Valokuvakakku marsipaanilla

Täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Hieman ennenkuin vaahto on tarpeeksi kovaa, lisää tuorejuusto. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja valuta se kerman sekaan rivakasti sekoittaen. Lisää kuumaan tuoremehuun liuenneet liivatteet. Valuta ohuena norona reippaasti kerma-tuorejuusto-valkosuklaaseoksen joukkoon.

Kostuta kakun kerrokset appelsiinimehulla ja jaa täyte kahteen kakkuväliin.

Kakku kannattaa täyttää niin, että kelmutat kakkuvuoan ja kasaat siihen nurinpäin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennenkuin kumoat.

Ristiäiskakussa vauvan valokuva

Pienen Kakkupuodin blogisti kertoo

Miltä kakku maistui?

Pohja
8 kanamunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta

 

Täyte
5 dl vispikermaa
2 prk appelsiinituorejuustoa
300 g valkosuklaata
4 liivatetta
tilkka kuumaa appelsiinituoremehua
ripaus sokeria

Päällys
800 g marsipaania (tämän alle sokericremeä tai mantelimassaa, kts. ohje)

Sokericreme
250 g suolatonta voita
1 pkt tomusokeria
2 rkl maitoa
1 rkl vaniljasokeria

Sokericreme: Vaahdota voi, lisää puolet tomusokeria ja vatkaa voimakkaasti. Lisää sitten maito, vaniljasokeri ja loput tomusokeri.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä