Lähetä kysymyksesi pakolaisleirille Vastauksia aikaisemmin esitettyihin kysymyksiin
Mistä Pako2002 -projektissa on kysymys Pako2002 -projektin yhteistyöjärjestöt
Miten pakolaisleirillä eletään?

Suomesta afgaanipakolaisille menevä apu

Suomi lupasi 10 miljoonaa euroa Afganistanin jälleenrakennukseen ja humanitaariseen apuun vuonna 2002. Viime vuonna Suomi antoi Afganistanille humanitaarista apua yli 40 miljoonaa markkaa (6,8 miljoonaa euroa).

Ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyön verkkosivut
http://global.finland.fi
Afganistan global.finlandissa

Suomen Punainen risti (SPR) auttaa parhaillaan Afganistanissa, ja kerää varoja. Tuorein kooste tästä nettisivuilla:
www.redcross.fi

Suomen Unicef on kerännyt 1,4 miljoonaa markkaa Afganistanin lasten auttamiseksi. Koulut avaavat ovensa maaliskuun puolivälissä, nyt tarvitaan opettajien pikakoulutusta, vihkoja ja kyniä. Keräys jatkuu edelleen.
www.unicef.fi

Kansainvälinen Pelastakaa Lapset -liike on toiminut Afganistanissa ja Pakistanin pakolaisleireissä jo 17 vuotta ja keskittänyt apunsa lasten, erityisesti tyttölasten koulutukseen, lasten henkiseen kuntouttamiseen sekä miinojen olemassaolon tiedostamiseen.

Kuivuudesta kärsiville alueille toimitetaan ruoka-apua, lääkkeitä, rokotteita sekä sairaaloihin lääkkeitä ja polttoainetta lämmitykseen.
www.pela.fi

Suomen Pakolaisapu on lähettänyt 100 000 mk afgaanipakolaisten auttamiseen marraskuussa 2001. Keräys jatkuu edelleen. Afgaanipakolaiset tarvitsevat ruokaa, vettä, lääkkeitä ja lapset mahdollisuutta koulunkäyntiin.

Suomen Pakolaisapu kanavoi Suomessa keräämänsä varat UNHCR:n (YK:n pakolaisjärjestö) kautta hädänalaisille. Lahjoitukset Pakolaisavun tilille (Sampo 800013-223667, Merita 215318-22229 tai OKO 578007-59875, merkintä: Afganistan)
www.pakolaisapu.fi

Suomen Lähetysseura käynnisti syyskuussa 2001 keräyksen afgaanipakolaisten auttamiseksi. Se tuotti 85 000 euroa (noin 500 000 mk). Rahat käytetään Länsi-Afganistanissa Heratin ja Badghisin maakunnissa maan sisäisten pakolaisten ruoka-apuun, telttoihin, huopiin ja maaseudun kylien ruokaturvan parantamiseen. Maanviljelijöille toimitetaan mm. siemenviljaa kevään kylvökautta varten.
www.mission.fi

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) on tehnyt päätöksen 1,6 miljoonan markan lisäavusta Afganistaniin. KUA osallistuu laajan hätäapuohjelman toteuttamiseen. Pakolaisperheille ja pienituloisille perheille toimitetaan ruokaa, telttoja, huopia, talvivaatteita ja muita tarvikkeita. Ruokaa hankitaan sekä paikan päältä että tuodaan Maailman elintarvike-ohjelman WFP:n toimittamana. Ohjelma alkoi Bamyanin, Wardakin, Saman-ganin ja Ghaznin sekä Kabulin ympäristöstä. Vuoden 2001 lopulla se laajeni Farahin, Kunarin ja Nangarharin maakuntiin.
www.evl.fi/kua

Huom: YLE ei vastaa ulkopuolisten linkkien sisällöstä.

» Etusivulle© YLE TV1, RTI, 2002
» Palaute osoitteeseen basaari@yle.fi