Aleksin englantilainen aamiaisleipä

"Amerikkalaisissa ruokaohjelmissa aina fiilistellään että kaikki on hyvää kun siinä on pekonia. Suklaa on hyvää kun siinä on pekonia. Kaurapuuro on hyvää kun siinä on pekonia. Pekoni on hyvää kun siinä on pekonia. Mutta ihan oikeesti kaikki on vielä parempaa kun siinä on cheddaria".

- Aleksi, Viva ciabatta! -blogi

Pekoni-cheddarleipä

250 g vehnäjauhoja
175 g vettä

Sekoita vesi ja jauhot, anna muhia puolisen tuntia. Omassa leivässäni osa jauhoista oli Sunnuntain sämpylämixiä kun jauhot oli loppu.

Käytetään siis oikeaa cheddaria, ei sitä ikkunatiivistettä joka on maustettu margariinilla ja tulee valmiina paloina. SE on helskutin pahaa eikä muistuta cheddaria kun nimeltään.

5 g suolaa
3 g hiivaa
3-4 siivua pekonia
40 g cheddaria
pari rusausta pippuria

Lisää taikinaan hiiva. Sekoita taikinaa koneella 3 minuuttia, vaivaa nopeammalla 4 minuuttia, lisää suola ja vaivaa vielä koneella. Lisää taikinaan pieneksi pilkottua juustoa ja paistettu, pienitty pekoni. Anna taikinana levätä öljytyssä astiassa noin kaksi tuntia, taikinan voi litata levon aikana pari kertaa. Nosta tunti ja paista.

Takaisin sivulle Leipää rennolla otteella
Englantilainen aamiaisleipä. Kuva: vivaciabatta.blogspot.com

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä