Mustikka-valkosuklaakakku

Hellapoliisi lainasi Olotilalle reseptinsä vaativaan makuun.

Pohja
8 isoa kananmunaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostellen joukkoon. Voit halutessasi korvata osan vehnäjauhoista perunajauhoilla tai sokeroimattomalla kaakaojauheella. Iso kakkutaikina vaatii normaalia pidemmän paistoajan. Jos uunisi on tehokas, paista kakku 150 asteessa. Paistoaika voi silloin olla reilusti normaalia pidempi, jopa yli 1 1/2 tuntia.

Kun kakku alkaa irrota vuoan reunoista, on kakku valmis. Voit kokeilla kypsyyttä myös puisella tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, voit ottaa kakun pois uunista.

Kostutus
noin 1/2 l maitoa + 6 tl vaniljasokeria

Mustikkamousse
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita soseutettuna
1/2 dl vettä

Valkosuklaamousse
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Pinnalle
5-7 dl mustikoita

Kiille
3 dl vettä + 1,5 dl hyytelösokeria

Pursotus
Sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermaa tai Flora vispiä 5- 7,5 dl riippuen pursotustyllan koosta ja siitä pursotatko myös kakun pinnalle.

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Vuoraa kakkuvuoka kahdella kelmun palalla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle valkosuklaamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle mustikkamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille.

Kaada pinnalle jäiset mustikat. Kiehauta vesi kasarissa ja lisää koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu.
Nostele hetken jäähtynyt liemi mustikoiden päälle lusikalla.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota ensin kakun reunat ja sitten pinta.

Takaisin kesäjuhlakakun arviointisivulle

Kesäjuhlakakun blogisti kertoo

Miltä kakku maistuu?
Tuttuun tapaan tamperelainen pitopalvelu Makujen Laguuni leipoi kakun ja maistatti sitä asiakkaillaan, jotka lähettivät lämpimät terveisensä.

 

 

kommentit

Montako annosta tästä tulee? 8 munasta kaiketi tulee suuri kakku?

La, 2010-01-23 16:07

Hei!

Kakku on suuri ja siitä riittää 30-35:lle.
Mikäli juhlapöydässä on muutakin tarjolla, riittää jopa useammalle.

Ma, 2010-01-25 19:33

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä