Kesäjuhlakakun blogisti kertoo

kuva: Kati Jakonen
Katin blogi on huippusuosittu Hellapoliisi. Sivuilla on paljon keskustelua, vinkkejä ja upeita valokuvia, joita Kati itse kuvaa.

- Askarteleva tätini piti omaa blogia www.maiju.vuodatus.net, ja hän neuvoi minua laittamaan kuvia ja ohjeita ilmaiselle palvelimelle pari vuotta sitten. En ollut aikaisemmin edes käyttänyt digikameraa ja ensimmäiset kuvat olivat suorastaan kammottavia, mutta into oli kova, kertoo Kati Jaakonen.

- Siitä se lähti. Ruokabloggaaminen oli minulle aika tuntematon juttu, eikä minulla ollut mitään esikuvia aloittaessani bloggaajan uraa. Viihdyin netissä muun muassa Vauva-lehden sivuilla, missä annoin vinkkejä ruuanlaittopulmien kanssa painiville äideille.

Hellapoliisilla on ollut alusta asti paljon kävijöitä. Sivut ovatkin käytännölliset ja tyylikkäät. Toki Kati päivittääkin sivujaan ahkerasti. Hän saakin paljon postia, johon vastailee kunhan ehtii.

Hellapoliisin blogissa esiteltiin ensimmäisenä Bake and Party -yrityksen maahantuomassa muotovuoassa paistettu nallekakku, josta lähti hurjaakin hurjempi villitys erikoisvuokiin ja -tarvikkeisiin. Suomesta löytyy nykyään valtaisa joukko innokkaita kotileipureita, joiden luomukset ovat suoranaisia taideteoksia.


Reseptinikkari löytää ohjeet ympäristöstään

Kati väittää, ettei hän ole näpertelijä eikä hän jaksa keskittyä kakkujen koristeluun.

- Reseptien suunnittelu on minun juttuni, hehkuttaa Kati.

- Osaan jo arvioida reseptin nähdessäni sen, onko resepti toimiva ja miten voisin muuttaa sitä. Reseptejäni löytyy muun muassa tuotepakkauksista ja reseptilehdyköistä. Työni hauskuus piilee uusien tuotteiden testailussa, sillä eihän ruuanlaitto mitään salatiedettä ole.

- Kannattaa muistaa, että jokainen kokki ja leipuri saa koulussa vain perustaidot. Mielenkiinto ja rohkea asenne kokeilla reseptejä on ratkaisevinta keittiössäkin, kannustaa Kati.

- Tuotan makeat reseptit myös Suomen Sokerin sivuille. Yhteistyö yritysten kanssa vie hurjasti aikaa, sillä jatkuvasti pitäisi luoda uutta ja tuntuu, että vuorokaudessa on aina liian vähän tunteja. Välillä tuntuu, että töitä on ihan liikaa, mutta uudet mielenkiintoiset työtarjoukset ovat ehdottomasti touhun parasta antia.

- Olen saanut blogin avulla tutustua lukemattomiin upeisiin ihmisiin ja mielenkiintoisiin yrityksiin. Verkostoituminen on tärkeää. Uusien yhteyksien avulla olen oppinut ymmärtämään paljon yritysten markkinoinnista ja toimintatavoista.

- En markkinoi Hellapoliisia itse, vaan puskaradio on hoitanut hienosti sen puolen. Autoon tosin hankin pirteän mainostarran, joten minut voi bongata liikenteestä.

Katin suosituimmaksi kakuksi on noussut mustikka-valkosuklaakakku, jonka reseptin hän lainaa Olotilalle.

­- Tyttäreni eivät juuri kakuista piittaa. Heille ovat sen sijaan suolaiset piiraat ja salaatit ovat mieleen. Jopa 3-vuotiaani syö erilaisia kasviksia rohkeammin kuin monet aikuiset.


Hellapoliisin blogiin

Mustikka-valkosuklaakakku (ohjeeseen)

Kesäjuhlakakun esittelysivulle

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä