Lindströmin hampurilaiset

 

Pihvit:

1 pussi sipulikeittoaineksia
200 g kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
3 dl raakaa punajuuriraastetta
500 g paistijauhelihaa
2 kananmunaa
¼ tl mustapippuria
3 rkl kapriksia

Lisäksi:

hampurilaissämpylöitä
hampurilaismajoneesia
rapeaa salaattia
tomaattia
sipulia

Valmista pihvit: Kuori ja raasta punajuuret. Kypsennä punajuuriraastetta mikroaaltouunissa täydellä teholla noin neljä minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita sipulikeittoainekset, kermaviili ja korppujauho. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää korppujauhoseokseen punajuuriraaste, kananmunat, pippuri ja kaprikset. Sekoita ja lisää jauheliha. Sekoita ainekset sekaisin ja jaa noin 100 - 120 gramman pihveiksi. Paista pihvit pannulla kypsiksi.

Kuumenna halkaistut sämpylät ja täytä hampurilaiset. Tarjoa cole slaw -salaatin kera.

 

Arkiviikon ruokalista 8

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

kommentit

Ja mitäs taas tekevät mikrottomat, joita on paljon? Miten kypsäksi eli miten kauan kypsennetään pannulla / uunissa? Kun ei ole mikroa, eikä ole koskaan ollutkaan, ei ole mitään käsitystä siitä, mitä se tekee ruoalle neljässä minuutissa. Ei saisi lähteä näissä ruokaohjeissa siitä, että kaikilla on se laite, vaan aina pitäisi antaa myös ne muut vaihtoehdot mikrossa tehtäville jutuille!

>Yksi mikrottomista Ma, 2011-03-07 15:53

Ihan totta, minullakaan ei ole mikroa :) Punajuurta voi kypsyttää myös keittämällä (kokeile kun pehmeää) tai raastettuna pannulla veden kera.

>vlehtonen Su, 2011-09-04 21:22

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä