Jouluisia leivoksia lasten kanssa

"Näissä leivoksissa jouluisuutta tuo paitsi "joulumausteiden" maku, myös tähän vuodenjaksoon sopiva koristelu. Lapset innostuivat näistä leivoksien koristelusta enemmän kuin pipareiden.

Sekoitin näitä leivonnaisia varten lisää punaista ja vihreää pikeeriä. Piparien pursotuksesta oli jäänyt pieniä määriä muitakin värejä joita sitten hyödynnettiin."

- Merituuli, Sillä sipuli -blogi

 

 

 

MaustekakkuJouluinen kakku, www.sillasipuli.blogspot.com
200 g voita
2 ½ dl fariinisokeria
3 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan sekaan siivilän läpi hyvin sekoittaen. Voitele tasapohjeinen rengasvuoka. kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä. Leikkaa kakku kahdeksaan osaan.

Kuorrutus
1 valkuainen
noin 225 g tomusokeria
elintarvikevärejä

Vatkaa kuorrutusta varten valkuainen ja tomusokeri vaahdoksi. Jaa erillisiin kulhoihin ja sekoita värit niissä. Jos käytät tavallani nestemäistä elintarvikeväriä, voit joutua vielä tömäköittämään väriä lisäämällä tomusokeria ja sekoittamalla sen hyvin sekaan. Laita valmiit kuorrutteet omiin pursotinpusseihinsa ja leikkaa pussin kulmaan PIENI reikä pursottamista varten.

Koristele miten parhaiten taidat. Meillä kolmioleivoksista tuli ohjeen mukaisia tonttuja ja joulukuusia, mutta aivan uniikkeja ja persoonallisia.

Jouluisia leivoksia lapsien kanssa Sillä sipuli -blogin tapaan, www.sillasipuli.blogspot.com

Takaisin sivulle Bloggausta ja kokkausta lasten kanssa

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

Pikeeri eli roayl icing tehdään valkuaisesta, tomusokerista ja sitruunamehusta. Sitä käytetään koristeluaineena. Pikeerissä erityistä on sen kovettuvuus, vaikka se muistuttaakin perinteistä valkuiaisesta ja tomusokerista valmistettavaa sokerikuorrutetta.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä