Lähetä kysymyksesi pakolaisleirille Vastauksia aikaisemmin esitettyihin kysymyksiin
Mistä Pako2002 -projektissa on kysymys Pako2002 -projektin yhteistyöjärjestöt
Miten pakolaisleirillä eletään?

Pako 2002 - ohjelmat TV1:ssä

Aamu-tv 18.2., 22.2., ja 25.2. klo 07.50
Yksi valmiiksi tehty ja kaksi suoraa reportaasia paikan päältä Shamshatoosta.

Suomi herää helmikuussa joka aamu ja niin herää myös Shamshatoon pakolaisleiri Luoteis-Pakistanissa. Ensimmäisessä reportaasissa tarkastellaan Haqiqin opettajaperheen kautta Shamshatoon leirin arkea ja muutoksia viimeisen vuoden aikana.

Toisessa reportaasissa kuvataan leirin erästä leipomoa. Suorassa osuudessa haastatellaan Suomen Islamabadin suurlähetystön asioiden hoitajaa Kaija Ilanderia.

Kolmannessa reportaasissa kuvataan Eid-ul-Azha-juhlan viettoa viimeisen päivän aamuna. Tähän uskonnolliseen juhlaan kuuluu rukouksia auringon laskun jälkeen, sekä vuohien, lampaiden ja lehmien teurastusta ja grillausta. Miten leiriläiset viettävät tätä juhlaa puuttenalaisen elämänsä keskellä?

Toimittajat: Kristiina Tuura, Wagma Mohmand ja Aram Aflatuni.

Iines 20.2. (ke) klo 16.35
Aiheena Siahmoi - tyttö, jonka vaatekaappi esiteltiin Iineksessä keväällä 2001. Tällöin Shiamoi esitteli kahta mekkoaan jotka hän oli saanut otettua mukaansa, kun perhe lähti pakolaisen tai-paleelle Afganistanista Pakistaniin. Nyt nähdään jatko-osa Siahmoin vaatekaappiin, tai ruoka-kaappiin.
Toimittaja: Kristiina Tuura

Tiikeri 23.2. (la) klo 16.30, uusinta ma klo 16.30.
Pakistanin Peshawarissa 16-vuotias poika hoitaa isänsä bisnestä, liikkuvaa polkupyöräkorjaamoa. Tiikerin katsojilla on mahdollisuus kertoa, mitä asioita he haluavat tietää pojan elämästä. Seuraavan viikon lähetyksessä katsojien kysymyksiin vastataan.
Toimittaja: Aram Aflatuni.

Basaari 25.2. (ma) klo 17.10, uusinta tiistaina.
Keskusteluohjelma hyvyydestä, pahuudesta, anteeksiannosta ja kostosta. Ohjelmassa pohditaan kysymyksiä ja vastauksia kahteen suuntaan. Opettaja Hafizulla kertoo yhteiskuntansa todellisuudesta, mielialoista ja pohtii saadaanko paha kitkettyä toimilla joita on syksyn mittaan harjoitettu Afganistanissa. Studiossa keskustelevat kirjailija Aleksis Kouros, toimittaja Umayya Abu-Hanna, sekä historian professori Kari Immonen. Studiosta on ohjelman ajan puhelinyhteys leirille, josta leiriläiset voivat esittää kysymyksiä Suomessa asuville pakolaisille, sekä studioväki voi esittää kysymyksiä leiriläisille.
Toimittajat: Aram Aflatuni, Kristiina Tuura, Wagma Mohmand sekä Suomessa Seppo Seppälä.

Naisten huone 8.3. (pe) klo 21.30 (Naisten päivän ohjelma)
Kansainvälisen naistenpäivän 8.3. ohjelmassa teemana on kehitysmaiden naiset, lisääntymisterveys ja tulevaisuus. Mukana YK ja Plan. Juontajana Mikko Kuustonen. Kuvausryhmämme valmistaa Naisten huoneeseen insertin tai inserttejä koskien pakolaisnaisten elämää.
Toimittajat Aram Aflatuni, Kristiina Tuura, Wagma Mohmand

Uutisjuttu (Koulu-tv) 4.4. (to) klo 10.10, 12.10 ja 16.00.
Uutisjuttu kertoo suomalaiselle varhaisnuorelle saman ikäisten nuorten (tyttö ja poika) elämästä ja tulevaisuuden haaveista pakolaisleirillä. Ohjelma näyttää että vaikeissa oloissa elävien ihmisten auttaminen on konkreettista, ja että yhteyksien solmiminen on mahdollista.
Toimittaja: Kristiina Tuura.

Basaari 8.4. (ma) klo 17.10, uusinta tiistaina
Ohjelma kertoo siitä mitä kaikkea tapahtui Suomen ja Shamshatoon leirin välisissä yhteyksissä kuukauden aikana, ja myös siitä kun pakolaiset soittivat Suomeen.
Toimittajat: Aram Aflatuni, Kristiina Tuura, Anne Juntunen.

» Etusivulle© YLE TV1, RTI, 2002
» Palaute osoitteeseen basaari@yle.fi