Siankärsämöllä höystetty perunasalaatti

Nurmikolla ja kukkapenkeissä kasvaa paljon maukkaita rikkaruohoja! On myös kätevää käydä hakemassa omalta kasvimaalta porkkanoita, salaattia ja vesiheinää. Alexandra ja Lee valmistivat villisalaatin, joka maistuu sekä mausteiselta että raikkaalta. Pisteeksi i:n päälle he koristelivat salaatin ruohosipulin kukilla, jotka maistuvat jopa paremmilta kuin itse ruohosipuli.

Tarvitset näitä:

  • 1 kg uusia perunoita
  • kourallinen nuoria siankärsämön lehtiä (ruohikon joukossa, ei kukkavarressa kasvavia)
  • 1 litra vesiheinää (eli pihatähtimöitä)
  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • ruohosipulin kukkia
     

Tee näin:

Leikkaa uudet perunat isoiksi paloiksi, keitä ne ja kaada vesi pois. Huuhtele ja hienonna siankärsämön lehdet ja sekoita ne kuumien perunoiden joukkoon.

Lisää oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Tee tämä perunoiden ollessa vielä lämpimiä, jotta maut pääsevät imeytymään.

Kerää vesiheinää, huuhtele ne ja pilko karkeasti. Sekoita vesiheinä jäähtyneiden perunoiden joukkoon. Koristele perunasalaatti ruohosipulin kukilla.

Alexandra ja Lee nauttivat salaatin yrttileivän ja ekologisesti tuotetun valkoviinin Bianco di Custoza Terre in Fioren kanssa.

 

Resepti Strömsön sivulla

Nokkossmoothie Strömsön ohjeella

Uusi Musta: Nooran maistuva nokkospizza

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä