Leipää rennolla otteella

 - Keittiössä ei mene yleensä sormi suuhun, sanoo kaikkiruokainen Aleksi.

 vivaciabatta.blogspot.com - Aleksi. Kuva: Aleksi- Liha- ja kalaruokien kanssa ongelmana tuppaavat kylläkin olemaan valmistustavat, sen verran pitkään olin kasvislinjalla ja vähillä rahoilla.

Miksi perustit leipäblogin?

 - Leivontablogejahan netti on täynnä, mutta minun blogissani on lähinnä yksinkertaista leipää tarkoilla ohjeilla ja välillä juttua leivonnasta, sen historiasta ja muuta asiaan liittyvää. Alussa blogissa oli juttuja myös suklaasta, mutta ne ovat jääneet vähän taka-alalle, kun Suomessa myytävät laatusuklaat on kuukaudessa testattu kaikki.

Lempiraaka-aineesi keittiössä?

- Vehnäjauho on tietty se perusaines. Varsinkin hiivaleipäjauhoa puolet ja puolet tavallista on hyvä sekoitus. Mutta tämä on aika tylsä vastaus... Siispä myös juusto! Cheddaria ei voita mikään missään varsinkaan leivässä pekonin kanssa.

Mitä ruoka sinulle merkitsee?

- Tuntuu välillä merkitsevän vähän liikaakin, kun kaikki pyörii sen ympärillä jollain tavalla. Lähibaarin omistajakin tahtoo puhua leivonnasta. Vaikka ruoka on kaikessa paljon esillä, niin en kuitenkaan kokkaa mitään ihmejuttuja vaan hyvin yksinkertaisia kasvisruokia - niistä ei blogia saisi!

Bloggaamisen riemut?

- Varmaan alussa hienointa oli kun sinne alkoikin tulemaan ihmisiä ja kommentteja - ettei vaan itselleen kirjoitellut. Aina on tietty kivaa kun joku on tehnyt mun ohjeella jotain... sitä kyllä käy tosi harvoin.

No nyt tulee tilanteeseen muutos - pöytälaatikkoleipoja-Aleksin arkistoista kolme reseptiä, olkaa hyvä.

Aleksin englantilainen aamiaisleipä

Aleksin ruisrouheleipä

Aleksin suklaacroissantit

Leipää rennolla otteella

kommentit

Aleksin paahtoleipä on paras :D ja pullaohje. Opin vihdoin vaivaamaan tarpeeksi ja laittamaan hiivan kylmään nesteeseen. Kiitos!

>petrus Ke, 2011-11-09 18:35

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä