleen eikä vain odottaa, että nainen palvelee. Tylsää.

>TP Ke, 2011-11-23 12:08

Just joo. Olisipa tosiaan hauskaa saada joskus miehelle sopivaa hemmottelua naiselta. Olen ollut pari kertaa naimisissa. Yhteensä aviovuosia on kertynyt noin 25. Muita suhteita on myös muutamalle vuodelle.

Olen osannut nuo ehdotetut jutut ja paljon enemmän jo vuosia. Pelkäästään rakkausiltapaloista voisi koota keskikokoisen keittokirjan. Luulisi että nainen oppisi saadessaan nauttia hemmottelusta. Mutta, ei tosiaankaan. He uskovat olevansa niin ihania että erityiskohtelu kuuluu heille luonnostaan. Ja saahan mies nauttia hänen hemmottelustaan.

Onnea vaan kaikille pareille, jotka hemmottelevat toisiaan.

>remppamies Pe, 2011-11-25 17:48

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä