Pähkinäinen pinaatti-omenalisäke

Paista pannulla tai uunissa mieleistäsi kalaa, lohta tai esimerkiksi jotakin vaalealihaista järvikalaa. Tarjoile kalan seurana pähkinäistä pinaatti-omenalisäkettä sekä perunoita.

(ainekset kahdelle)

kourallinen cashew-pähkinöitä
tilkka oliiviöljyä
1/2 sipuli
noin 150 - 200 g tuoretta pinaattia
1 omena
mustapippuria, merisuolaa

 

Paahda cashew-pähkinöitä kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Siirrä sivuun.

Hienonna sipuli karkeasti paloiksi. Huuhtele pinaatti siivilässä. Kuutioi omena.

Kuumenna pannulla seuraavaksi tilkka oliiviöljyä. Kuullota sipulia pannulla öljyssä, kunnes se alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää sipulin seuraksi pannulle pinaatti ja omena. Sekoittele noin minuutin ajan, kunnes pinaatti on juuri ja juuri pehmennyt, mutta on vielä kauniin vihreää. Samaan aikaan omenakuutiot pehmenevät pinnalta, mutteivät vielä ehdi läpikypsiksi.

Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon paahdetut cashewpähkinät, tarjoile kalan kanssa.

Takaisin Uneliaan kokin pähkinäiseen menuhun

Lähde: Anna Kosonen, Unelias kokki -blogi

Pähkinäinen pinaatti-omenalisäke. Kuva: Anna Kosonen, Unelias kokki

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä