Siirappipikkuleivät

- Siirappipikkuleivät ovat lempikeksejäni, niissä on hienostunut toffeen maku. Sopivat mahtavasti teen rinnalle.

Ruokahommia-blogin Janna Kurth tarjoaa vappumenussaan siirappisia pikkuleipiä.

 

Ainekset
(kaksi pötköä ja noin 20 pikkuleipää)

75 g pehmeää voita
2 rkl ruokosokerisiirappia
½ dl intiaanisokeria
1,25 dl jauhoja (määrä ei ole tarkka - taikinan tulee olla kuitenkin muovailuvahaa löysempää)
ripaus vaniljasokeria
noin ½ tl ruokasoodaa

Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokeri. Vaahtoa siitä ei tule, mutta sellaista kuohkeaa mössöä. Lisää vatkaamisen lomassa siirappi. Ripottele sekaan jauhot ja muut. Sekoita. Taikinan tulee olla pehmeää, helposti käsillä muovailtavaa.

Tee taikinasta kaksi pötköä pellille. Paina pötköt vähän littanoiksi ja jätä niiden väliin reilusti tilaa. Paista pötköjä 170-asteisessa uunissa noin vartti. Pötköt leviävät lättänöiksi. Reunat saavat ihan vähän tummua, mutta uunista otettaessa pötköt saavat olla vielä ihan pehmeitä. Viillä veitsellä pötkö palasiksi, vinosti. Syö vähän jäähtyneinä.

 

Raikas vappumenu

Resepti ja kuvat: Ruokahommia-blogi

Siirappipikkuleivät. Kuva: Janna Kurth, ruokahommia.blogspot.com

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä